Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khkhkhkhkh

sprawdzcie mi prosze czy to tak moze byc?

Polecane posty

Gość khkhkhkhkh

Mysle ze wiecie jak wygladaja scenki do matury. Musze powiedziec to co mam w kazdym podpunkcie. Mam tylko po 1 zdaniu, nie wiem czy to tak moze byc??? Opowiadasz znajomym z anglii o swoim spotkaniu ze slawna osoba. - opowiedz o okolicznosciach waszego spotkania - opisz przebieg spotkania - opisz swoje wrazenia z tego spotkania ja napisalam tak: - I will never forget the day when I met lady Gaga in the shop - We talked and she invited me her concert - it was a great suprise and I enjoyed it a lot

Gość jogo!!
po pierwszym zdaniu napisz o jej wyglądzie przecież o tym można dużo

Gość jogo!!
po drugim coś o tym, że jest bardzo miłą osobą i się nie wywyższa

Gość khkhkhkhkh
my wogole nigdy czegos takiego nie robilismy a teraz na zadanie zadala, a jestem w klasie maturalnej;/ ale przeciez mam zawarte to co jest w tych podpunktach a tylko to ma byc

Nie no, musisz sie bardziej wysilic. When I went to the UK I decided to go to Oxford Street do some shopping. I was very amazed when I saw Lady Gaga in one of the malls. She was with a friend having a look at some really expensive shoes. I couldn't believe my luck and went straight over there to ask for her autograph. I told her I was a huge fan of hers and loved all her songs. She said she was very happy to hear that and invited me to her concert. I was over the moon to meet such a famous celebrity. I am still very excited when I think about it and I am sure I will never forget it. I thought Lady Gaga was a lovely, down-to-earth person and meeting her was a fantastic experience.

Gość khkhkhkhkh
w zyciu bym tyle nie potrafila powiedziec:( wszyscy mi mowia ze po jednym zdaniu wystarczy wiec ja juz nie wiem:( jest napisane to co w podpunktach:( tych scenek mam 15 napisanych na jutro, wiekszosc tak po jednym zdaniu do kazdego podpunktu

Gość rthjklj
I was over the moon about meeting

Gość khkhkhkhkh
nie wystarczy tak?:( Podam wam inna przykladow Podczas pobytu w Manchesterze chcesz zapisac sie na kurs jezyka angielskiego w nowo otwartej szkole. W rozmowie z sekretarka szkoly: - zapytaj o godziny kursow dla uczniow srednio zaawansowanych - zapytaj o cene kursu - wyraz chec uczestniczenia w kursie - What time are the courses for intermediate students? - What is the price of the course? - I would like to anroll a course because it will help me to pass school-leaving exam

Ano, chyba rzeczywiscie about meeting lepiej, dzieki. Autorko, jak chcesz to podaj tych scenek kilka to Ci napiszemy. Mysle, ze po jednym to malo, a nawet jak nie to zablysniesz w klasie jak bedziesz miala wiecej.

No, ale ubierz to jakos ladnie w slowa. Np. Good morning. Could you be so kind and tell me what time do the lessons for intermediate students start? Also, what is the price of the course? I would like to enroll to it because I believe it would help me pass my final exams at school.

Gość wierzaca doswiadczajaca
i was a great fun of her nie hers,

Gość wierzaca doswiadczajaca
Good morning. Could you be so kind and tell me what time do the lessons for intermediate students start? Also, what is the price of the course? I would like to enroll to it because I believe it would help me pass my final exams at school. could you be so kind as to tell me... and tell me what the price of the course is\ what time the lessons for intermediate students start

Ale to nie jest jedna wypowiedz-monolog, to jest dialog z egzaminatorem, jak w normalnej rozmowie, przynajmniej mnie tak uczą np. musisz negocjować o coś itp My bez przygotowania musimy wymyslać i nieraz takie bzdury ida że głowa mała, ale uważam że jedno zdanie to za mało bo w rozmowie jak Cię egzaminator zapyta np. oh,really? what she was doing in that shop albo coś w tym stylu to możesz mieć problem

jak to nie hers? to tak samo jak a friend of mine a nie a friend of me, no nie?

Gość khkhkhkhkh
nie no juz napisalam teraz musze sie tego nauczyc;/ to pierwsze nasze scenki wiec mysle ze nie bedzie surowa;/ sama mowila ze ma byc ujete wszystko co jest w podpunktach wiec mam...naprawde inaczej nie potrafie, jestem slaba z angielskiego i strasznie boje sie tej matury:( ok lece sie uczyc, pa;) i dzieki