Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mari-onetka

Czop śluzowy?

Polecane posty

Witajcie. Jestem w 32 tygodniu, ciąża przebiega prawidłowo, łożysko dopiero 1 stopnia, żadnych niepokojących objawów. Dziś przed południem myłam strefę intymną i po wytarciu się zobaczyłam, że w wannie leży coś galaretowatego o barwie żółtej. Było, no nie oszukujmy się - obrzydliwe i przypominające po prostu gęsty spory smark. Czy to możliwe, że to był czop śluzowy? Dodam, że wczoraj współżyłam z partnerem.

Gość pytammmmmmmmmmm
TAK idz do lekarza i opowiedz mu to co nam poród może się zacząć wkrótce nie czekaj'

Gość góra marzeń
tak, to byl czop ale nie martw sie, to nie znaczxy ze zaczynasz rodzic :) idz do gin on cie uspokoi na pewno

Gość mamunia karmiąca
też uważam że powinnaś iść do lekarza, niech sprawdzi co i jak, lepiej dmuchac na zimne

ło rany, ostatnia rzecz jakiej bym się spodziewała w ten listopadowy dzień :P Oczywiście powiem lekarzowi o tym, ale zdaję sobie sprawę, że do porodu to jeszcze mam zapewne czas, nawet jeśli to byl ten nieszczęsny czop..

Gość pytammmmmmmmmmm
czop to innymi słowy korek , który zatuka szyjkę. Odetkała się więc wody płodowe mogą polecieć a wtedy trzeba rodzic DO LEKARZA kochana

Gość mozliwe ze czop
tak jak pisza idz do lekarza Dobrze ,ze nie był krwisty Poród moze zacząc się wczesniej , ale tez za 2-3 tygodnie , poczytaj o tym podobno jak odejdzie czop nie wolno uprawiac seksu , bo on w swoisty sposób chroni przed bakteriami

Gość nie jestem ekspertem
Czy to mozliwe ze u mnie czopu nie bylo?? Nic takiego nie zaobserwowalam u siebie. Za to na porodowce w toalecie wyszlo ze mnie cos czerwonego, jakby skrzep, duzy. Mlode przyuczajace polozne nie wiedzialy co to :p

dzięki za informacje :) Zrobię jak mówicie, tylko zdziwiłam się także barwą, bo zawsze dziewczyny pisały, że jest on białawy, brązowy, z drobinkami krwi, owe cudo było zupełnie żółte. Sprawdzę to na pewno ;)

nie jestem ekspertem, możliwe.. wiele znajomych mi młodych mam mówi, że w ogóle nie zaobserwowało czopu ;]

Czop śluzowy może odejść dużo wcześniej przed porodem, ale wcale nie musi oznaczać, że od razu rodzić będziesz. Tak samo jak od razu wody płodowe ci nie odejdą. Aczkolwiek może się zdarzyć, że poród nastąpi wcześniej. Najlepiej to idź do lekarza, on ci wszystko powie i cię zbada ;) Mi też coś podobnego odeszło jakiś miesiąc przed porodem. ALe moja lekarka powiedziała mi, że to nie był czop śluzowy.

mnie w pierwszej ciazy odszedł czop własnie w 33 tyg ciazy a poród był dopiero w 41tyd a w drugiej ciazy wody odeszły w 39tyg a czopa ani widu ani słychu. Uwazam ze nie masz sie co martwic.SPOKOJNIE Na wszelki wypadek idz do lekarza ale jesli nie masz objawów porodu to mysle ze jeszcze dotrzymasz do przynajmniej 39tyg. Po stosunku czasem moze wypasc czop co nie oznacza od razu rodzenia.Chodz tu byłabym ostrozna z dalszymi mizianiami z mezem bo meskie nasienie ma cos w sobie takiego jak prostaglandyny a one powoduja szybsze rozwieranie sie szyjki macicy a chcesz chyba jeszcze donosic maluszka do przynajmniej ustalonego terminu. Mnie pamietam połozna mowiła ze jak minie termin porodu a nie zaczne rodzic to wtedy moge juz sie"stosunkowac" a to przyspieszy poród i miała racje.