Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana ()

Bez pracy, bez dachu nad głową

Polecane posty

Gość załamana ()

W ciągu miesiąca muszę wyprowadzić się z domu. Nie mam dokąd, nie mam pracy, nie mam pieniędzy nie mam nic. Nie wiem co robić. Nikt nie chce mnie przyjąć do pracy. Jestem w klasie maturalnej, jednak już liczę się z tym, że ten rok mam z głowy przez moją sytuację. Jestem kompletnie załamana... Nie wiem co mam robić... :(

Gość załamana ()
Muszę, nie mam wyboru...

Gość ola ola ola 123.
a co sie stalo?

Gość Pan Biznesmen x64 KUTAFONv4
sponsoring ;)

Gość art123
idźdo wychowawcy klasy lub pedagoga - oni z definicji nie mogą zostawić Ciebie bez pomocy. Przełam wstyd i idź prosić o radę i zobaczysz że nie ma sytuacji bez wyjścia. Maturę zdasz bo za pół roku już bedzie po wszystkim, szkoda abyś teraz odpuściła.Chociaż papier bedziesz miała - rób tę maturę bo teraz jest najważniejsza, a o resztę poproś dorosłych , którzy pracują dla takich osób jak Ty- oni pomagają i to jest ich praca

Gość po tabletach
ale dlaczego musisz sie wyprowadzic bo nie kumam.Jestes osoba uczaca sie , wiec rodzice i tak musza lozyc na Ciebie.Jesli ktores nie zyje ,dostaniesz rente rodzina.Nikt nie ma prawa Cie wymeldowac i wyrzucic z mieszkania .Wiec -dlaczego masz sie wyprowadzic?

Gość załamana ()
Ojciec kazał mi się wyprowadzić... dał mi miesiąc... Mam 19 lat, chodzę do szkoły zaocznej... Nie mam ani wychowawcy, ani pedagoda... Z poprzedniej mnie wyrzucli, nie chodziłam, bo musiałam pracować... ale teraz znowu jestem bez pracy :( Psichicznie jestem dnem... Nigdy nie miałam rodziny, poza matką, ale dla niej już nie ma ratunku, ojciec ją zniszczył, a teraz robi to samo ze mną..

Gość po tabletach
jesli chodzisz do zaocznej tez Ci alimenty sie naleza :-).Wazne uczysz sie i nie pracujesz.Zglos awantury i wyrzucanie z domu na policje.Z racji urzedu sprawa potoczy sie i trafi do prokuratora.Zastrasza Cie zapewne tez.Wiec draniowi dobiora sie do de. A z alimentow nie rezygnuj.Ja nie rozumiem jak mozna dac sie komus wyrzucic z domu.Noz kurwa.Dziewczyno czy Ty bez waki chcesz sie podadac kutafonowi.

Gość załamana ()
Dziękuję wam za rady, ale o alimentach mogę zapomnieć, ojciec sam jest bezrobotny... Mam brata, ale on nienawidzi mnie tak samo... Kiedy pracowałam, sama oddawałam mu większość pensji, musiałam... Wszystko byłoby ok, gdybym miała dokąd pójść, ale nie mam... koleżanki się ode mnie odwróciły, dalsza rodzina też... Najgorsze jest to, że nagle żaden pracodawca nie chce przyjać do pracy osoby bez wykształcenia...

Gość pytający???
a nie masz innej rodziny? ciocia? stryj? albo chłopak/partner, który ci pomoże?

Nie szkodzi ze ojciec jest bezrobotny, pod uwage brane są możliwosci zarobkowe rodzica a nie fakt ze nie pracuje. Spróbowac zawsze można, nic nie stracisz moze sie wezmie do roboty jak bedzie miał wizje komornika nad sobą (ale znajac zycie wątpie pewnie to nie ten typ) :P

Gość kiedys mial kapele eee
a gdzie mieszkasz?

Gość po tabletach
nawet jesli jest bezrobotny to i tak bedzie mial zasadzone alimenty.Nie bedzie placil , beda sie zbierac i komornik nie odpusci. Wejdzie na mieszkanie , meble.Tylko musisz oddac po zasadzeniu do komornika. Bedzie to moze jakis straszak na niego.Idz do sadu. Poza tym koniecznie policja- nikt nie ma prawa Cie wyrzucic z mieszkania .Nikt.Zapamietaj.Awantura -policja. Awantura, krzyk -policja. Nie wyprowadzaj sie bo skonczysz na ta chwil bez skonczonej szkoly , poki nie masz pracy, nie wyprowadzaj sie pod zadnym pozorem. Moze jakas pomoc spoleczna -choc jasie kompletniene orientuje w mozliwosciach MOPS-u.

Gość załamana O
W Bujalewie /k Warząchewki, codziennie mam 6 km do przystanku PKS i buty też już mi się niszczą

Gość po tabletach
nie daj sie.Ma twoj ojciec sczescie, bo jak by mnie tak wyganial to oprzylabym mu gebe wrzatkiem specjlnie ugotowanym-oczywiscie przez przypadek bo gotowalam pyzy :-P

Gość gość
Ojcu zasądzą alimenty, a jak nie będzie płacił, to fundusz w takim bądź razie to zrobi bodajże do 500zł? Tak mi się wydaje.

Gość gość
Prawo do świadczeń z funduszu alimentacyjnego PRZYSŁUGUJEpo spełnieniu następujących warunków: 1. kryterium uprawniające do otrzymania świadczenia wynosi 725 zł netto na osobę w rodzinie; 2. świadczenia z funduszu alimentacyjnego przysługują osobie uprawnionej na podstawie tytułu wykonawczego, jeżeli egzekucja alimentów jest bezskuteczna (oznacza to egzekucję, w wyniku której w okresie ostatnich dwóch miesięcy nie wyegzekwowano pełnej należności z tytułu zaległych i bieżących zobowiązań alimentacyjnych); 3. świadczenia z funduszu alimentacyjnego przysługują osobie uprawnionej do ukończenia 18 roku życia, albo w przypadku gdy uczy się w szkole lub szkole wyższej do ukończenia 25 roku życia, albo w przypadku posiadania orzeczenia o znacznym stopniu niepełnosprawności - bezterminowo. Świadczenia z funduszu alimentacyjnego NIE PRZYSŁUGUJĄ jeżeli osoba uprawniona pomimo spełnienia powyższych warunków: 1. została umieszczona w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie (dom pomocy społecznej, placówka opiekuńczo-wychowawcza, młodzieżowy ośrodek wychowawczy, schronisko dla nieletnich, zakład poprawczy, areszt śledczy, zakład karny, zakład opiekuńczo-leczniczy, zakład pielęgnacyjno-opiekuńczy, a także szkołę wojskową lub inną szkołę jeżeli instytucje te zapewniają nieodpłatne pełne utrzymanie); 2. jest pełnoletnia i posiada własne dziecko; 3. zawarła związek małżeński.

Gość załamana ()
Spadaj podszywaczu... Wiem, że muszę coś zrobić... Tylko jest jeszcze moja mama... Nie mogę jej zostawić samej na łasce tych tyranów...