Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spuchlam jak nitka

czy konieczne jest zdjecie bizuterii do porodu???

Polecane posty

Gość spuchlam jak nitka

no właśnie. z pierscionkami i naszyjnikami u mnie nie będzxie problemu bo nie nosze od dawna, jestem strasznie spuchnięta. Kolczyka z pępka wyjęłam miesiąc temu, natomiast mam jeszcze w nosie, języku i kilkanaście w uszach a jak wyjmę to momentalnie w języku zarośnie a te z uszu gdzies pogubię i przepadną wydane pieniądze. więc czy trzeba koniecznie zdejmować kolczyki? za 2 tygodnie mam termin więc nie wiem

Gość zona ...........
tak, trzeba

Gość momentalnie
zarośnie? pogubisz ? ja pierdole..:O

powinnas ze wzgledu na ewentualne komplikacje gdyby cos sie zle dzialo i bylaby potrzeba np reanimacja nie mozesz miec w ciele metalu sama rozumiesz chociaz ja 8 lat temu rodzilam z kolczykami:)a teraz przy zabiegu kazali wi wszystko wyjac.Pewnie Ci powiedza dopiero w szpitalu.

Gość spuchlam jak nitka
a jak powiem ze nie ma takiej mozliwosci zebym zdjela? przeciez po co?

bo gdyby cie mieli np reanimowac to metal przewodzi prad i moze sie to zle skonczyc nigdy nie wiedza czego sie spodziewac wiec zaleceniem jest wyjmowanie kolczykow.

Gość spuchlam jak nitka
a jak kolczyk będzie nie-metalowy? tylko np silikonowy?

Gość b1
zalecaja ale mi naprzyklad sie udalo nie zdejmowac za pierwszym razem bylo duzo porodow a za drugim nikt nie zauwazyl

Gość oil
A czy to aż taki problem na kilka dni zdjąć te kolczyki? wolisz by przy poważnych komplikacjach i próbie ratowania coś Ci się działo bo nie zdjęłaś kolczyków? jak się boisz, że Ci się pogubią, to weź se na nie worek. I jakoś nie słyszałam by momentalnie coś w ciele mogło zarosnąć.

tak, jest konieczne. tak jak zmycie lakieru z paznokci. na wypadek komplikacji. watpie, ze ktos bedzie Cie ranimowal/intubowal/robil cokolwiek jesli bedziesz miec kolczyk w jezyku... pomysl troszke... wolisz, zeby sie personel w razie czego szarpal z tymi kolczykami? wtedy moga je zdjac malo delikatnie...

Własnie tak jak wyzej🖐️w przypadku ratowania zycia nie ma czasu na zdejmowanie bizuterii chyba ze jednak kolczyki sa wazniejsze:Oja tez mam i zdjelam choc nie wszystkie łatwo sie zdejmuja wlozylam do portfela i nic nie zginelo.

Gość to jest chore jak dla mnie
co do kolczyka w języku to faktycznie dziurka zarasta szybko, wiec mozesz zdjac krotko przed porodem a wlozyc po porodzie.

Gość spuchlam jak nitka
bez przesady moja bratowa rodzila z tipsami i nic jej nie powiedzieli

a co mieli jej zrobic oderwac??? zmywa sie lakier zeby bylo widac kolor plytki paznokciowej siny moze oznaczac problemy z sercem poczytaj to sie dowiesz.Nie bardzo rozumiem po co pytasz i tak zrobisz jak bedziesz chciala i to tyle w temacie!