Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kikula

co zrbić?:(

Polecane posty

We wrześniu zaczęłam pracę u znajomej mojej mamy. Miała ona własną firmę. Omówiłyśmy szczegóły współpracy i wszystko na początku wydawało się ok. Moja pracodawczyni oprócz własnej firmy miała gospodarstwo rolo-sadownicze. W połowie września poprosiła mnie o pomoc przy zbiorze jabłek. Zgodziłam się, ponieważ był to początek naszej współpracy i chciałam przyplusować. U mojej pracodawczyni wcześniej pracowała nielegalnie Pani z Ukrainy, która przyjechała właśnie w połowie września. Zaczęła jeździć do pracy z nami. Ja zostałam poproszona o pomoc przez parę dni przy jabłkach, co jak się później okazało trwało do końca zbioru. Wytrzymałam, chociaż praca nie należała do najlżejszych. Cieszyłam się, że z powrotem wrócę do pracy. Szybko jednak się rozczarowałam. Moja pracodawczyni poprosiła mnie o pomoc w gospodarstwie u swojej znajomej. Tylko tydzień i wrócę do pracy. Mija już 2 tygodnie jak siedzę w domu i ciągle mnie zwodzi. Co najzabawniejsze co się dowiedziałam ona prowadzi nielegalnie swoją działalność od ponad 2-óch lat !!! Pracowałam nieświadomie nielegalnie. Czekałam na umowę, którą i tak bym nie dostała. Wykorzystała mnie i upokorzyła do granic możliwości. Czy mogę żądać jakichś praw i odszkodowania? Moja rodzina na tym bardzo ucierpiała. Straciłam tylko czas. Mogłam przecież już wcześniej szukać pracy gdyby tylko powiedziała. Proszę odpiszcie.

Gość zgłos to
do skarbówki:P

zgłoś do PIP, poszukaj świadków. No i skarbówka jak ktoś wyżej napisał. Jesli chcesz pieniadze to jej powiedz, ze zamierzasz to zrobić i ma ci zapłacić za każdy dzień pracy przy jabłkach i nie przy jabłkach. Jak nie zapłaci to ją zgłoś.