Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfwertzxcv

Dlaczego o alkoholiźmie się nie mówi? Dlaczego ci, którzy

Polecane posty

Gość asdfwertzxcv

mają alkoholika w rodzinie ukrywają to? Dlaczego nie pomagają?

Gość asdfwertzxcv
dlaczego?

Gość wdcwcc
a co mają się chwalić że mają chorego na alkoholizm w rodzinie ??

Gość asdfwertzxcv
Taki człowiek potrzebuje pomocy, jaki by nie był, alkoholizm to choroba i trzeba ją leczyć

Gość wdcwcc
mi tego nie musisz mówic, jestem alkoholikiem ale dlaczego sie dziwisz że rodzina to ukrywa ?

Gość bo alkoholizm to nie problem
walczy sie z papierosami, narkotykami i otyloscia ale alkohol to nic, bo to nic zlego.

Gość asdfwertzxcv
bo u mnie w rodzinie był alkoholik, nikt nic nie robił, udawali, że nic sie nie dzieje, w momencie kiedy dowiedzieli się, że umarł, zapadła cisza z oddechem...ufff

Gość asdfwertzxcv
mój partner zaczyna pić, nie robi z tego halo, mówi, ze on nie musi, qrwa tak jak każdy alkoholik!

Gość a skąd wiesz że nikt nic
nie robił? może próbowali, ale nie było chęci współpracy ze strony alkoholika? trochę poczytaj zamiast tylko się dziwić :P żeby alkoholika leczyć, trzeba mieć jego zgodę - on musi tego chcieć. a - wyobraź sobie - najczęściej nie chce :O

Gość wdcwcc
Ty nie ponosisz winy że partner chleje , nie możesz się czuć winna . Mozliwe że jestes współuzalezniona

Gość Ars Neo
Dlaczego? Bo to WSTYD, bo żony i dzieci alkoholików się tego po prostu wstydzą, mają wrażenie, że każdy mąż i ojciec z sąsiedztwa, ze znajomych domów jest porządny i szanujący, a tylko u nich w domu jest alkoholik. Wiem co mówię, bo sama jestem DDA i do tej pory powiedziałam tylko 2 osobom. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.

Gość asdfwertzxcv
Co robić, jak uchronić kogoś kto zaczyna pić, twardo twierdzi, że pić nie musi, jest non stop poza domem, nie mam wpływu na to co robi... boję się, że będę to przechodzić

aaa tam od razu wstyd.Na poczatku to tak.Ale potem? Co za roznica skoro wszyscy juz dookola wiedza ze jestes dzieckiem nieudacznika,podworkowego menela. Doszlam do wniosku ze to ON ma sie wstydzic.Nie ja i reszta rodziny! Na dzien dzisiejszy jestem troche zla,zdumiona.A stalo sie cos takiego ze koledzy ze szkoly ktorzy najglosniej komentowali mojego ojca i sie smiali,teraz razem z nim chleja w takim lasku.Zal mi ich. Nie moge w to uwierzyc jak widze ze chleja z jednego kieliszka.A jeszcze taka ciekawostka,menele z mojego podworka maja gruzlice.Jeden sie wyleczy,potem znow go jakis zarazi i tak w kolko.Podejrzewam ze moj ociec po raz kolejny (3) ma gruzlice. Nam nikt nie pomagal jako DDA. U nas w rodzinie sa sami DDA..a matka powtorzyla historie.Ja tez moglam ja powtorzyc,ale ocknelam sie na szczescie.