Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplątana

Tabletki

Polecane posty

Gość zaplątana

Mam pewien problem, otóż postanowiłam brać tabletki antykoncepcyjne. Czekałam na pierwszy dzień miesiączki i wzięłam pierwszą tabletkę. Jednak obliczyłam sobie, że przerwa w braniu przypada na czas ważnego wyjazdu, co wiązałoby się z wystąpieniem krwawienia. Czego oczywiście nie chciałam. Z obawy przez tym, postanowiłam, że nie będę kontynuowała brania. Nie wiem właśnie czy dobrze zrobiłam. Czy mogą być tego jakieś negatywne skutki? Okres normalnie trwa u mnie 6 dni, natomiast czuję jakby się teraz wydłużył. Dzisiaj już nie powinnam krwawić a mimo to pojawiło się jeszcze plamienie. Proszę o pomoc :)

przecież mogłaś dwa opakowania pod rząd no zrobiłaś nie zły bałagan w organizmie

Gość zaplątana
O tym nie pomyślałam. Mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało? Odczekam trochę ale nie wiem co mogę jeszcze zrobić. ?

Gość natuska85
Stało się, namieszałaś w organizmie. Dlaczego nie przeczytałaś ulotki? Możesz mieć teraz plamienia i krwawienie może nie wystąpić w normalnym terminie, opóźnić się, może mieć inną niż zawsze postać. Możesz odczuwać inne skutki uboczne z ulotki. Zrób nam wszystkim tą przysługę, przeczytaj uważnie ulotkę i nie rób więcej takich głupot, ok?

Gość zaplątana
Przeczytałam ulotkę, jednak tam nawet nie jest wspomniane o konsekwencjach jakie mogą się pojawić po wzięciu tylko jednej tabletki. Dzisiaj jest 8 dzień i nadal jest plamienie. Nie wiem ile może ono jeszcze potrwać?

pewnie producent nie przewidział, że ktoś może wziąć tylko jedną tabletkę i zmienić zdanie :/ teraz to chyba nikt ci nie powie, co się może zdarzyć i ile jeszcze będziesz plamić - idź do lekarza.

Gość natuska85
To logiczne, że nie ma nic na ten temat w ulotce. Bo normalnie nikomu nie przyszłoby do głowy brać tabetek jak cukierków. Z reguły jest to raczej bardzo przemyślana decyzja. Jak już się decydujesz to bierzesz wg ulotki, jak coś nie gra, to konsultujesz przerwanie opakowania z lekarzem. Zgłoś się do ginekologa skoro tak długo już plamisz.

Gość zaplątana
Plamię drugi dzień, także jeśli nie minie do piątku to pójdę.

Zgadzam się, że powinnaś iść do lekarza. Lepiej stosować się do zaleceń i jak zaczynasz brać to powinnaś skończyć. TAbletki biorę od kilku lat i zawsze jest jak w zegarku :) Wiedziałyście, że tabletki istnieją już 50 lat?