Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisisi789

Pomogę !

Polecane posty

Witajcie ! Jeśli ktoś z Was chciałby porozmawiać, na spokojnie, wyżalić się, poradzić, bez podszywów, wyzwisk, naśmiewania - zachęcam do odezwania się do mnie. Jeśli ktoś z Was ma jakiś problem, a nie ma komu się 'wygadać', lub też z jakiś względów woli porozmawiać z kimś obcym - zapraszam do mnie. Samotność, niezrozumienie, to jedne z najgorszych rzeczy, jakie mogą dosięgnąć człowieka... Ludzie powinni sobie nawzajem pomagać, powinni żyć dla siebie.. Właśnie dlatego zakładam ten temat. Naprawdę, postaram się pomóc każdemu. Oczywiście nie musi być to rozmowa na forum, może tez być gg, czy też e mail. Zachęcam jeszcze raz. Chętnie pomogę, wysłucham każdego. Pozdrawiam !

Gość i ja tez dorzuce
ja mam problem.Boje sie kobiet, chowam sie do szafy przed nimi. Co zrobic z taka fobia ? Prosze o pomoc.

Żadna mnie nie chce z powodu trądziku. Nie mów nic o leczeniu, bo gdybym kasę za próbę leczenia przeznaczył na coś innego, miałbym chyba samochód. Co mam zrobić?

Stalingrad - Hm, niestety, mimo wszystko każdy na początku zwraca uwagę na wygląd. Pierwsze wrażenie ma ogromne znaczenie, dlatego nie będę truć 'że nie liczy się wygląd'. Ale słuchaj.. skoro nie możesz sobie z nim w żaden sposób poradzić, może spróbuj od innej strony. Probowałeś go czymś zatuszowac ? Jakimś dobrym podkładem, pudrem ? Moj kolega kilka lat temu miał podobny problem. Siostra pomogła mu kupić puder, ktory zakrywał wszystkie niedoskonałości. Ja, uwierz mi, nic nigdy nie zauważyłam, że się 'maluje'. Jeśli wybierzesz dobrze, nie będzie nic absolutnie widać, że masz na twarzy jakikolwiek kosmetyk. Moja znajoma rowniez miala straszne problemy z tradzikiem. Jej calutka twarz pokrywaly wstretne chrosty. Ale poza tym byla super laska, zgrabna, zadbana. Na twarz nakladala warstwy pudru kryjacego, i uwierz mi ze zawsze wszyscy kolesie sie za nia odwracali. Swietnie potrafila dobrac sobie kosmetyki. A kiedy poznala swojego faceta, z ktorym jest juz kilka ladnych lat, po pewnym czasie przestala sie wstydzic, i pokazuje mu sie bez makijazu.. Tak po prostu jest - wyglad ma najwieksze znaczenie, nie ma co sie oszukiwac. Ale nie bedziesz musial przeciez zawsze sie 'malowac', bo naprawde, kiedy spotkasz kogos, kto Cie pokocha, temu komus nie bedzie przeszkadzac nawet gdybys chodzil z koszem na smieci na glowie.

NIe mowie, oczywiscie, ze masz sie tapetowac. Zdaje sobie sprawe, ze dla faceta jest do dosc krepujace, ale trzeba sobie jakos z tym poradzic. Ale mozesz kupic sobie kosmetyk dobrej marki, ktory zakryje tradzik chociaz w polowie. A w ogole, ile masz lat ?

I ja tez dorzuce - powiem tyle, ze podobna fobia przydalaby sie kazdej kobiecie. powinnysmy sie chowac przed Wami i unikać jak ognia. ;) A jesli chodzi o nas.. - nie ma sie czego bac, dopoki nie podpadniesz. ;)

Gość wyjec nocny
a mi jest zle:(:( w obcym kraju bez przyjaciol i rodziny.... jezyk znam jako tako.. zle wygladam beznadziejnie sie czuje i wlasnie stracilam resztki sexapealu.. Jestem za chuda boje sie pojsc do lekarza bo nie znam na tyle jezyka by rozmawiac o chorobach.. boje sie ze skieruje mnie gdzies gdzie nie bede wiedziala jak dojechac i wszystko szlag trafi.. Masa problemow maaaaasaaa.... Jedynym promyczkiem jest dla mnie moj maz.. ale wiem ze jemu tez nie za latwo jest. Juz mi sie nie chce nawet narzekac.. postanowilam sobie ze od jutra biore sie za siebie ale znow mi sie nie chce... Chce przytyc.. odzyskac pewnosc siebie ;( nie moge.. od wielu lat.. :( zle mi...

