Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammma X

czy słuchacie swoich brzuszków przez stetoskop?

Polecane posty

Gość mammma X

i co wtedy słyszycie? Ja jestem w 18 tyg. i słyszę pukanie i delikatne pluski, najpiękniejsze odgłosy świata :) Próbowałyście?

Gość muszę cię zmartwić
bo to odgłosy pracy jelit :o

Gość wONtrUPka2010
nie wpadłam na to ;D ale zaraz sobie posłucham, ciekawe :p

Gość kafeterianczkanaka
haha,czyli twoja kupa do ciebie puka :D:D faktycznie, najpiekniejszy odglos swiata...pierdnij sobie jeszcze tez cudownie nie??? idiotkooo:D

Gość mammma X
widzę, że ktoś tu kipi jadem :) Czyżby jakaś zdesperowana staraczka?

Gość kafeterianczkanaka
tak tak...jasne, rzczywiscie same staraczki,ja to chyba o trzecie sie staram według twojej pustej łepetyny:D:D:D:D:D

Gość mama sama w domu...
ja też tak słyszałam nie słyszała niestety serduszka jest za mało czuły stetoskop by słyszeć dziecko nawet w ostatnim miesiącu nie słyszałam najlepsze do tego detektory tętna płodu są bardziej czułe.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
czy kazdej tak wali na głowe czy tylko niektórym :O??

Gość mammma X
jelita wydają zupełnie inne "dźwięki", bardziej podobne do burczenia, więc raczej łatwo je odróżnić jeśli się ma do dyspozycji stetoskop. Swoją drogą co się z Wami dzieje? Nuda na ogólnym że tutaj siedzicie czy jak???

Gość kafeterianczkanaka
a co,tylko ty mozesz tu siedziec slodka idiotko....??? zalozylas tak debilny topik ze az sie prosi zeby wejsc i ci pojechac po rajtkach..

Gość mammma X
No serduszka raczej nie da się usłyszeć, jedynie ruchy :( Ale i tak przyjemnie posłuchać :)

Gość kafeterianczkanaka
do eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..na szczescie tylko niektorym :D:D:D

Gość kafeterianczkanaka
wez sobie ten stetoskop ,przyłoż do ust i krzyknij "moja kochana fasolinko"...i spierniczaj bo męczysz:O

Gość muszę cię zmartwić
w worku owodniowym nie ma powietrza więc nie ma mowy o pluskaniu :o za to w jelitach dochodzi do "przelewania się" płynnych części pokarmów.

Gość kafeterianczkanaka
kochana nie pisz jej takich rzeczy bo gotowa sie rzucic z mostu ze jej fasolinka nie pluska:D:D tylko kupa chlupocze:D:D:D

Gość muszę cię zmartwić
możesz się o to zapytać swojego lekarza, i albo sprowadzi cię na ziemię, albo pogłaszcze po głowie i powie "tak tak pani Kowalska, tak tak..."

ok może "pluskanie" to nie jest zbyt trafne określenie ale każda kobieta w ciąży na pewno będzie wiedziała o co mi chodzi, natomiast gimnazjalistkom bardzo dziękuję za udział w dyskusji.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hahahahaha :D:D:D

Gość kafeterianczkanaka
hahaha:D:D dobre:D:Ddawno nikt nie byl dla mnie taki miły w kwestii wieku :D:D dziewczynko:D:D:D smieszna:D:D:D:D

Gość muszę cię zmartwić
no cóż gadaj z D to cię osra. skoro wiesz lepiej... ja skończyłam tylko Collegium Medicum więc co ja tam mogę wiedzieć... :(

Gość kafeterianczkanaka
ja tylko stosunki miedzynarodowe na UW ale co tam...za moich czasow nawet gimnazjum nie bylo...buuu:(

no skoro Kamecha tu zabłądził to więcej niż pewne, że na ogólnym wieje nudą i dzieci brudu siedzą gdzie popadnie, a może lepiej pochodźcie trochę po jakiejś galerii handlowej, tam znajdziecie na pewno rozrywkę na waszym poziomie gimnazjalistki marzące o Collegium Medicum i UW :D:D:D

Gość gryczka
Bardzo mało mozliwe, żebyś słyszała coś na tym etapie. Gin zaczął słuchać serca mojego dziecka detektorem, który jest czulszy niż stetoskop, dopiero po 24 tygodniu, a i tak było słabiutko słychać. Ja wtedy stetoskopem nie słyszałam nic. Obecnie jestem w 36 tygodniu i gdzieś od dwóch tygodni słyszę tętno przez stetoskop, ale bardzo cichutko. Moim zdaniem słyszysz raczej pracę jelit.

Gość kafeterianczkanaka
no dobra teraz na serio, dziewczyno śmieszna jestes i tyle w temacie, przezywaj ta swoja ciaze,twoja prawo tylko daj innym zyc i nie piernicz o pluskajacym dziecku w brzuchu bo pawia z nadmiaru slodkosci mozna puscic...a dzieci brudu...gdzies ty to slyszala?? w szkole specjalnej tak do was wolali???? nara, walnieta oszolomko:O

Gość dunajeccc
kafeterianczkanaka - Spierdalaj stąd debilko! Nudzi ci się na tych żałosnych studiach?! Dowalasz ludziom na topiku, który ciebie nie dotyczy, używasz słów typu bebikodziurka i na koniec piszesz co studiujesz! Idź sie pouczyć stosunków międzyludzkich bo prezentujesz bardzo niski poziom. Widzisz tu jakiś sens twojego pisania tutaj idiotko??! WYPIERDALAJ!!!! Może zrozumiesz w swoim języku tępa, jebana w dupe dziwko!

Gość kafeterianczkanaka
ojojojo...mammmax..czemu nie piszesz pod swoim nickiem?? o nie denerwuj sie tak bo ci zyłka w macicy pęknie:D:D bebikodziurko ty nasza:D:D:D:D

Gość mutanten baben
ty uważaj żeby twoja słodka coreczka bebikodziureczka sie nie szwedala w przyszlosci po galeriach

Gość mutanten baben
i jak wy sie tak wyrażacie mamuśki do tych swoich brzuszkow to wspolczuje dzieciom takich patologicznych matek slownictwo z ryszntoku