Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo bezzębna

implant zęba

Polecane posty

Gość niedługo bezzębna

dzisiaj dowiedziałam się, że nie mogę mieć implantu z powodu zbyt słabej kości, jestem załamana

Gość niedługo bezzębna
nie mam korzenia, brakuje mi 2 zębów, ale kość po ich usunięciu bardzo obumarła

Gość niedługo bezzębna
implant był moją nadzieją na odrestaurowanie uzębienia, nie chcę protezy, którą wrzuca się do szklanki na noc, czy ktoś ma podobny problem?

Gość niedługo bezzębna
up

Gość niedługo bezzębna
up

Gość niedługo bezzębna
czy ktoś ma podobnie?

Gość niedługo bezzębna
nie wiem co robić, może warto zmienić lekarza

Gość niedługo bezzębna
podnoszę

Gość niedługo bezzębna
czy tylko ja mam taki problem?

Gość niedługo bezzębna
dzięki za pomoc

Gość dfghsdfghsdfgh
jak nie możesz implantu to może most przyczepia się na stałe na 2 żeby obok

Gość implant
Po wyrwaniu kosc musi sie zregenerowac co zabiera kilka miesiecy. Wowczas mozna robic implant. Radze wybrac sie ponownie do innego dentysty po druga opinie.

Gość ???????????
racja,poczekaj na zregerowanie się kości,narazie zrób mini protezke nie ma się czego wstydzić :)

skonsultuj to z innym dentysta. jesli kosci jest za malo mozesz wypelnic koscia. do wyboru masz zwierzeca (swinska) lub ludzka. po wypelnieniu musisz odczekac 4 do 6 miesiecy. skonsultuj koniecznie jeszcze z kims innym. w jakim sensie jest za slaba kosc? moze chodzi o to ze jest jej za malo. a jak za slaba to chyba sie zregeneruje. jeszcze nie slyszalam zeby kosc byla za slaba. tzn. jest mozliwe ze masz juz bardzo malo kosci i tego juz sie nie da wypelnic koscia. jest jeszcze jedna metoda kiedy rozcinaja Twoja kosc i wypelniaja w srodku koscia ale tu zdarzaja sie przypadki ze ta kosc sie nie przyjmuje wiec tego nie polecam. ale wypelnienie naokolo kosci i zszycie moze by sie udalo. ja bym to skonsultowala z innym dentysta. powodzenia. a jak nie to dobrze Ci ktos napisal. zrob mostek. mostek lepszy niz proteza :O

Gość robek-bobek
niedługo bezzębna, wstaw tu swoje gg, może uda sie Ci pomóc, mam podobny problem

Gość niedługo bezzębna
Właśnie chodzi o to, że kości jest zbyt mało. 2 zęby z tego miejsca były usuwane jakieś 2 i pół roku temu. z myślą o zamontowaniu mostu chciałam zrobić te implanty. Czytałam gdzieś, że istnieje jakiś preparat kościotwórczy, po to właśnie, żeby nie robić przeszczepu kości, słyszeliście coś o tym?

Gość niedługo bezzębna
up

Gość choomek
ile masz lat?

Gość niedługo bezzębna
36

Gość oklek
radzilabym odwiedzic kogos obrego, np dr Rozwadowskiego

Gość maiczka
I jak, udało się coś zaradzić? Nie wiem dokładnie jak Ci pomóc, ale ja na Twoim miejscu poszłabym do jakiegoś specjalisty od implantów, powinien coś wymyślić. Może trafiłaś do nieodpowiedniego lekarza? Ja miałam jakiś czas temu kontakt z doktorem Nicolasem Hahnem, myślę, że mógłby Ci pomóc, bo to jest jeden z lepszych fachowców w temacie implantów. Ja byłam u niego na wizycie w gabinecie Tarabuła, we Wrocławiu, ale wiem, że przyjmuje w różnych miastach Polski, więc może poszukaj kontaktu z nim i umów się na jakąś wizytę? No chyba, że już problem rozwiązany, to podziel się jak to udało się rozwiązać.

Gość niedługo bezzębna
Niestety problem nie jest rozwiązany, na razie leczę to co muszę. Dentysta jest ponoć rewelacyjnym soecjalistą. Uparł się na protezę szkieletową ale ja jej nie chcę!!!!!!!!

Gość maiczka
Jeśli dentysta się upiera na jakieś rozwiązanie, nie dostosuje się pod klienta, to chyba nie do końca dobrze... Ja na Twoim miejscu jednak poszukałabym konsultacji z jakimś innym specjalistą. Nawet, jeśli ten Twój jest faktycznie najlepszy:) Nawet jak nie jesteś z Wrocławia, to może po prostu zadzwoń do tego gabinetu Tarabuła i poproś o jakieś rady. Oni się tam znają, a z tego co widzę, to problem masz poważny... A jak nie do nich, to poszukaj jakiegoś innego specjalisty i zaczerpnij informacji od kogoś innego.

Ja też nie dałabym za wygraną. Bo kiedy byłam młodsza dentystka wyrwała mi zęba i miałam ubytek, potem poszłam do innego dentysty i okazało się, że nie było to konieczne. Na szczęście wstawiono mi właśnie implant w gabinecie https://stomatologiaswiatkowska.pl/ . Może Twój problem tez uda się rozwiązać, wszystko to kwestia zmiany dentysty i zasięgnięcia opinii u kilka specjalistów