Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co kupic

pomozcie mi co kupic na wyprawke

Polecane posty

Gość sama nie wiem co kupic

Witam jestem po raz pierwszy w ciazy i nie wiem jak sie zabrac do zakupow dla maluszka. rodze w styczniu, nie wiem ile butelek kupic jakie smoczki kocyk... co powinnam miec? I co zabrac do szpitala?

jezuuu , dziewczyno takoch temtow na kefe jest 1000000000000000 wpisz w wyszukiwarke wyprawka i juz. :O

Jagoda a ty taka byłaś cwana jak byłaś w ciąży??? od razu wszystko wiedziałaś. nie mam nic do Ciebie ale czasem przesadzasz

co do butelek mysle ze 2 duze i jedna mala mala mozesz wykorzystac jak noworodek np bedzie pij mniej mleka bo mozesz nie miec pokarmu lepiej sie przygotowac na taka ewentualnosc a pozniej wykorzystac do herbatki :) kaftaniki ,body z krotkim i dlugim rekawkiem nie kupuj tego duzo bo dziecko szybko wyrasta , czapeczka skarpetki , pizamke ..kup pare w rozm.56 w zwyz bo dziecko szybko rosnie choc ja sama duzo pomoc nie moge poniewaz wyprawka 1 w mym zyciu tez mnie czeka :(

- łóżeczko - materacyk - przewijak - wózek - fotelik samochodowy - wanienka - ubranka: + body bez rękawów, 5 sztuk w rozmiarze 56 i 5 sztuk w rozmiarze 62 + body z długim rękawem , jw + śpioszki, jw + pajacyki, jw + kaftaniki, jw + kombinezon + czapka - kosmetyki + mydełko + krem na odparzenia (np maść bepanthen) + krem do twarzy - przybory higieniczne i leki + aspirator do nosa (np frida) + płatki kosmetyczne + termometr + woda morska do nosa (np disnemar) + szczotka do włosów + 2 okrycia kąpielowe (taki ręczniczek z kapturem) - butelki + jak chcesz karmić piersią wystarczy 1 mała + jak chcesz karmić sztucznie 3 małe butelki (myślę że wystarczy, bo ja piersia karmiłam także mogę sie mylić :P) - smoczka ja bym nie kupowała jak będzie potrzebny kupisz ty albo maż - pościel: + 2 prześcieradełka z gumką + kocyk mały + kocyk większy + rożek (ja nie miałam, uważam ze zbędny, ale wiele mam chwali sobie) + śpiworek (mój do tej pory śpi w śpiworku i bardzo go lubi) - pieluszki typu pampers co do szpitala to zalezy gdzie rodzisz, najlepiej zadzwonić i zapytać :) zapewne o czymś zapomniałam :P