A ja mam zamiar wyjechać do obcego kraju, bez języka, z przysłowiowymi 10 dolarami w kieszeni. Chciałbym zerwać kontakty i zacząć życie od nowa.

Gość wyjec nocny
Stalingrad- bardzo bardzo zly pomysl. ludzie ktorzy wyjezdzaja po podjeciu szybkiej decyzji maja kilka tysiecy na koncie. Inaczej wyladowali by pod mostem.

Gość wyjcu a gdzie mieszkasz?
smutno jak Cie czytam.Bylam kiedys w takiej sytuacji.Zero prawie jezyka a znalazlam sie w szpitalu w obcym kraju. Ale trafilam na wspanialych ludzi , dogadalam se jakos .Nie boj sie i nie zwlekaj.Idz do lekarza.

Nie boje się. Jestem w takim stanie, że gorzej być nie może, dlatego do stracenia za wiele nie mam.

Gość wyjec nocny
United Kingdom Ja dopiero stawiam pierwsze kroki tutaj jestem tutaj bardzo krotko ale smutni mi cholernie.... akurat znajdujemy sie na etapie "kłody pod nogi" i na naszej drodze SAME problemy. Jeden za drugim. Juz mi sie nie chce nawet na nich skupiac.Nawet sie nimi nie chce juz przejmowac, bo wiem ze nie moge sobie pozwolic na zadnego doła. Tylko teraz jak nikt mnie nie widzi noc sen i spokoj. No i ja.. Ja nawet nie potrzebuje jakiegos dobrego słowa... zjadam sie od srodka.. kiedys bylam inna teraz nie mam powodu do radosci.

Gość wyjec nocny
United Kingdom Ja dopiero stawiam pierwsze kroki tutaj jestem tutaj bardzo krotko ale smutni mi cholernie.... akurat znajdujemy sie na etapie "kłody pod nogi" i na naszej drodze SAME problemy. Jeden za drugim. Juz mi sie nie chce nawet na nich skupiac.Nawet sie nimi nie chce juz przejmowac, bo wiem ze nie moge sobie pozwolic na zadnego doła. Tylko teraz jak nikt mnie nie widzi noc sen i spokoj. No i ja.. Ja nawet nie potrzebuje jakiegos dobrego słowa... zjadam sie od srodka.. kiedys bylam inna teraz nie mam powodu do radosci.

ale tak nie mozna.Bo zycie straci dla Ciebie sens.Uda Ci sie napewno, masz obok meza .Moze on lepiej zna jezyk , wiec juz latwiej.Musialas z Polski wyjechac czy to byl sposob na polepszenie sobie zycia?

Gość wyjec nocny
Stalingrad- masz do stracenia zycie. Doslownie.Ewentualnie mogl bys wyladawac na ulicy prostytuujac sie. :( to nie jest takie latwe kupic bilet w jedna strone. Kiedys tak zrobilam na cale szczescie mialam na miejscu osoby ktore mnie postawily na nogi.

Trudno, zawsze można sobie odebrać życie (byle nie przez powieszenie!). Nie boję się wyjazdu na ślepo.

Masz męża, to tak cholernie wiele. Gdyby facet, którego kocham od wielu lat, chciał być ze mną, nic innego by się dla mnie nie liczyło i wierzyłabym, ze potrafię pokonać każdy problem ! Nie jesteś sama w tym wszystkim, to się liczy. To jest najważniejsze. Na świecie jest wielu wspaniałych ludzi. Rozumiem, jesteś tam bez przyjacioł, ale zobaczysz, z czasem poznasz nowych ludzi i do nich przywykniesz. I to ich kiedyś nazwiesz przyjaciołmi, i bez nich nie bedziesz potrafiła się obejść. Uwierz mi, mowie to z doswiadczenia.. Choć nie wyjeżdzałam za granicę, tylko do innego miasta. I nie miałam nikogo. Zostawiłam za sobą wszystkich, nie chciałam tego. Ty masz męża.. to już tak cholernie wiele, mowie Ci ! :) A język.. z czasem się go nauczysz, to oczywiste, a angielski nie należy do bardzo skomplikowanych ;) Pozdrawiam :)

