Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyszkaMikiiJa

SKRÓCONA SZYJKA MACICY.

Polecane posty

Gość MyszkaMikiiJa

Jestem w 22 tyg ciąży skróciła mi się szyjka i lekarz kazał mi leżeć czy któraś z Was tak miała?i czy ja mam ciągle leżeć w sensie tylko do toalety chodzić czy moge jakieś drobne prace robić np obiad;)?

Gość a jakiej długości jest szyjka
i jaka była-w jakim czasie się skróciła? powinnaś leżeć, prócz tego brać leki rozkurczowe, tzn. nospa forte, magnez i np. luteinę. dzięki temu być może donosisz ciążę. Powinnaś mieć także założony pessar lub szew okrężny na szyjkę. 22 tc to za wcześnie aby dziecko przeżyło w przypadku przedwczesnego porodu

Gość MyszkaMikiiJa
Nie wiem ile miała cm wczesniej ale teraz ma 4 cm nie kazał mi nic brać narazie zobaczymy na nast.wizycie

Gość MyszkaMikiiJa
W poprzednim mc jak byłam było ok a teraz nie więc w ciągu mc sie skróciła

Gość a jakiej długości jest szyjka
powinnaś wiedzieć jaka była wyjściowa długość kanału... 4 cm to długi kanał do ok. 2,5 cm nie ma się czym martwić, no chyba że lekarz badał kanał wcześniej i wie że nagle nastąpiło drastyczne skrócenie. Ja mam 3,5 cm i to jest ok.

Gość MyszkaMikiiJa
Hmmm no to nie wiem ale wiem ze to dobry lekarz....i lepiej dmuchac na zimne,tylko jak Ja wytrzymam tyle leżeć;)

Gość ZapiekankaZserem
Nie słuchaj sie tej debilki co cie tu straszy, to jakaś suka , która pisze"jeśli uda ci sie donosić"Uwierz mi,że ja mam od 22 tyg.szyjkę skróconą do 1cm i nic nie biorę, żadnych leków ani nie leże w szpitalu tylko mam sie bardzo ale to bardzo oszczedzać i tak robie, teraz jest 33 tydzien,Jestem pod stałą kontolą i nic mi się nie pogarsza bo bardzo się statam, nie łaże nigdzie po zakupach, nie wychodze z domu, czasem pomyje naczynia ale nie dużo, czasem kurze zetre, jeśli twardnieje mi brzuch zbyt mocno po jakimś wysiłku to mam brać no spę, ale zdarzyło mi się to tylko ze 3 razy.Zauważyłam,ze jak odpoczywam to wszystko jest w porządku, mnie się nie robi rozwarcie a mała jest zdrowa.To wszystko zależy też czy masz szyjkę twardą czy miękką, ja mam ponoć twardą i mocną więc dlatego babka nie szpikuje mnie lekami tylko mam odpoczywać, bądz dobrej myśli i nie słuchaj tu takich debilek tylko lekarza, ta tutaj odrazu ci z pessarem wyjeżdza!!chora!!!Życzę powodzenia, bądz silna i odpoczywaj a będzie ok.

Gość a ja miałam
4,90cm i mi się skróciła do 1,66 cm:(

Gość MyszkaMikiiJa
ZapiekankaZserem Dziękuje dodałaś mi otuhy.....nie wyobrażam sobie życia bez tego małego człowieczka któryy bombarduje mnie kopnięciami od środka więc jestem dobrej myśli....;):):)

Gość ZapiekankaZserem
Myszka Miki serio ci dobrze pisze, ja na początku też szalałam jak mi babka powiedziała,że baaardzo mi się skróciła i to nie żarty ale robię co mogę by donosić małą jak najdłuzej, teraz już leci 8 miesiąc więc jestem spokojniejsza, ale wiadomo,że i tak chce ją donosić do końca, jeszcze 7 tyg.:))))trzymaj za nas kciuki, ja za was trzymam.

