Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIE CHCE ICH BRAC!

CHŁOPAK NAMAWIA MNIE NA TABLETKI ANTY! JAK MU POWIEDZIEC O SKUTKACH UBOCZNYCH?

Polecane posty

Gość NIE CHCE ICH BRAC!

Mam 22 lata jestem z chłopakiem ponad 4 lata. on ma dosc gumek a ja niechce brac tabletek. on nie widzi innego rozwiazania zebym zaczela brac! Jak mu odmowic. Spotykam sie z nim teraz ok raz na tydzien i bez sensu zebym brala a w ogole martwia mnie skutki uboczne (nie piszcie ze dobze dobrane zadnych nie maja)

Gość nigdy sie na to nie godz
bralam i nie polecam. Po odstawieniu mam straszne problemu. Każ mu poczytac forum a nie ze jego niechce gumek ma decydowac o waszym zyciu erotycznym. Pigułki to syf i syf robi z układem hormonalnym

pan i władca ma dosc gumek wiec Ty MASZ brac hormony nawet jeśli tego nie chcesz? zajebiscie :classic_cool:🖐️

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
właśnie o to chodzi o to jego pan i wladca ;/ cholera tyle czasu razem a ten wywali mi ze mam brac i koniec. na 3 seksy w miesiacu mam brac tabsy??

Ty no to powiedz mu normalnie ze nie bedziesz brac bo nie chcesz i juz. przeciez Ci ich siłą do ust wtykać nie bedzie... a jak nie bedzie chcial gumek używac to nie ma seksu i tyle.

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
Dzieki podbudowalyscie mnie. :) Nie zgodze sie na to. :* Dziekuje laski!

I pokaż mu zdjęcie jakieś puszystej laki i zapytaj się, czy che, aby jego dziewczyna wyglądała podobnie.

Gość zaloz sobie prezerwatywe a pot
em gadaj jak to jest. daj mu chociaz troche rozkoszy tym ze nie bedzie musial zakladac

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
A włóz sobie globukle i sprawdz jak to jest bo ostatnio musze na tym jechac przez jego widzi mi sie!!

Gość przesadzacie
ja od 6 lat biore odstawilam teraz na troche , przez zbaieg chirurugiczny i nigdy wiecej , bez hormonow jestem agresywna, spiaca, i czuje sie jak zakonnica , seks mnie odrzuca, nigdy wiecej odstawiania antykoncpecji mam wtedy energie, powera do działania, a seks moge 10 razy dziennie i ciagle mi mało, hormony to najelpsze dobrodziejstwo

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
Tylko ze ja chce miec dzidziusia za pere latek a gin mowil mi sie po braniu np przez 6 lat to strasznie ciezko. Mysle tak o ciazy przed 30 jeszcze :) A po drugie zadko sie z nim widuje i nie wiem czy to bedzie spelnialo swoja role.

Gość przesadzacie
masz średniowieczne poglay to nie są te tabletki co kiedyś nic nie szkodzą

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
Nie sredniowieczne poglady tylko studiuje farmacje i conieco o tym sie znam. I wlasnie przerazajaca jest wizja osob takich jak ty ze one nie szkodza. Tak... sama widzisz po ich odstawieniu jak sie czjesz i co one robia z twoim organizmem. Boje sie tego bo mam dop 22 lata i niechce rozwalic sobie gospodarki hormonalnej... Zastanawiam sie nad tym od dłuższego czasu bo to nie jest dla mnie taka decyzja hop siup, ale dzieki za odp ze na tobie dzialaja i dzieki nim czujesz sie dobrze.

"Nie sredniowieczne poglady tylko studiuje farmacje i conieco o tym sie znam (...) sama widzisz po ich odstawieniu jak sie czjesz i co one robia z twoim organizmem" studiujący farmaceuta w życiu nie napisałby takich andronów.

Co to znaczy,że on nie widzi innego rozwiązania ? Dlaczego to Ty masz ustąpić i zgodzić się tab. a nie może ustąpić on i zgodzić się na gumki ? Jak mu nie pasuje to niech pali gumy.

tabsy nie szkodza a to dobre..średniowiecze to teksty w stylu : nic nie szkodzą. poczytaj o wątrobie trochę , jaka ma funkcje a potem pogłówkuj jaki wpływ maja na nią tabsy, chyba ,że za ciężko.

Gość to kocerny fatmaceutyczne
przekonują, ze pigułki nie szkodzą pamietam, gdy prałam pigułki - utraciłam prawie całkowicie libido - byłam cały czas smutna, codziennie płakałam - przytyłam To tylko skutki, jakie pojawiają sie od razu, do tego dochodzą skutki, których nie widac 'gołym okiem" - przeciążenie wątroby, zwiększone ryzyko rak i zakrzepów. i pewnie jeszcze wiele innych.

