Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionapannamloda

Film ślubny-czy taki ważny? sięgacie po niego?

Polecane posty

Gość zagubionapannamloda

Hej... Dziś dostaliśmy film od kamerzysty... ogólnie jesteśmy ZACHWYCENI, kamerzysta spisał się na medal, spełnił nasze prośby ect. Mamy tylko 3 problemy które być powinny a ich nie ma:( - nakręcenie mojej okolicy... mieszkam nad jeziorem... a facet kamerował krzaki... :( - nakręcenie i przedstawienie ośrodka... uroczy ośrodek nad jeziorem... pięknie... a ten nakręcił stary szyld i to wszystko:( - wyciął KAZANIE... a ksiądz powiedział je przepięknie... cholera nagrał już płyty ect. wszystko świetnie, 5kompletów itd. a tu po obejrzeniu całości kurcze skręca mnie... nie mogę sobie z tym poradzić... i tak się zastawiam... odpuścić? sięga się po niego? czy film ma jakieś znaczenie? ... ehhhh...

Gość Małoszka
Nasz kamerzystwa powiedział nam, żeby obejrzec i dać mu znać czy wszystko ok itp. Kamerzysta musi mieć to w wersji roboczej itp. Jeśli bardzo Wam to przeszkadza, pogadajcie z nim, może uda się coś zrobić. Lepiej spróbować niż żałować potem, że się nic nie zrobiło.

Gość zagubionapannamloda
ehhhhhhhh.... tylko on już nagrał to na 5ciu kompletach po 3cd każde... więc nagranie kolejnych to bd pewnie koszt... chociaż całość mieści się tylko na jednej - pierwszej cd...

a ja uważam, że powinien z Wami skonsultować ostateczną wersję filmu. nikt mu nie kazał robić od razu kilku kompletów. jeśli już zapłaciliście, to może być kłopot, ale spróbujcie pogadać, bo to trochę nieuczciwe - taka samowolka. druga sprawa, że my film obejrzeliśmy raz i leży ;)

ja po slubie wyjechałam za granice wiec nie miałam nawet okazji żeby spotkać się z kamerzystą.Ale zażyczyłam sobie aby wysłał mi płytę z wersją roboczą abym mogła ją zatwierdzić i wprowadzić poprawki.Wpłaciłam wcześniej połowę kasy, drugą połowę miał dostać po zatwierdzeniu (zostawiłam rodzicom).Wysłał mi płytę z takim prześwitującym napisem WZÓR na całości.Napisałam mu w mailu poprawki, zrobił tak jak chciałam i wszyscy zadowoleni. Dziwne że nie spotkaliście się po ślubie i nie powiedziałaś co chciałabyś na nagraniu...Pogadaj z nim, możliwe że ma to co chciałaś nagrane, musiałby tylko to zmontować. A odpowiadając na pytanie - tak, wracam czasem do tego filmu, szczególnie jak mam wyjątkowo zły dzień:)

Gość my po 3 latach sie zareczylism
a moze ksiadz zabronil nagrywac kazanie ? Ja spotkalam sie z takim przypadkiem gdzie tak bylo :/

Gość zagubionapannamloda
nie no kazanie było nagrane-ba! musiało byc... ksiadz nie miał ABSOLUTNIE nic do tego aby było inaczej... kurcze, na samym poczatku własnie wspominałam mu że chce zob wersje robocza, ale jakos tak sie złożyło, ze nie mielielismy czasu poza tym on jak juz przyjechalismy wreczył nam kompletne cd... zadz wczoraj do niego, ale czuje, ze bd wojna... :( BOJE sie...

Gość szageszfer
po pierwsze powinniście uzgodnić, co chcecie ale PRZED ŚLUBEM, a nie po - to chyba oczywiste, że kamerzysta nie może nagrywać wszystkiego wokół, bo może się przydać, a 90% par chce mieć głównie siebie, a nie jezioro czy salę, natomiast z kościoła daje się kilkuminutowy skrót, bo po co więcej, kogo interesuje oglądanie całej mszy, czy życzeń (a jeśli interesuje, to trzeba to zgłosić kamerzyście PRZED), po drugie to można najczęściej wykupić całość materiału i może tam to akurat będzie, po trzecie nie wiem czemu się tak stresujesz, przecież zapytać chyba ci wolno, choć uważam, że wina za to niedopatrzenie leży po waszej stronie, no chyba, że było w umowie, a nie zrobił, co też się zdarza.

Gość zagubionapannamloda
więc tak... oczywsice, ze wczesniej ustalalismy co ma byc w filmie, na jakiej zasadzie ect. ALE np. w ZYCIU bym nie wpadła na to, żeby wyciął kazanie... albo, ze kadr pt"przedtsawienie domu Panny Młodej da krzaki zamiasr pięknej panoramy - o zgrozo.. :(

Gość cyba się nie zrzumieliście
większość kamerzystów nie nagrywa kazania w standardzie! z kościoła jest skrót przywitanie- 1 czytanie -ślubowanie- komunia - wejście/wyjście i to wszystko - tak sobie życzy wiekszość par młodych.... ....jak ktos chce kazanie to po prostu trzeba to wyraźnie zaznaczyć! po 2 co do pokazania domów.sal itd to jest kwestia gustu - cięzko o tym dyskutować - bo dla jednego te krzaki to będzie piękna przyroda a dla drugiego zbędne chaszcze.... ... jak 10 lat montuję to miałam rozmaite przypadki - kiedyś np para młoda wystroiła 1000 balonów klatkę schodową- kamerzysta to nagrał - więc myślałam że chcę to na filmie i wstawiłam - a tu wielka afera kto filmuje klatki schodowe! Myslę, że powinniście jak najszybciej zgłosić swoje uwagi do kamerzysty - materiału nie przechowuje się w nieskończoność! samo wypalenie kompletów to nie jest jakis gigantyczny koszt, jesli tylko on będzie miał to o co wam chodzi, pewnie pójdzie wam na reke w imie renomy firmy - tylko spokojnie- bo to co najbardziej irytuje to atakujacy ton z pretensjami w tonie

Gość Projekt Ślub
Zapraszamy na naszą stronę, gdzie oferujemy Wam profesjonalną oprawę fotograficzną i filmową Waszego Ślubu i Wesela. Oferta ustalana jest indywidualnie w zależności od Waszych wymagań a ceny są naprawdę konkurencyjne. Wejdź. Zobacz www.projektslub.com Kontakt do nas jest na stronie internetowej.