Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietakilosmialbycdlamnie

Brak pieniedzy, brak przyszlosci, brak checi do zycia-jak sie nie poddac

Polecane posty

Codziennie zadaje sobie pytanie takie jak napisałam w tytule, dlaczego mam gorzej od innych jedyna radosc daje mi corka,swoimi postępami, uśmiechem ale czasami mam dość życie nauczylo mnie tak oszczedzac, ze wystarcza mi 20 zl na tydzien corka przestala sikac w pampersy przed skonczeniem roku, oczywiscie na ich kupno nie bylo mnie stac, mleko niestety podaje jej zwykle, ale bedac u pediatry, zapewniono mnie ze wszystko z mała w jak najlepszym porzadku,wiec nawet sie nie przyznalam ze od roku moja dwulatka pije zwykle mleko prosze o porady, jak drogie kafeterianki dają radę z oszczedzaniem, jakies sprawdzone sposoby? pisalam przed poludniem czy ktoras z mam niechce tanio odsprzedac zimowych ubranek w rozm 92-98 ale nikt sie nie odezwal, licze na to ze wieczorem jest was tutaj wiecej i z kims uda mi sie ubic interes

Gość Gutek Lutek Felek
gdzieś Ty się uchowała? wokoło ludzie bogaci , mieszkają w pięknych apartamentach, jeżdża lepszymi samochodami , obciachem jest korzystać z komunikacji zbiorowej , jest UE jest liberalizm a Ty za 20 zł dziennie żyjesz? zadowolenie komsumenckie u Ciebie żadne , budżet mały ma z Ciebie zysk , oportunistka jakaś jesteś?że nie chcesz się dostosować?

mialeś-aś już tak że mając 10 zł w portfelu musiałeś gotować na tydzień obiad -no właśnie chyba nie, więc sie nie odzywaj

nie dziennie a tygodniowo

Gość mężczyzna powinien
a pracujesz gdzieś? jesteś samotna?

Gość BARDZO PROSTA PORADA
Odłącz Internet a będziesz mieć 30 zł na tydzień, kupisz dziecku mleko dla niego przeznaczone, a nie truć go tanim z biedronki.

jestem sama, pracuje dorywczo, w sklepie, kiedy mnie potrzebują dzwonią a ja przychodzę, ale praca na telefon nie popłaca zbytnio ok 700 zł to góra szukam czegoś na stałe prosze mi powiedziec, udając sie do mopsu musze cos zabrac ze sobą? jakies dokumenty?zna sie ktos na tym, bądz korzysta z opieki społecznej

Gość łahudra
też byłam kiedyś w podobnej sytuacji, pomogę Ci podaj adres e-mailowy

Gość łahudra
najpierw cie przetestuje z ustnego a jak dobra jesteś to w miłej atmosferze duże zarobki , piękne koleżanki będziesz u mnie w agencji

aida1987s@interia.pl

własnie tak myslalam ze o to Ci chodzilo aby upokorzyc czy tu sie nie da z nikim normalnie pogadac

Gość Fabrykantka
zaświadczenie o dochodach trzeba zanieść z zakładu pracy

Gość Fabrykantka
weź rachunki za gaz ,prad. wode może Ci zapłacą.

Gość Fabrykantka
Musisz zabrać dowód osobisty,akt zgonu męza lub ożeczenie o rozwodzie,

fabrykantka, ja w tym sklepie nie jestem przyjęta, pracuje tam bez jakiejkolwiek umowy Zanim zaszłam w ciążę, miałam umowę zlecenie, po porodzie zajmowałam się córką, szef niedawno pozwolił mi wrócić ale tylko na takich warunkach, tzn bez umowy, tylko w celach zarobkowych

Gość Fabrykantka
idz z rachunkami powinni ci zapłacić. I nalezy Ci sie dofinansowanie do jedzenia w wysokosci 55zł na osobę. Możesz starać się tez o doatek mieszkaniowy z Urzędu miasta

Gość Fabrykantka
No to zanosisz zaświadczenie z urzędu pracy o statusie osoby bezrobotnej bez prawa do zasiłku.

