Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Prosze pilnie o odpowiedz odnośnie ruchów dziecka...:(

Polecane posty

Dziewczyny czy orientujecie się po jakim czasie braku ruchów mozna zaczac sie martwic i w razie czego jechac do szpitala?? Ja nie czuje nic od wczoraj od ok godziny 20, zaznaczam, ze nic ciezkiego nie robiłam.. Raczej całe dnie spędzam w domu i oszczedzam się ze wzgledu na wczesniejsze komplikacje. ok 4 tyg temu bylam na prenatalnym i z dzieckiem wszystko super noi do tej pory mała całymi dniami sie wierciła, kopała itd.. :(

Gość zxdvchgbv
Zjedz coś słodkiego, wypij słodką herbatę. Po 20-30 min powinnaś czuć ruchy. Choć czasem jest tak, że dziecko jest ospałe i cały dzień się nie rusza. Ale Ty nie czujesz ruchów od wczoraj, od 20 więc to prawie doba. Jeśli po dużej dawce słodkiego nadal nie poczujesz ruchów to jedź na izbę przyjęć. Bez problemu sprawdzą czy wszystko ok

Gość zxdvchgbv
A spróbuj położyć się , poruszać brzuszkiem, popukać palcami itp.

Gość papnnna
Jedź na izbę przyjęć do szpitala i powiedz, że nie czujesz ruchów od wczorajszego wieczora. Na pewno podłączą Cię pod ktg. Może dziecko po prostu dziś jest ospałe i nie ma ochoty brykać. To 26 tydzień ciąży tak ?

w 6 miesiącu ciąży dziecko jest najbardziej aktywne i tak długa przerwa w odczówaniu ruchów rzeczywiście może niepokoić,co innego w końcowych tygodniach,ja radziłabym ci jechać na ktg

Gość asaaaa
dziewczyno, jedź do szpitala na ktg!

ja tez tak mialam , wlasnie kolo 20 tyg, raz dzidzia przestala kopac na okolo 2 dni, jak bylam bardzo zmeczona po pracy to w ogole nie kopala.. cisza po calych dniach, dzieki bogu w domu mam monitor serduszka, poloz sie na ten bok na ktorym jest dziecko, poprzyciskaj brzuch , dziecko powinno odpowiedziec, na etapie 20 tyg czekolada zadko dziala..

Moja jak nie kopała to się kładłam na płasko i głaskałam brzuszek .... zawsze odpowiadala chociaz naj delikatniej ... jezeli to nie pomoze to pojedz na ktg ... nic Ci nie zaszkodzi przeciez sprawdzic ... w przychodni zrozumieja

Gość nsjhajhjhfs
2 dni bez ruchów w 26 tygodniu nie jest normalne!!!! biegiem na ktg1"

Gość bcvbcvbchf
i co czujesz ruchy?? daj znac? dziecko jest coraz wieksze i ma mniej miejsca.. ale to dluga przerwa... sprobuj ja obudzic , jak nie odpowie bierz taxi i jedz do szpitala. i to gazem mam nadzieje ze jest ok!!!!

Gość bcvbcvbchf
jedz jak nie czujesz zebys potem sobie tej godz do konca zycia nie wypominala!

Gość zxdvchgbv
Angellss daleko masz do szpitala ?

Gość mieszkam
radze jechac na ktg...wiesz nigdy nie wiadomo.to wez taxi!!

Gość i co mała
się obudziła?

Gość a ja ja jaja
nikt inny Cię nie może zawieźć?

Gość ,,,,,,,,mmmm
Jeśli masz możliwość to jedź do szpitala. Podłączą Cię pod ktg i wszystko będzie jasne. Nie będziesz się stresować nie potrzebnie. Na tym etapie ciąży doba bez ruchów jest niepokojąca.

moja szwagierkaniedawno stracila dziecko bedac w 6m ciazy. Radze ci nie sluchaj mamy tylko jedz do szpitala . Moim zdaniem tak dluga przerwa nie jest norma. Nie czekaj tylko jedz.

Gość ,,,,,,,,mmmm
Nie chcę CIĘ straszyć ale moja kuzynka w 7 miesiącu ciąży też nie czuła ruchów dziecka przez ponad dobę. Myślała, że mały jest po prostu ospały. Dopiero po 2 pełnych dobach pojechała skontrolować. I niestety było już za późno.

Gość sdfdss
mam nadzieje ze pojechalas, trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok, brak ruchow .... oj jedz do szpitala to nie są żarty od tak dlugiego czasu