Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sophia87

Zachowanie (mezczyzny) albanczykow z kosowa wobec kobiety

Polecane posty

Mam pytanie do wszystkich jakie ma prawa kobieta będąc z albanczykiem który mieszka w kosowie .

W kosowie - a w kt czesci - ja moge wypowiedziec sie o prisztinie co najwyzej natomiast - nie znam uwarunkowan prawnych - raczej moge powiedziec co zaobserwowalam - jesli to bedzie pomocne???

Gość ratte
Kosowo jest serbskie! Albańczycy wypier*****!!!

jasne;-) to jeszcze zalezy w ktorej czesci;-)

ja swoje obserwacje opiram na pobycie zwiazanym zpraca w prisztinie (ngo) wiec nie wiem czy sa adekwatne bo tam nie mieszkalam przez dluzszy czas odnislam wrazenie ze mezczyzni traktuja tam kobiety....wladczo - mowie o mlodych ludziach - a kobietom znacznie mniej wolno (nie mam na mysli kwestii prawnych raczej takie spoleczne nastwienie) np. spotkalam sie ze zwiazkamai albanczyk + osoba z "zachodu" ale nigdy odwrotnie, z tego co0 slyzsalam to odwrotnie nie jest akceptowalne - ale byc moze inni sie tu wypowiedza ci lepiej poinformowani generalnie kobiety sa podporzadkowane mezczyznom - podobnie jak w pl - tylko granice ciut bardziej restrykcyjne np. statystyczna polka buduje sowje zycie w oparciu o faceta i panikuje gdy nie ma meza w ieku ok. 25 lat, tak spotkalam wyksztalcone albanki kt w ieku 22 lat martwily sie ze sa starymi pannami - ale to offtopik