Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yustyniaaaaaaaaaaa

jakie energy drinki najlepsze w ciąży?

Polecane posty

Gość yustyniaaaaaaaaaaa

które sa najzdrowsze i moge je bez wyrzutów pić?

Gość żadne!!!!!!!!!!!!
przecież to sama chemia

nie sa dobre takie energy drink ja nigdy nie lubilam sprite red bulla ani coli choc cole teraz tez nie pije ale sprite i czasami red bula naprawde dobrze mi robi i samkuje mi tak bardzo ja nie widze nic zlego raz na jakis czas wypic red bula :) masz smak to napij sie :)

Gość yustyniaaaaaaaaaaa
chyba troche przesadzacie, wszystkie takie świete, a pewnie winko i piwko popijaja....

Gość hgfy
zadne energy drinki, zadne piwo, wino i inne gowna

Gość na energy drinkach
jest napisane zeby nie pic w ciazy

Gość tez tak miałam,
żadne nie są zdrowe, szkodzą bo mją kofeinę, teinę i rezetę wspomagaczy.

Gość ja piłam co jakiś
czas różne i dziecku nic nie jest

ja tez wypije czasem mowie czasem red bula bo poprostu dobrze sie po nim czuje tak samo jak po sprite przed ciaza nigdy nie pilam takich rzeczy tylko woda i woda a teraz od wody to moge wymiotywac bo nie podchodzi mi moze inna kobieta ktora w ciazy tez pijala takie trunki rowniez miala problem z woda jak ja ? o tym nie pomyslisz tylko zaraz piszesz ze takie nie powinny byc matkami :O zadano pytanie - otrzymala rozne odpowiedzi

co do kofeiny herbaty tez nie mozna pic bo rowniez zawiera kofeine juz z takim czyms sie na kafe spotkalam wiec przepraszam co mozna pic i jesc? skoro tak wszystko jest nie zdrowe ?

Gość A po co Ci
energy drinki w ciąży. Nie możesz się bez nich obejść ?

Gość hgfy
panna z de herbata zawiera teine. poza tym mozesz sobie kupic tzw decaf I nie porownuj sprite do red bulla bo to nie ta sama kategoria

czytacie ze zrozumieniem ? ze czasami zdarza mi sie wypic red bulla ? bo mi bardzo smakuje , PRZED CIAZA NIGDY TEGO NIE PILAM ale teraz pomaga mi na wzdecia , po nim nie mam mdlosci jak po wodzie ja nie pije tego codzienie zdarzylo mi sie 2 -3 razy obejsc sie moge :D bo wypilam moze 2 male szklaneczki a jestemw 8 tyg . coz za zbrodnia :D:D

hgfy panna z de herbata zawiera teine. poza tym mozesz sobie kupic tzw decaf I nie porownuj sprite do red bulla bo to nie ta sama kategoria dzieki , a co to jest decaf? nie slyszalam jeszcze tego nigdy :) jak mowie mi sluzy herbata i sprite innych trunkow ja nie potrafie przyjac :(

Gość trzeba spjrzeć prawdzie w oczy
Autorko , ja parę razy w ciaży wypilam "red bul cola" , napisane że 100 naturalne skladniki , zaniosłam tego red bula do lekarza i powiedział ze raz na misiac moge wypić , bo nie ręczy za ten 100-procentowy skład naturalny .

Gość BaroN
Tee a czytałaś co jest napisane na puszce czy butelce Energy Drinka?? "Zabronione picie w ciąży itp." Wogóle nie pij alkoholu i tej chemi... Ja raz na miecha gdy mam smak to sobie wypije ;) Ale nie w ciąży! Pozdrawiam ;]

Gość kleopatra2011
tojuż chyba lepiej mocniejszej kawy się napić, ja np mam zalecenie 2 dziennie. pragnienie gasi piwo bezalkoholwe i karmi. a winko raz na jakis czas tez można sobie łyknąć, wszystko z umiarem. ale energydrinki odstaw bo to nafaszerowane chemią

Gość mnie bardzo
smakowal niebieski powerade,i nie uwazam,ze byl niezdrowy! to co prawda co innego niz red bull ale pracowalam na nocki w ciazy i mi pomagal Skład Powerade woda dekstroza maltodekstryna regulatory kwasowości: kwas cytrynowy cytrynian sodu cytrynian potasu Aromaty, stabilizatory: guma arabska ester glicerolu i żywicy roślinnej Witaminy: niacyna E kwas pantotenowy B6 biotyna Substancje słodzące: aspartam acesulfam-K barwnik - zależnie od wersji błękit brylantowy FCF, czerwień koszenilowa i inne. Zawiera cukier i substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny.