Gość qwer
tanio chcesz kupic ciuszki tanio to ile to jest tanio?a do ,,lumpeksu'' idz

Gość dobrego loda pociągniesz a ci
ZAPŁACĄ

Gość uważałabym z tym MOPSEM
Zaczną się Tobą interesować, mogą wysłać pracownika socjalnego, może jakaś idiotka stwierdzić, że nie nadajesz się na matkę i zamiast Cię wspomóc finansowo, może się urodzić pomysł w jakiejś chorej głowie, czy by dzieciaka nie zabrać. Nie chcę Cię straszyć, ale jak pójdziesz do MOPSu, to już Cię zanotuję i nie wiem, czy Ci jakieś babsko wredne nie zacznie do chaty przyłazić na "kontrol" :O

Gość Fabrykantka
W twoim przypadku tak. Jeśli nie posiadasz jakich kolwiek dochodów możesz liczyć na pokrycie opłac za media. Do 300zł więcej nie więc policz sobie ile masz razem za wodę iprąd i gaz do zapłacenia. Jeśli dziecko choruje na jakas chorobę mozesz starac się o dofinansowanie na lekarstwa

Gość Fabrykantka
nie przesadzaj. Każdy z nas ma prawo znaleźc sie w przejściowej trudnej sytuacji i nikt z MOPSU nie ma prawa zabrac dzieciaka. Nie strasz kobiety. A Ojciec dziecka żyje jeśli mozna sie spytac?

Gość dokładnie coś za coś
nie masz dochodów wiec nie masz za co utrzymać dziecka -nie masz za co utrzymać, więc możesz je stracić

Gość Fabrykantka
Jeśli masz w domu czysto ,dzieciak jest zadbany i czysty. Ty masz dobra opinie to nikt Ci dziecka nie odbierze. Ille płacisz za czynsz?

już jestem, musiałam na chwilę odejść od kompa Ojciec dziecka ma już nową panią, płaci jedynie alimenty czynszu 350 zł płacę razem z moją pracą na czarno mam łącznie dochodu 1100 zł nadaję się w ogóle by iść do tego mopsu, czy mam spróbować

Gość Fabrykantka
nie moze przekraczac 351 netto na osobe

Gość Fabrykantka
Prawo do świadczeń pieniężnych i kryteria dochodowe Prawo do świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej mają osoby i rodziny, których dochód nie przekracza, określonego ustawą, kryterium dochodowego. Osoby i rodziny, których dochód przekracza kryterium dochodowe a znalazły się w szczególnie trudnej sytuacji życiowej, również mogą ubiegać się o pomoc finansową. W takim wypadku, warunkiem jej udzielenia, może być zobowiązanie do zwrotu części lub całości świadczenia. Jeśli żądanie zwrotu stanowiłoby nadmierne obciążenie dla osoby zobowiązanej lub niweczyłoby skutki udzielonej pomocy, wówczas ośrodek pomocy społecznej, na wniosek pracownika socjalnego lub osoby zainteresowanej, może odstąpić od żądania takiego zwrotu. Pomoc w formie specjalistycznego poradnictwa i pracy socjalnej może być udzielana osobom i rodzinom bez względu na poziom dochodów. Prawo do świadczeń pieniężnych z pomocy społecznej przysługuje: osobie samotnie gospodarującej, której dochód nie przekracza kwoty 477 zł netto, osobie w rodzinie, w której dochód na osobę nie przekracza kwoty 351 zł netto, rodzinie, której dochód nie przekracza sumy kwoty 351 zł netto pomnożonej razy ilość członków rodziny. Przy ustalaniu kryterium dochodowego uprawniającego do otrzymania świadczenia do dochodów nie wlicza się: jednorazowych pieniężnych świadczeń socjalnych, świadczeń w naturze, świadczenia przysługującego osobie bezrobotnej na podstawie przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy z tytułu wykonywania prac społecznie użytecznych, świadczenia pieniężnego w postaci składki na ubezpieczenie społeczne, opłacanej przez ośrodek pomocy społecznej. Przed ustaleniem kryterium dochodowego od dochodu rodziny odlicza się alimenty świadczone przez osoby w rodzinie na rzecz innych osób. W przypadku stwierdzenia przez pracownika socjalnego dysproporcji między udokumentowaną wysokością dochodu a sytuacją majątkową osoby lub rodziny, wskazującą, że osoba ta lub rodzina jest w stanie przezwyciężyć trudną sytuację życiową, wykorzystując własne zasoby majątkowe, w szczególności w przypadku posiadania znacznych zasobów finansowych, wartościowych przedmiotów majątkowych lub nieruchomości, można odmówić przyznania świadczenia