Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaspana mama

Jak wyeliminowac w nocy butle?

Polecane posty

Gość zaspana mama

Odstawilam mojego rocznego synka od piersi. Dostaje mleko modyfikowane. Budzi sie w nocy kilka razy, zazwyczaj udaje sie go utulic, uglaskac, napoic troche woda i zaraz zasypia. Ale raz, dwa razy w nocy sie nie daje i musi zjesc butle. Jak to wyeliminowac? Nie chce zeby jadl w nocy modyfikowane bo po pierwsze boje sie o zeby a po drugie szykowanie mleka w nocydla roczniaka to chyba juz przesada?

Gość gossip girl .....
zagęszczaj mleko kaszką. U nas starcza od 19 do mniej więcej 3,oo / 4,oo

Gość zaspana mama
U Nas jest tak ze maly je kaszke okolo 17.30-18tej, taka na sztywno, lyzeczka a pozniej po 19tej mleko z butli (okolo 180 ml) i spanie a jak zagescic kaszka? kupic taka ktora sie miesza z modyfikowanym? i ile jej sypac?

Gość mama 21
mój synek (1,5 roku) też je w nocy kasze. je około 20 od razu po kąpaniu i czasami nie je aż do 6 a czasami je i 2 razy po 250 ml. próbowałam go oszukać piciem ale to nic nie dało.więc czekam sobie spokojnie kiedy prześpi cała noc :) jest jeszcze mały i ma prawo jeść w nocy. mówili mi że byc może jest to wina tego ze mało zjada w dzień,ale mój je dużo więc to chyba nie jest od tego zależne.

Gość zaspana mama
a ja naiwnie myslalam ze jak dostawie od piersi to bedzie spal w nocy :( no ale przynajmniej teraz budzi sie kilka razy a tak wisial na mnie cala noc wiec i tak jest poprawa

Gość gossip girl .....
ja robię 180ml mleka i 3 - 4 łyżeczki kaszki. Tak, takiej kaszki :) Chociaż można przecież przesunąć kaszkę jako ostatni posiłek - my nie dawaliśmy z łyżeczki a z butli. Mąż wypalił większą dziurkę w smoczku i kaszka leciała:)

Gość zaspana mama
to ide dzis kupic smoczka do kaszki bo wiem ze sa wieksze z tej firmy, ktorej uzywam ;) no i kaszke musze kupic :D dzieki!

Gość gossip girl .....
good luck

moja ma prawie 1,5 roku i bardzo rzadko zdarzają się noce, że nie muszę wstawać po to, by zrobić jej butlę... tak przeważnie koło 3-4 budzi sie głodna i nie da jej się niczym wtedy oszukać... więc też cierpliwie czekam aż przestanie jeść w nocy...

Gość xdxwwwvstrc
moja ma 2,5 roku i jeszcze lubi wypić kaszke w nocy. Nie wiem po co mam ją oszukiwać wodą. Ty jak jesteś głodna to idzizesz i jeść a dziecku będziesz żałować???? Roczniak to jeszcze maluch! Starszy syn pił do ok. 2 lat w nocy i zęby zdrowe, bo o nie dbałam. Wydaje mi się, że próchnicę mają dzieci którym rodzice nie myli zębów. Moje dzieci miały myte, jadły tyle ile potrzebowały. No chyba że Twój maluch ma nadwagę to staraj się mniej kalorycznie karmić go w dzień.

Gość Ktos ze sluzby zdrowia..
Nie wiem ,dziecko powyazej 6 miesiaca zycia,nie powinno jesc w nocy...Juz ma wystarczajaco duzy zoladek,zeby wieczorne karmienie mu starczalo na noc..Pozatym przez nocne karmienie,maluszek moze miec wieksza tendencje do tycia w porzyszlosci..Najlepiej podawac wode ,proces moze byc dlugotrwaly ale warto sie przemeczyc..

Też bym chciała oduczyć mojego szkraba jedzenia w nocy próbowałam dawać mu wodę nic nie pomaga więc cierpliwie czekam aż dorośnie do tego by tego nie robić. Ze spaniem w swoim łóżeczku też tak miał póki nie dorósł to nie było mowy o spaniu. Czekałam cierpliwie i teraz mały śpi sam we własnym łóżeczku bez zbędnego płaczu i histerii wieczornych. Przychodzi pora mniej więcej stała mały się tuli jest przebierany w piżamkę dostaje i butle i szybko zasypia. Tak więc i na odstawienie butli w nocy przyjdzie pora u każdego dzieciaczka w swoim czasie.

Gość greylilli
Moj ma 21 mcy i rowniez dostaje w nocy mleko z kaszka=, z tym ze wypija malo wieczorem bo ok. 80 ml a w nocy ok. 240 i potem jeszcze butla rano tak 180. Nie zamierzam go oduczac na sile, niech pije ile chce, widocznie potrzebuje. Pytalam pediatry i mowi, ze jest szczuply wiec moze pic, nie zaszkodzi mu.

Gość kijevna
ja to robiłam stopniowo - najpierw więcej jedzenia na noc (kasza plus mleko, ale kaszka z butli też dobra tylko mój nie chciał tego pić), równocześnie zlikwidowałam pierwsze nocne mleko, które jadł po północy po tygodniu zaczęłam mu zmniejszać porcję drugiego nocnego mleka i w ciągu paru dni przestałam mu dawać w ogóle.

Gość zaspana mama
a te specjalne mleka na noc? maja dodatek kleiku? dobre sa?

O MATKO!!!!!!!!!1 1.5 roczne dziecko ktore jeszcze w nocy je??? :O Moj syn od czasu jak skonczyl 7m przestal w nocy jesc. Dawalam coraz mniej mleka na rzecz wody i zrozumial ze nie oplaci mu sie budzic zeby wypic 150ml wody z 2 miarkami mleka.

xdxwwwvstrc moja ma 2,5 roku i jeszcze lubi wypić kaszke w nocy. Nie wiem po co mam ją oszukiwać wodą. Ty jak jesteś głodna to idzizesz i jeść a dziecku będziesz żałować???? Roczniak to jeszcze maluch! Starszy syn pił do ok. 2 lat w nocy i zęby zdrowe, bo o nie dbałam. Wydaje mi się, że próchnicę mają dzieci którym rodzice nie myli zębów. Moje dzieci miały myte, jadły tyle ile potrzebowały. No chyba że Twój maluch ma nadwagę to staraj się mniej kalorycznie karmić go w dzień. " Dziewczyno Ty widzisz co ty piszesz? DAJESZ 2.5 latce w nocy kaszke i mowisz, ze dbasz o jej zeby? Puknij sie w czolo.

Gość vvvnnnmmm
Moja jak skończyła 8 misiecy nie obudziła sie ani razu w nocy na karmienie, w lato owszem jak były upały przebudzała się bo chciało jej sie pić wiec dostawła wode , ale nie ma mowy o kaszce w nocy ! Ja dosypuję do mleka kleik ryżowy - połowe tego co mleko , czyli jezeli sypie 8 miarek mleka to dosypuje jeszcze 4 miarki kleiku i śpi jak suseł całą noc.

Gość zrob tak
na wieczor ugotuj na wodzie grysik blyskawiczny-kaszka manna,jak ostygnie ten kleik do temp zalecanej jak robi sie mleko dosyp tyle miarek mleka ile wychodzi wg obliczeń,zapodaj dziecku na lyzeczce , to przepis na kaszke bez dodatkowych cukrow do tego mozesz dodac jakies owoce ,ale to juz nie na dobranoc a na podwieczorek gwarancja sytego posilku