Gość smrodek
Antykoncepcje hormonalną stosuje od 17 roku życia (teraz mam 23) i mimo, że stosując ją jest pełen luz i zauważam tylko pozytywy, to i tak odradzam! Jeśli nie musisz, to nie bierz. Pod koniec zeszłego roku odstawiłam pigułki (chciałam zrobić minimum roczną przerwe od brania - nie byłam w związku, więc był to sprzyjajacy okres) i zaczeły się dziać straszne rzeczy... Zaczeły wypadać mi włosy (po ok 3 mies.) po ok 2 mies cera (wcześniej mieszana) zamieniła sie w tłustą xxxl! Co godzine musiałam się wycierać i pudrować ;/ Po 3 mieś dostałam na czole ropnych pryszczy - z kazdym tygodniem więcej (zaczełam od tego łapać depreche, ponieważ przez całe życie miałam może ze 2 pryszcze... nawet w okresie dojrzewania!! a tu nagle wysyp na calym czole...) Oczywiście zakupiłam 1500 100 900 roznych specyfikow, splukalam sie, a nawet w minimalnym stopniu mi nie pomogly... Po 6 m-cznej przerwie wrocilam do hormonow, bo nie moglam juz na siebie patrzeć... a unormowalo sie to i tak dopiero przy 5tym opakowaniu!! Obiecalam sobie, że teraz dopóki nie będę chciała zajść w ciąże to będę to brała. Gin. powiedziałą mi, że mam dość małe jajniki (mało pęcherzyków - od stosowaniaantykoncepcji) i że od razu po odstawieniu nie zajdę w ciążę. Będą musiay sie zregenerować i "urosnąć" także zapłodnienia bedę mogła oczekiwac dopiero po 0,5 - 1 roku po odstawieniu. Naprawdę, jeśli nie musisz TO NIE ZACZYNAJ TEGO BRAĆ

Ja Was czytam to nie wierze ze zyjemy w XXI wieku jest tyle antykoncepcji do wyboru ze kazdy wybierze cos dla siebie wole brac pigulki niz bzykac sie w gumie to jak lizanie lizaka przez szybe boisz sie ze bedziesz miala problem z zajsciem w cize a nie boisz sie ze gumka wam spadnie albo peknie i bedziesz miala nie planowaną ciaże ?... ja przed ciaza bralam dwa lata zaszlam w ciaze normalnie zadnych problemow nie bylo po ciazy znowu bralam i odstawilam pol roku temu a terz tez bez problemu zaszlam w ciaze idz do dobrego ginekologa napewno ci wybierze odpowiednia metode anty

do niektórych to jak do ściany . czytałaś wyżej dziewczynę? nie chce mieć takich problemów i pilnować się na każdym kroku i latać co pięć minut do gina jak jakiś problem wystąpi. pewnie nie posiadasz wątroby i jest ci łatwiej :P po za tym nie mam kasy na takie rzeczy. ale nawet jakbym miała to bym się nie skusiła na dodatkowe problemy. a z tym lizaniem lizaka przez szybę to już nudny tekst. będzie lizania przez szybę do oporu:P

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
tak, do niektorych jak do sciany! Już napisałam ze ich brac niechce a pytanie bylo jak go przekonac. widzialam co sie dzialo z moja siostra po odstawieniu tabletek i inne opowiesci. Nie chce niszczyc sobie zdrowia. Wszyscy ostrzegaja tylko jaajasne poleca, pewnie masz teraz depreche po nich i chcesz kazdemu zniszczy gosp. hormonalna?

Gość NIE CHCE ICH BRAC!
A do mamusi! Nie nie boje sie nieplanowanej ciazy bo mam 22 niedlugo 23 lata studia, dom , i prace! Wiec jak bedzie dziecko napewno sobie poradze, pozatym mam obok zawsze pigulke po (ani razu jeszcze nie uzywalam). Nic z gumka sie nie stalo. a i nie przeszkadza mi lizanie lizaka przez szybe! Nie widze roznicy miedzy seksem z a bez.

"Wszyscy ostrzegaja tylko jaajasne poleca, pewnie masz teraz depreche po nich i chcesz kazdemu zniszczy gosp. hormonalna?" Ja też polecam. A gospodarka hormonalna innych mnie nie obchodzi :) Bazuję na swoim przypadku. Brałam, odstawilam, teraz znowu biorę, po odstawieniu czułam wahania hormonów (przetłuszczające się włosy, skóra) przez ok 2 tyg, potem wszystko pięknie wróciło do normy. Więc nie generalizuj, przyszła pani farmaceutko. Co do meritum - nie musisz się tłumaczyć. Nie i koniec, Twoje ciało i wybór, nikt nie ma prawa Cię zmuszać.

deliah ...smrodek ma w sumie podobną sytuacje jak Ty i ona się jakoś nie cieszy tym faktem.

A co, mam płakać że organizm gładko przeszedł do naturalnego funkcjonowania? Poza tym z mojego opisu wynika zgoła coś innego niż z opisu smrodka.

Jeżeli nie chcesz to nie może Cię zmusić. Natomiast jeżeli chodzi o skutki uboczne to ja nie miałam a od kilku lat zażywam tabletki antykoncepcyjne. Także nie zawsze występują wydaje mi się, że nawet rzadko.