Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sisia_227

Karmienie Piersia

Polecane posty

Gość Sisia_227

Witam. Karmie piersia moje dziecko od samego początku. Urodził się ważac 4120g. W dniu wyjscia ze szpitala ważył 4090g. Bedąc z nim na pierwszym szczepieniu (miał wtedy ok 7 tyg) ważył 5500g. Karmie go na żadanie. Mniej wiecej co 2-3 godziny. W nocy regularnie budził sie 2-3 razy. Jednak od dwóch dni mój mały brzdąc mógłby cały czas jeść. W nocy budzi się co 1,5 godziny przy czym je 20-25 min. Zasypia. Odkładam go do łóżeczka. Ledwo zdarze zamknąć oczy, a mały znów chce jeść. Dajemy mu smoczka. To wydaje się jakby miał go zjeść w całości. Ponadto cały czas wkłada piąstke do buzi. Ma skończone 2 miesiące. Daje mu raz dziennie herbatke z hipp-a. Czy to, że mały jest cały czas głodny oznacza, że mój pokarm mu nie wystarcza?

Gość bawertyuiop
Przede wszystkim jak karmisz piersią to nie powinnaś dopajać maluszka herbatą! To zupełnie niepotrzebne i niewskazane. Ja wykarmiłam dwie córki i piersią i też wkładały piąstki do buzi ale to nie jest powód do niepokoju. Moze sie wydawać że malec jest głodny, ale twój pokarm w zupełności mu wystarcza :) Nie martw sie :)

Gość siubidubidu
dopajanie herbatką nie jest niczym złym i krzywda się przez to dziecku nie dzieje; autorko może masz kryzys laktacyjny?

Gość
dozywiaj go mlekiem modyfikowanym jest badrziej sycace, ewentualnie kaszka i bedzie ok ale najpierw skonsultuj z pediatra

Gość Sisia_227
Kryzys laktacyjny... NIE! Wydaje mi się, że mleka w piersiach mam dosyć sporo. Po dwóch dniach i nocach mam dość... zastanawiam się czy to mleko mu naprawde wystarcza?

Gość bawertyuiop
Jaką kaszką? Przecież to dziecko ma dwa miesiące :/

Gość Sisia_227
Właśnie też zdziwiłam się czytając, że polecasz kaszkę! ;/

Gość siubidubidu
jeżeli nie boisz się spróbować to możesz podać na noc mleko modyfikowane i wtedy zobaczysz czy prześpi dłuższy czas, no chyba,że jesteś zwolenniczką siedzenia z dzieckiem przy piersi do oporu;) ale Ty też musisz mieć czas na odpoczynek i jak podasz raz to nic się nie stanie,a będziesz przynajmniej mieć pewność

Gość Sisia_227
A jakie mleko polecacie?? Własnie zastanawiałam sie nad podaniem mleczka na noc. Chciałam sie poradzic Was MAMY :)

Gość Sisia_227
dzikiwąż daruj sobie!

Gość bawertyuiop
W tej sprawie to powinnas sie raczej poradzic lekarza

Gość siubidubidu
polecam Bebiko 1-początkowe-mi polecono je w szpitalu,kosztuje około 11 zł.

Gość Sisia_227
Dziekuję... za rady :)

Gość mamunia karmiąca
też karmię piersią i miewałam z małą takie okresy, moja rada- przeczekac, mały może mieć teraz okres wzrostu i potrzebuje więcej, ale to minie a co do dopajania herbatką to faktycznie nie zaleca się tego robić, pierś w zupełności wystarcza do 6 miesiąca życia malucha, a podając dodatkowe płyny zmniejszasz/zakłocasz swoją laktację

Gość mamunia karmiąca
i jeszcze jedna rada- jak zaczniesz dokarmiać mlekiem modyfikowanym, to musisz niestety pogodzic się z tym, że już będziesz musiała to robić i mleko to stopniowo będzie wypierać karmienie piersią, bo laktacja będzie u ciebie coraz mniejsza, ale jak to dla ciebie nie problem(np finansowy) to jak najbardziej możesz kupic mieszankę i dokarmiac małego, plusy są takie, że będzie spał dłuzej w nocy

Gość Sisia_227
Chyba jednak jeszcze poczekam z tym mlekiem modyfikowanym. :)) Najwazniejszy jest usmiech najedzonego dziecka. :)) A ten czas karmienia pewnie jeszcze mu sie unormuje :)

Gość siubidubidu
mamunia karmiąca- zależy kto nie zaleca dopajania,nie uogólniajmy,bo nie wszyscy pediatrzy tak się tego trzymają, poza tym mama też musi mieć czas na odpoczynek,a dziecko siedzące powyżej godziny przy cycu tak naprawdę się już męczy i nie je produktywnie; oczywiście autorko wstrzymaj się z mlekiem modyfikowanym,ale też jeśli kiedyś w przyszłości będziesz chciała podać to nie miej z tego powodu wyrzutów sumienia; ja karmiłam piersią i po konsultacjach z pediatrą sporadycznie dokarmiałam sztucznym i mimo tego moja prawie rok z piersi jadła,tak więc wszystko zależy od dziecka powodzenia