Gość wyjec nocny
wyjcu a gdzie mieszkasz?- ja znam lepiej język. Dogadam sie w pracy, dogadam sie w sklepie, ale nie mam zielonego pojecia jak rozmawiac z lekarzem. Poza tym nie ma opcji zeby on poszedl ze mna poniewaz codziennie pracuje na rano. Z wyjazdem to bylo tak ze nic nas w PL nie trzymalo, znajomy zaproponowal wypad na sezon, jednak nie skorzystalismy lecz tak sie nakrecilismy ze rodzina męza mieszkajaca tutaj kilka ladnych lat zaproponowala ze nas po prostu sciągnie. Poczatkowo plan byl taki aby posiedziec tutaj kilka lat zarobic i wrocic do PL postawic dom. Jednak kraj bardzo szybko nam sie spodobal i stwierdzilismy ze nie wracamy. I teraz najgorsze przed nami...z jednej strony najgorsze z drugiej najlepsze.. usamodzielnienie sie. i dlatego spac po nocach z tego wszystkiego juz nie moge. W PL zostawilismy caly dorobek a tutaj nawet zlamanego widelca nie mam... Ja po prostu wiem ze bedzie dobrze. Tylko dobija mnie ten okres przejsciowy..

Gość piękna kobieta bardzo
chciałam sie wyżalić - masz mi pomóc!

Popatrz. Nie cenisz swego własnego zycia. A spojrz na to z innej strony, pomysl, jak cenne ono jest dla innych. Mowisz, ze nie chcesz zyc. Pomysl, ilu ludzi chce zyc, ma rodzine, plany, marzenia, a musi umierac, na raka, w wypadku, cokolwiek... Wiec nie mow tak, zycie to dar.

bedzieee dooooooobrze.Zycze Wam powodzenia. Odpusc troche.Zycie toczy sie samo z niewielka pomoca. Trzymam kciuki.Dobranoc.

ale ja cenie zycie tylko nie moge schuść!

Masz racje ! Jedz, przed siebie ! Ważne, zeby cokolwiek robic ze swoim zyciem. Nie ma sensu byc biernym i uzalac sie nad soba. A nie ma prawa uzalac sie nad soba ktos, kto nie probuje niczego ze swoim zyciem robic.

To o tym życiu nie było akurat do Ciebie, piękna kobieto. :) Ile masz do zrzucenia ?

Gość wyjec nocny
sisisi789 - Ja iedys wyjechalam na slepo do innego miasta. Odbilo mi sie to najpierw czkawką, teraz uwazam ze zdobylam ogromne doswiadczenie. Dlatego nie balam sie wyjechac do innego kraju. Jak to jest z tym kochaniem? Wiesz ja mam dosyc sceptyczne podejscie do takiej milosci poniewaz sama przez nią przeszlam. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak sie niezdrowo zakochamy w kims, to jestesmy pewne na miliard procent ze to byla jedyna wielka prawdziwa milosc naszego zycia. I to jest najwiekszy blad ludzkosci :O Lekarstwem na taka milosc jest inna milosc. Ale absolutnie nie zeby szukac kogos na zastepstwo. Po prostu chodzi o to ze jesli ludzie sie rozchodzą to mialo tak byc. A z tego wzgledu ze ta milosc nie miala by szansy przetrwac. Znalazl by sie inny czynnik wplywajacy na to rozejscie sie dwojga ludzi. Niewiarygodne da osoby zakochanej. Wydaje sie ze bedzie sie kochac do konca zycia. Ale tak nie jest. Niestety wielka szkoda jest to ze zakochana osoba nie jest w stanie tego zrozumiec.. magia:)

To z tym życiem nie było akurat do Ciebie, piekna kobieto :) Ile masz do zrzucenia ?

38kg

Gość A GDZIE TU WIDAĆ TWARZ
dopadło mnie zapalenie pęcherza i zeszło mi do cewki... boliiii jak cholera, nie mam antybiotyku, tylko urosepty i żurawina. Pomoooocyyy!!!!!!! :(