Gość powerrade:)
nie jest energy drinkiem jest napojem izotonicznym moga go pic kobiety w ciazy i dzieci uzupelnia szybko elektrolity ja podaje dzieciom przy biegunce bo doskonale nawadnia.

Gość to chyba jestem
ŻADNE!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość InnaZNatury
Magnez z wit B6 w wersji musującej :D Tudzież multiwitaminy:)

Kleopatra20111 winko raz na jakiś czas tez możesz sobie wypic? Jak czytam co niektóre kobiety pisza, to tak jakby wogóle nie były świadome procesów, jakie tocza sie potem w organiżmie płodów po wypiciu takich mieszanek, Kobiety do książek najpierw posyłam, ebooki czytajcie jak do ksiegarni nie chcecie ale nie świećcie głupotą na forum, może od czasu do czasu papierosek, może heroinka tez? przeciez wszystko jest dla ludzi!Nie bez powodu nazywa się to używką, co do energy drinka wzrasta po nim ciśnienie jak po 4 kawach, a wiadomo do czego skoki ciśnienia mogą doprowadzic, do odklejenia sie łozyska, no ale to chyba dla niektórych kobiet nie jest to wystarczający powód, no przeciez smakuje, to skoro mnie smakuje to znaczy, że może dziecko ma na to ochotę? bo skoro przed ciążą nie piłam a teraz tak, to każda zachcianka ciążowa jest zachcianką dziecka? dziewczyny skąd wyście sie urwały to nie wiem. I nie trzeba być wcale matką polką, wystarczy trochę odpowiedzialności za ten mały organizm, który macie w sobie

Gość ja cie pieprze...
grays sorry,ale mi po red bullu nie skacze cisnienie jak po 4 kawach laska za bardzo sie nakrecasz,to bardziej szkodzi dziecku niz jeden red bull

Gość grays a ja nie
wiem skad ty sie urwalas albo przesadzacie wszystkie w jedna albo w druga strone,zalosne

Gość mamachichi
ja też bez energy drinków słabo sobie radzę, ale w ciąży red bulla nie piłam, teraz są takie firmy herbapol-green up na bazie zielonej herbaty i guarany-podobno bez chemii, no ale wiadomo, że na pewno cukier, no i gazowane ale na pewno lepsze niż reszta energy drinków, bardzo fajne w smaku, w takich puszkach jak red bull

Tobie nie musi, wystarczy, że dziecku skacze. Ty za 2 h tego świństwa nie będziesz miała, dziecko potrzebuje całej doby na to, dziewczyny gadacie jakbyscie ledwo podstawówkę skończyły, bo podstawy chemii i biologii na wyższym poziomie w zawodówce tez nie uczą, nie uwłaczając świadomym zagrożeń mamom bez wykształcenia ale brak świadomości jaki przedstawiacie jest żałosny, wystarczy przeczytać etykietkę producenta nie wskazane dla kobiet w ciąży, czy świadomej kobiecie nie zapala się czerwona lampka? Mysleć, dziewczyny, mysleć, to nie boli

Gość mamachichi
no i fakt- nie ma co przesadzać, wszystko jest dla ludzi, jednemu po red bullu ciśnienie skoczy a drugiemu nie-każdy zna swój organizm, ja mam zawsze bardzo niskie i po wypiciu się nie zmienia, a co do wina w ciąży-wielu lekarzy twierdzi, że można, tyle, że żaden tego kobiecie nie powie, bo nie wie czy ta będzie się w stanie ograniczyć do odpowiedniej ilości, więc nawet kieliszek winka raz na jakiś czas na pweno nikomu nie zaszkodzi