Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Kto sobie ze mną dzisiaj pogada?

Polecane posty

Przeciętny student technicznego kierunku, który miał pasję, która jest zaledwie zainteresowaniem teraz. Jest jeszcze prawiczkiem, ma czarne poczucie humoru i czasem robi olbrzymie głupoty, te poważne i mniej poważne. Atut to bycie świetnym kompanem, minusem jest duma i chłód. Nie wierzący w Boga, ale częściowo popierający stanowisko Kościoła w kilku kwestiach. Dumny z tego, że jest Polakiem. Podejście do życia różne, luzackie bardziej, połączone z pesymizmem.

to w tym wzgledzie jesteśmy przeciwieństwami. Mam kontakt z wieloma ateistami i osobiscie bardzo interesuje mnie ich sposob podejscia do zycia. czy mogłbys powiedziec mi blizej, dlaczego wlasnie nie wierzysz?

Ponieważ gdyby Bóg istniał, jako osoba o nieskończonej dobroci, nie pozwoliłby na zło, jakie ma miejsce na świecie. To ludzie stworzyli Boga, a nie odwrotnie.

zwykle to tak właśnie bywa, że my Katolicy wiemy często mniej o swojej wierze i o historii Kościoła niż pozostali innowiercy czy tez ateiści. A dlaczego? odp jest prosta. właśnie wiedza którą Wy zgłębiliście zrodziła w Was pytania i co najważniejsze zrodziła mnóstwo wątpliwości. Tak całkiem od siebie powiem że kiedy zaczynam sie nad tym wszystkim glębiej zastanawiac to zaczynam wątpić. Dalczego tego nie robie? Po prostu wiele razy w moim życiu się posypało i kiedy zwróciłam się o prośbę do Boga, żeby mnie nie zostawiał, to On mnie wysłuchał ZAWSZE... To mogę nazwać własnym cudem... A zło jakie jest na świecie jest tylko skutkiem grzechu pierworodnego, ktory przeciez popelnili ludzie, tacy jak my...

Gość Co za bucefały
Stalingrad-- oczywiście mówisz to z pozycji ziemskiej istoty.Co Ci mówi inny wymiar czyli Boski?

Mi sprawy wiary są obojętne - żona będzie muzułmanką, będę muzułmaninem; żona będzie Rosjanką, będę prawosławny. Nie zamierzam się nawracać, jeśli Bóg jest sprawiedliwy, wyżej ceni sobie dobroć niż to, czy się w niego wierzyło czy nie.

Gość Co za bucefały
więc już zamknałes sprawę sam:)

Gość Co za bucefały
zazdroska07-- nie bądż taka okrutna,może Cię spotkać coś gorszego:P:D Znasz to nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe:D

Nie przeszkadza mi to. Pewien książe niemiecki, który został cesarzem rosyjskim, musiał zmienić religię. Jak to podsumował? Co innego się robi, a co innego myśli. Wolę ortodoksyjną katoliczkę od natchnionej ateistki.

Gość Co za bucefały
Stalingrad-- ciekawy6 masz nick:D

Gość Stalinogród
Bardziej swojsko brzmi:D

Gość Stalinogród
zazdroska07-- czyli jest bardziej katolicki niż my?

Gość Stalinogród
Stalingrad-- następny ogrodnik co przesadza.Co was tak obrodziło dziś :D

Stalingrad jest odpowiednio wrogi, neutralny i przychylny wobec poglądów Kościoła. Wrogi antykoncepcji według Kościoła, neutralny dla in vitro, zwolennik stanowiska Kościoła wobec aborcji (prawo polskie dobrze określa wyjatkowe sytuacje).

Gość Stalinogród
Jesteś ewenementem niesamowitym:D

Gość Stalinogród
zazdroska07-- co tak zmieniasz te nicki jak rekawiczki,przeciez się znacie jak łyse konie:D

Gość Stalinogród
Stalingrad (ilość tematów: 18, ilość postów: 839)--cholera gdzie masz te tematy:D

Gość Stalinogród
i postów coś cieniutko.Następny kolekcjoner nickow:D

Nawet nie wiedziałem, że mam takie staty. Nie wiem, nie chce mi się ich odkopywać. Szukaj a znajdziesz.

Mam tylko jeden nick i tylko z niego korzystam. Miałem kiedyś inny, ale ludzie robili mi brzydkie kawały, wic musiałem wybrać nowy i go zaczernić.