Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stres zżera a ja się odgryzam

Jak to jest z aborcją z przyczyn zdrowotnych? Lekarz daje skieowanie?

Polecane posty

Gość stres zżera a ja się odgryzam

Czy jest prawdopodobieństwo że w rok po cesarce dostanę z jej powodu zalecenie aborcji czy raczej nie? Czy jest sens szukać lekarza a potem szpitala gdzie wykonają zabieg? Jaka w ogóle jest droga prawna, gdyby zachodził przypadek ustawowy do aborcji?

Gość wątpię w to
ja znam kobietę która urodziła dwa razy przez cc w odstępie 1 roku i 4miesięcy.

to nie jest wskazanie w żaden sposób - chyba że ta rana po cesarce w dalszym ciągu nie jest prawidłowo zagojona, coś sie tam dzieje, coś jest nie tak z mięśniami, z macicą w miejscu nacięcia itd. jesli wszystko jest OK to na aborcje z tego powodu nie ma co liczyc.

Gość cesarka to nie wskazanie
do usuniecia moja ciotka mialam 3 dzieci rok po roku przez cesersie ciecie. Dlaczego nie chcesz urodzic?

Gość stres mnie zżera
Nie mam ekonomicznej możliwości wychowania dwojga dzieci na przyzwoitym poziomie. Drugiego dziecka więc nie będzie. Na szczeście temat stał się bezprzedmiotowy. Tym razem to tylko z powodu stresów (właśnie chodzi o pieniądze) przesunął mi się okres. Jednak w ciąży nie jestem.

Gość rotf
No to co dupę zawracasz jak nie jesteś w ciąży....

jezeli nie ma sie ekonomicznych mozliwosci to polecam antykoncepcje ;) a druga ciaza zaraz po cc nie jest wskazaniem do aborcji :-o ps moja mama rok i miesiac po cc urodzila umojego brata silami natury

Gość stres mnie zżera
Już rano przetrząsałam net żeby sprawdzić jak usunąć ciążę w razie czego. Byłam prawie pewna że zaszłam i właśnie wtedy "zawracałam głowę". (Tak już mam, że gdy dzieje się coś złego, to lecę tutaj, na kafeterię.) A że pisałam, to wróciłam wyjaśnić że problem rozwiązał się sam. (Fakt, chyba powinnam się lepiej zabezpieczać, bo metoda którą stosuję, choć skuteczna od trzech lat, za dużo nerwów mnie kosztuje. Tyle że strasznie nie chcę hormonów bo kiedyś stosowałam je parę lat i już miałam dość skutków ubocznych.)

To spróbuj znaleźć w końcu odpowiednie dla siebie, a nie pierwsze lepsze jakie przepisze lekarz. Na pewno jakieś się znajdą, a tabsy to najlepsza metoda i najpewniejsza, będziesz mieć spokój 🖐️