Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Czy to jest mozliwe?? Test powód do CC??

Polecane posty

Wczoraj byłam z wynikami moczu u ginekologa, po raz kolejny z rzędu mam obecne bakterie i leukocyty 15-20 Lekarz stwierdził, ze jesli do 30tc nie uporamy się z tym i nadal bedzie tak samo to bedzie zmuszony do wczesniejszego CC bo bakterie ogarną płod.. Czy to jest mozliwe?

Gość vvvnnnmmm
a dlaczego masz cały czas te bakterie ? I to w połowie ciąży ? Moze wstymujesz jak ci sie chce siku ? Miałas wczesniej kłopoty zapalenia pęcherza ? Może źle pobierasz próbkę moczu ? Powiem Ci jak mi ginek kazał robić : rano dokładne podmycie , wkładasz tampon normalnie jak sie wkłada i sikasz , a próbkę pobierasz tak jakby w środku tego sikania , dla pewności można jeszcze delikatnie przemyć krocze riwanolem .

Mam od jakis 4 lat ciągłe problemy z pęcherzem i żaden antybiotyk nie pomagał, teraz wpadłam na to, zeby pic żurawine...przestał boleć, ale jak widac problemu sie nie pozbył.. Przed oddaniem moczu dokladnie sie podmywam, i daje do pojemniczka ten środkowy mocz. Nie trzymam moczu bo chodze od razu jak mi się zachce i pije juz same kwasielizny, zeby sie pozbyc tych bakteri

Gość vvvnnnmmm
to wpólczuję i życzę żeby wyniki sie poprawiły . Co do CC , to pewnie lekarz ma rację , bo jezeli masz cały czas te bakterie i nie da sie ich wyleczyć to po jakimś czasie pewnie moga przejsć do dziecka. Zresztą jak wszystko przecież .

z cc nie pomogę a posiew robiłaś, czy lekarz w ciemno dobiera antybiotyk? ja miałam to samo podejrzenie zapalenia pęcherza ze względu na złe wyniki moczu- posiew zrobiłam i nic. Okazało się, że to bakterie z pochwy dostają się mimo podmywania i teraz stosuję tampon przy pobieraniu. Bakterii nie ma Jeśli chcesz mieć cesarkę to nic z tym nie rób :)

Gość SanSanSan
hmm nie wiem co to za bakterie, moze napisz cos wiecej ja w drugij ciazy tez meczylam sie z bakteriami i bialkiem w moczu, mimo ze ja nic nie czulam, zadnego bolu, pieczenia itp bralam antybiotyk i przeszlo przed porodem, urodzilam sn, lekarz nigdy nie wspominal nic o cc z tego powodu moze poradz sie innego lekarza? szkoda ze przed zajsciem w ciaze nie zrobilas z tymi bakteriami porzadku

Ja miałam przez całą ciążę leukocyty w moczu. Nic nie pomagało. Po furaginie urosły do 115 i dostałam skierowanie na patologię ciąży, żeby zrobić dokładniejsze badania. To był 33tc. Urodziłam następnego dnia.

przypuszczam, ze chodzi o to ze bakterie moga byc niebezpieczne dla płodu i matki podczas porodu siłami natury... a robiony miałas posiew bo ob to za mało żeby stwierdzic co to za bakterie, grzyby czy jeszcze cos innego...

Robiłam posiew, nie jestem wstanie odpowiedziec co to za bakterie, lekarzowi tez nieodpowiadają ciagłe leukocyty 15-20... Ost piłam antybiotyk Monural po ktorym robi sie badanie po 5 dniach i nadal to samo

florianka urodzilas i dzidzius byl juz normalnie z toba? mi tez grozi porod przedwczesny i zbieram informacje se na temat wczesniaczkow..