Gość MyszkaMikiiJa
ZapiekankaZserem DZIĘKI BĘDE TRZYMAŁA Z CAŁEGO SERCA.POZDRAWIAM

Gość MyszkaMikiiJa
ZapiekankaZserem powiedz mi jeszcze bo chodze na studium policealne co drugi tydzien i czy w zwiazku z tym mogę chodzic/?szkoła trwa 8 godzin i siedze w ławce.....bo nie wiem

Gość MyszkaMikiiJa
Dziewczyny jeżeli któraś z Was miała problem z szyjką i leżała przez całą lub połowe ciąży piszcie.....Bo Ja to chyba zwariuje w tym domu to dopiero dwa dni leżenia.....a już nie daje rady;(i co Ja mam robić......od książek w ciąży usypiam,filmy już obejrzałam prawie wszystkie....w necie to nie ma co robić.Macie jakies pomysły

Gość pearline
kochana ja leżałam najpierw cały pierwszy trymestr bo plamiłam, potem od 4 miesiąca w miarę spoko i w 27 tygodniu szpital i potem leżenie PLACKIEM do 36 tygodnia chyba. Ale to było serio, tylko pójście do toalety. Mąż zakupy robił wszystkie, całą wyprawkę sam skompletował. Ale wszystko skończyło się dobrze i urodziłam w 38 tygodniu Od 32 tygodnia, gdy usg wykazało że mała waży już 2500 zaczęłam łazić po domu trochę. Chyba nigdy w życiu nie wyoglądałam tylu filmów i nie przeczytałam tylu książek co podczas tego leżenia :)

Gość pearline
o i pamiętam że leżenie zaczęło mi się w listopadzie, to robiłam z ciasta solnego ozdoby na choinkę, męża zmusiłam do rozrobienia ciasta a ja sobie lepiłam, potem malowałam, (było ty ozdób tyyyle!!! i to była najładniej ubrana choinka jaką widziałam ;) ) Zainstalowałam sobie też grę he sims i jakoś czas zleciał, ale łatwo nie było ;)

Gość MyszkaMikiiJa
Jeju...to faktycznie długo leżałaś Ja mam termin na marzec.....i mieliśmy plany wyjazdu w góry i mpoje zaoczne studia i remont w domu i ze wszsytkiego musimy zrezygnowac;( Widok mojego męża który sprząta i gotuje hehe dosyć smieszny wczesniej Ja to robiłam On duzo pracuje w nocy i w dzien odsypia;)Nie ma to jak mężczyzna który zmywa dwa razy dłuzej niż Ja i ogólnie kobiety zawsze wszystko ogarną szybciej hehe

Gość MyszkaMikiiJa
Zajęcie dosć ciekawe;)Może Ja o tym pomyśle...w sumie już listopad;)

Gość MyszkaMikiiJa
Pearline- lekarz kazał mi leżeć w łóżku ale czy Ja moge być na półsiedząco?nic nie mówił ze plackiem plackiem leże na boku jak film oglądam a tak to to mi nie wygodnie strasznie;)

Gość pearline
słuchaj, nabierze wprawy :) Mój koło grudnia (a rodziłam w lutym ) już robił lepszą sałatkę grecką niż ja, a zmywanie mu szło jak talala :) oni tylko udają niedojdy :) bo teraz, po prawei 4 latach już mężowi się "zapomniało" jak np umyć sedes ;)

Gość pearline
oj plackiem to źle się wyraziłam :) Na plecach właśnie nie wolno zabardzo, najlepiej na boku właśnie, półleżąco też, tylko łazić nie wolno zabardzo, a i siedzieć po turecku, bo ja jakoś miałam taką manię że w pozycji półleżącej krzyżowałam nogi po turecku właśnie, ale położne i lekarz w szpitalu krzyczeli ostro na mnie ;) Położne mówiły że najlepsza pozycja to leżenie na boku Domyśałm się że wszystkie plany wzięły w łeb :) ale jednak warto się przemęczyć.

Gość MyszkaMikiiJa
Uff to dobrze że chociaż mogę się oprzeć a nie plackiem hehe. Oczywiście że warto byle tylko nic sie nie pokomplikowało z dzidzią i nie wyszła wcześniej;/