Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u nas taki zwyczaj.

Biorę ślub cywilny. Co z okazji tego przynieść do pracy?

Polecane posty

Gość u nas taki zwyczaj.

U mnie w pracy od dawna taki zwyczaj, że jak któraś dziewczyna bierze ślub to przynosi jakieś ciasto dla koleżanek, z tym że zawsze brały ślub z weselem więc ciasto miały już zamówione. Ja biorę cichy ślub cywilny z samymi świadkami, żadnego przyjęcia nie będzie i tak się zastanawiam co mogłabym przynieść do pracy na poczęstunek? Zamówić na tę okazję ciasto? czy macie inne pomysły?

Jeśli chcesz to przynieś ciasto, może nie jakieś wyastawne weselne ale tak do poczęstowania to chyba możesz, nie wiem na jakiej żyjecie stopie z koleżankami. Ja biorę cywilny ale nic nie przynoszę, w ogóle to raportem ich tylko powiadomię o tym fakcie :)

Gość koteczka lalunia
Zamów torcik weselny i zanieś. Liczy się gest, a ślub to nie urodziny, nawet jeśli cywilny i skromny.

Gość anikaaaaa
ja miałam ślub cywilny :) pracowałam w sklepie spozywczym gzdie byłysmy we 4 plus szef z szefowa. ja przyniosłam cukiery, mama mi umpiekła dwa ciasta i postawiłam szmapana tylko a z jedna najbliższa kolezanka z pracy wieczorem zaprosiłam ja do domu i postawiłąm jeje i jej meżowi butelke wodki i sie gościlismy. Tak ze ciasto mozesz kupic albo upiec.Chyba ze to tajemnica ze miałas slub...ale i tak sie wyda (obraczki, zmaina nazwiaska i wogóle) wiec lepiej tak.

Gość u nas taki zwyczaj.
U nas wszystkie koleżanki coś przynoszą więc też chciałam przynieść coś słodkiego, z tym, że ze 2 ciasta muszę mieć bo dużo nas jest trochę i to trochę kłopot przy transporcie, dlatego zastanawiałam się co innego mogłabym przynieść. W ostateczności jak nic nie wymyślę to wezme to ciasto.

Gość u nas taki zwyczaj.
nie, to nie tajemnica :) Po prostu nie chcemy wielkich przyjęć bo to tylko cywilny póki co :)

Gość ja przynioslam
cukierki :) tez byl tylko cywilny.

Gość jaz mialam tylko cywilny
i przyniosłam ciasto tak w takim 1 więszkym pudelku, był ze 3 rodzaje placka i takie ciasteczka wszystko kupione w cukierni