Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_35tydzien

wodniste upławy a może płyn owodniowy?

Polecane posty

Gość mama_35tydzien

Jestem w 35tc, mam skróconą szyjkę do ok 10mm i mam nakaz leżenia; dostałam luteinę dopochwowo 2x2; ale martwi mnie to, że jakoś od tygodnie mam takie wodniste upławy, wręcz normalnie jak chodzę po domu to czuje, że robi mi się strasznie mokro i oczywiście wycieka przy tym luteina :/ słyszałam, że pod koniec ciąży mogą wystąpić takie wodniste upławy właśnie, ale może to wycieka płyn owodniowy? Jutro dopiero ide do lekarza... Któraś z Was tak miała? Dzięki z góry za odpowiedź:) Pozdrawiam

mi tez sie szyjka skraca tez musze lezec i tez biore leki ale inne i tak jak ty mam wodniste uplawy..chyba uplawy tez sie zastanawiam nad tym.. i tez tak jak ty jutro mam wizyte u lekarza..:) bylam dzis w aptece po test na wykrycie wod plodowych ale patrzeli na mnie jak bym z nieba spadla nigdy nie slyszeli o czyms takim wiec zostalo mi lezenie i zastanawianie sie czy to moze juz te wody?? tylko jestem dopiero w 31tyg..:(

Gość mama_35tydzien
ale te testy sa strasznie drogie:/ u mnie w aptece 60zł kosztuja... i to sprowadzaja na zamowienie :/ mnie sie wydaje, ze to takie uplawy; od poczatku ciazy mam je mocne :/ tylko, ze byly mleczne i geste a teraz takie wodniste... no nic chyba pozostaje czekac do jutra...

Gość qwertya123
ja tak mialam w 38 tygodniu, trafilam do poloznej ktora zbadala i stwierdzila ze nad glowka dziecka jest malutkie pekniecie i sacza sie wody. Nastepnego dnia miaalm sie zglosic na wywolanie... Ale w ciagu dnia sam sie porod zaczal. dodatkowo na porodowce dostalam jeszcze antybiotyk dla dziecka podali mi go przez welfron, bo niby wody byly czyse ale zeby zadngo zakazenia nie bylo.. Te wody saczyły mi sie 2-3dni i dokladnie tak to wygladalo jak opisujesz. Dodam ze wszystko dobrze sie skonczylo:) Porod mialam w Szkocji

Gość ja mialam przy ciazy blizniacz
ej cos takiego, myslalam, ze to normalne, a na usg w 36 tc okazalo sie, ze jedno dziecko juz prawie nie ma wód...

Gość mama_35tydzien
no to ladnie... mam nadzieje, ze to nie to... bo w sumie nie mam tak mokrego caly czas... raczej w niedlugim czasie po zaplikowaniu sobie tabletek... aj sama juz nie wiem... nie chce panikowac... mam nadzieje, ze do jutra wytrzymam i nic sie nie stanie..

ja brałam luteinę do 16 tygodnia i powiem ci że te upławy to norma takie wodniste z resztką tabletki

Gość mama_35tydzien
okazalo sie, ze to nie sa wody plodowe; takie wodniste uplawy sa po luteinie :) takze jestem spokojna...