Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiderka

starania o dzidziusia

Polecane posty

Witam serdecznie. Dopiero od niedawna wraz z mężem zaczęliśmy się starać o dzidziusia. Zainteresowanych zapraszam do podzielenia się swoimi uwagami.

Gość afterglowe
ja sie staram juz 2 lata także głowa do góry!!!!

Gość thaisse80
zacznij brac kwas foliowy, zrob tez podstawowe badania krwi i nie nakrecaj sie bo stres nie sprzyja.

Gość thaisse80
co do mnie ja sie staralam o moja dzidzie 4 latka ale oplacilo sie: mam piekna corcie:))

Ogólnie to się nie stresuję ale jak czytam na forum i słyszę od znajomych, że tyle czasu się starają to normalnie szok :)

Gość afterglowe
spokojnie nawet zdrowe pary staraja sie do czasu roku

wtedy się denerwuję, razem z wami. thaisse80 cieszę się, że Ci się udało. Z mężem próbowaliśmy w dniu mojej owulacji teraz jeszcze ponad tydzień i powinnam dostać miesiączkę. Ale ogólnie czuję się normalnie więc nie podejrzewam, że coś tam się zasiało. Poprzednia próba była niestety nie udana.

Gość afterglowe
najlepiej wrzuc na luz a napewno zajdziesz

przede wszystkim nie myśl o tym. My z mężem też niedawno zaczęliśmy się starać i praktycznie od razu udało się. Pytałam lekarza jakie badania należy wykonać ale on zalecił na razie tylko branie kwasu foliowego: dawka 0,8 mg (przepisał tabletki dla kobiet w ciąży). Dziś ciesze się moim maluszkiem a daje mi "w kość" bo od początku mam całodniowe mdłości :d

Gość marcelka123
Czesc dziewczyny. Mam na zbyciu 2 amp. Merionalu, 1 amp. Gonalu-F, 2 amp. Decapeptylu i 3 amp. Pregnylu. Mam jeszcze duphaston. Wszystko oryginalnie zapakowane i z aktualna data waznosci. Cena do uzgodnienia. Jeśli któraś byłaby zainteresowana podaje swojego maila: marcinia@interia.pl

Ja tak bardzo tego pragne ze czasem mysle ze az za bardzo. wszyscy mi mowia ze za bardzo sie nakrecam bo po niej to psychika siada jak sie nie udaje. Tylko ze ja nie potrafie o tym nie myslec, jak jestesmy juz "po" to tylko czekam i mysle czytym razem sie udalo" i tak co cykl mozna na glowe dostac! Liczyłam ze sie udalo niestety @ przyszla i wielkie rozczarowanie...;(

Nie ja tak nie mam. Wychodzę z założenia, że jak będzie to będzie super. Ale jak nie to też nie ma co narzekać. A skoro po czekasz czy oby już to za bardzo się nakręcasz i może dlatego. Tak jak dziewczyny wyżej napisały stres temu nie sprzyja :)

masz owulkę? zmierz se tempkę i poprzytulaj się z meżem...a za 9 miechów beje fasolka :O:O:O 😴

Gość Kalafingaaa
polecam nie myslec o tym kwas foliowy brac i pozycja od tylu :) z wlasnego doswidczenia

Hej Wam. Jeśli można to też bym się przyłączyła, bo gdzieś indziej to trochę ciężko się doczepić :) U nas jest to na razie pierwsza próba, czekam na @ gdzieś za tydzień się spodziewam, więc zobaczymy. Na początku się nakręciłam bo mnie zaczęły piersi boleć w szczególności brodawki a nigdy mnie biust nie boli nawet przed okresem, ale nie wytrzymałam i zrobiłsm test, który oczywiście nie wyszedł bo za wcześnie, ale to mnie trochę ostudziło :) teraz tylko oczekuję na @, ale powiem wam, że biust dalej mnie boli, taki piekący ból jakby oparzenie słoneczne :) zobaczymy. Wiem, że się dopiero dołaczam, ale może zrobimy własną tabelkę? Sorki za rozpisanie się i trzymam kciuki.

Gość afterglowe
Pandzia_1 dlugo sie starasz juz?

Pandzia masz podobnie jak ja ja również w przyszłym tygodniu czekam na @ mam nadzieję, że nie przyjdzie. Ja testu nie robiłam i ogólnie na razie się nie nakręcam. My dopiero staramy się 2 cykl :)

aftergowe to dopiero pierwszy cykl i pierwsza próba, ale zobaczymy jak to wyjdzie już nie długo :) kiderka powiem Ci że dzięki testowi dostałam taki kubeł zimnej wody :) w pierwszym tygodniu po "starankach" cały czas myslałam "no tak, to teraz chłopaki dopadli jajeczko, a teraz się zakotwicza w macicy..." itd. :/ a jak zobaczyła tą jedna krechę, (chociaż wiedziałam że tak będzie) to wiem, że muszę spokojnie czekać :) kiedy się spodziewasz @? Bo ja tak koło 10/11.11.

No ja tak samo na 10/11 listopad. Ja taak miałam przy pierwszej próbie. Jeden dzień spóźniał mi się @ zrobiłam test jedna krecha a potem za godzinę się pojawiła. To jest okropne. Ale może w końcu się uda. W tym cyklu zaczęliśmy starania od wg moich obliczeń od dnia owulki. Ale pewnie znowu nic. Bo ani tempki nie mam podwyższonej ani żadnych objawów ciążo podobnych.

Gość zuza3232
My staramy się od 4 miesięcy...Właśnie kończy mi się @ i kolejny miesiąc przed nami...Badania zrobione,kwas foliowy biorę już 5 miesiąc.