Gość ja teżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż
to że masz ciagle bakterie w moczu to CVi wierze bo ja tez miałam, ciagle coś, a posiewu nie udało sie zrobić ani razu z chyba 5 próbek, juz tak sterylnie sikałam do pojemniczka że w szpitalu lepiej nie robia, i wykazywało mi ciagle jakies bakterie....ale czy to ma wpływa na płód?? raczej nie....tez miałam miec cc (ze względu akurat na położenie pośladkowe synka) ale wcale nie przed terminem, bo cc miałam 2 dni przed prawidłowym terminem porodu:) a synek zdrowy:) jedyne co moge Ci poradzic to łykaj żurawine w tabletkach, jest nawet taka dla kobiet w ciąży:) mi dopiero po żurawinie wyniki wyszły ok, pod koniec ciąży:)

Nina niestety nie było go ze mną. Mnie wypisali po 3 dniach a Mały był w domu po 11 dniach. Oddychał samodzielnie i miał odruch ssania. Ważył 2170g, miał 48 cm i dostał 8 pkt. W inkubatorze był przez 5 dni. W sobotę skończy 4 miesiące. Rozwija się prawidłowo. Waży 7kg i jest strasznym gadułą:)

to super oby kazdy wczesniaczek tak konczyl albo i jeszce lepiej..:) mi sie szyjka skraca i mam skurcze do tego non stop uplawy i infekcje tragedia ciagle tylko leze ale co sie nie robi dla swojego skarba..

Miałam termin na 24.08 a w czerwcu okazało się, że szyjka się skraca. Lekarz kazał zmniejszyć aktywność i więcej odpoczywać. Przyznam się bez bicia, że nie za bardzo zastosowałam się do jego zaleceń. Na początku lipca właśnie te leukocyty mi tak skoczyły i Mały strasznie napierał. Dostałam skierowanie do szpitala, ale wieczorem zaczęłam plamić. Pojechaliśmy na izbę a tam rozwarcie na 3cm i KTG wykryło skurcze. Po lekach skurcze się wyciszyły. Dostałam zastrzyk na rozprężenie płuc dziecka i miałam leżeć do rozwiązania. Na drugi dzień o 16 odeszły mi wody a o 18 miałam już skurcze. Urodziłam SN o 22.45 po czterech parciach. Nawet mój Mąż nie zdążył przyjechać do szpitala. Strasznie się bałam o Młodego. Był taki maleńki i jeszcze ten inkubator i kroplówki. Miałam straszny żal do siebie, że nie leżałam jak mi lekarz zalecił. Na szczęście wszystko jest ok. Nina na kiedy masz termin porodu?

Gość shorty32
to cc nie jest niebezpieczne tez musiałam miec takze spokojnie powinni jednak dziecko jak najdłuzej sie da przetrzymac bo póxniej do kogo miec pretensje

ja mam na poczatek stycznia.. lekarz mowi 10 ale to wtedy juz by byl 42tydzien..:) chcialabym urodzic na poczatku stycznia bo tak to caly rok do tylu tym bardziej ze siostra tez ma termin na luty i byl by ten sam rocznik.. ale troche watpie ze mala wytrzyma do tego nowego roku..bylam dzis w aptece po test na wykrycie wod plodowych to sie na mnie patrzaly jak bym z nieba spadla..:) mam uplawy takie jak woda i ciezko bylo by mi odroznic je od siebie..a jesli moga spytac karmisz piersia?

Nie karmię piersią. Wcale nie miałam pokarmu. Igor najpierw dostawał mleko dla wcześniaków Pre Nan a jak przekroczył 3kg to zaczęłam mu dawać Nan Active 1. Bardzo ładnie przybiera na wadze. Jego rekord to 2kg w ciągu miesiąca. Jak mi wody odpłynęły to położna dała mi wkładkę i dopiero jak na nią nakapało to stwierdziła, że to wody.

dzięki, doczytałam, że to przez bakterie, ale jakoś mi sie w głowie to nie mieści...może sie nie znam nie bede sie wypowiadac lepiej!