Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I need a medic!

Zna się ktoś na medycynie? Analiza badań!

Polecane posty

Gość I need a medic!

Robiłem badania i mam nadwyżkę ciał ketonowych w moczu, dokładnie to 5 a norma jest chyba 0-0,50. Po za tym wszystko w normie. Co to może oznaczać?

to ty nie wiesz, że na kafe siedzą sami lekarze, prawnicy i przedsiębiorcy z kilkoma firmami ...???

Gość I need a medic!
czasami trafia się jakiś lekarz albo znachor na cafe więc pytam

Gość dna moczanowa
czyli podagra

Gość I need a medic!
to nie dna!

Gość 6 rok medycyny
ciala ketonowe siwadcza o metabolizmie beztlenowym: najczesciej: albo glodzenie, albo cukrzyca, albo MEGA wysilek fizyczny...

Gość oh
dodam że nie jem regularnie np nie chce mi się jeść śniadań i w pracy też nic nie jem bo mi się nie chce dopiero w domu jem duży obiad.

Gość oh
i ostatnio często jestem na diece

no wlasnie mialam ci dopisac ze zazwyczaj takie cos wynika z glodzenia sie :/ wiec musisz zaczac jesc regularne posilki. jest takie madre powiedzenie : sniadanie zjedz sam (duze i obfite), obiadek podziel sie z przyjacielem (czyli zjedz tylko polowe), a kolacje oddaj wrogowi (wcale nie jedz bo nie zdrowo przed spaniem). najlepiej jednak gdybys jadl wszystko i obficie to wyniki wroca do normy tylko nie jedz przed samym snem!

Gość oh
bo wiecie co trochę się boję jak bym miał cukrzyce, chociaż u mnie w rodzinie nikt nie chorował, ale te zastrzyki codziennie a ja nie lubie strzykawek. Dodam jeszcze że żadnej glukozy w moczu nie miałem. I jeszcze mam pytanie czy to mnie dyskwalifikuje do zabiegu chirurgicznego te ketony czy to nie przeszkadza oraz czy mogę dalej trzymać dietę tylko że regularną?

Gość oh
a czy np to dobrze że nie słodzę w ogóle kawy i herbaty? Bo się tak nauczyłem i tak już nie słodzę od kilku miesięcy.