Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajlana29

komunia ateisty

Polecane posty

Gość lajlana29

Mój syn w maju 2011 powinien pójść do komunii ale nie pójdzie...jest ktoś w podobnej sytuacji????

Gość kjhgfdfghjklkjhgfgvhjhhh
mój syn też nie pójdze ale za 3 lata. narazie jest tylko nieochrzczony

Gość lajlana29
bo jest efektem gwałtu na mnie delegacji komnunistów z Angoli , a też , że nie wierząca jestem

Gość kjhgfdfghjklkjhgfgvhjhhh
pewnie, że ludzie gadaja , pytają i td i tp

Gość lajlana29
A Ty ,owco dolly, jestes bezdennie głupim potworem z bagien.Idź lepiej zęby umyj,yh. Jestem ateistką,syn nie jest ochrzczony,do komunii też nie przystąpi,bo nie chcę uczyć go hipokryzji i tyle.Zależało mi na poznaniu podobnej sytuacji i sposobu przygotowania dziecka.O.

Gość lajlana29
Nie czepiajmy się drobiazgów,Coralick:) Skoro nie wierzy,to właściwie ateista...no.

Gość lajlana29
No...palę?Sądzisz,że mogę to robić nieświadomie?:) Dobra....które słowa są za trudne?Powiedz,jestem cierpliwa.

Gość
zrob impreze rodzinna kup mu nie wiem co sie teraz kupuje dzieciakom, rower, jakas zabawke, gre, czy cos ( kasei mowie stanowcze NIE) i tyle przeciez o to chodzi w komunii z perspektywy dziecka ja swoich rowniez chrzcic nie zamierzam

Gość
Coralick nie rozumie dlaczego nazywasz go ateista?? bo nie jest wychowywany w wierze w boga w jakiejkolwiek religii? bo nie wtlaczaja kilkuletniemu dziecku do lebka rzeczy nie do konca dla niego do pojecia? bo daja mu prawo wyboru? jak juz bedzie dojrzaly?

Gość lajlana29
Z tego samego powodu,dla którego nazywam tak siebie.Masz dziecko,jesteś wierząca....Twoje dziecko pewnie też jest.Ja nie wierzę w siły nadprzyrodzone i on też nie wierzy.Rozumiem ,że Twoim zdaniem jest w związku z tym kuropatwą,a słowo ateista jest obraźliwe?

bazienka... ateista sie jest swiadomie... tak samo chrzescijaninem, muzulmaninem czy innym... co innego wychowanie w ateizmmie a co innego bycie nim!

kuropatwa?? owca dolly??? nie pal :D:D:D:D prosze, nie pal... ziele ci szkodzi!

Gość lajlana29
bazienka... no własnie tak sobie myslałam,że prezent to mus:) Poza tym miało być spotkanie rodzinne ale dziadkowie i ciotki ze strony ojca małego stwierdziły,że żyję w enklawie i sekcie-cytat. On chciałby gdzies wyjechać więc myślę nad weekendem w górach.W sumie to tolerancja w tym kraju to fikcja..smutne.

trzeba mieć troche rozumu ,zeby wiedzieć ,ze owaca dolly to klon - czyli tutaj podszyw :) piękne nawanie , autorko :) pozwolsz ,zę zrobie sobie z tego nika ?

lajlana... ty mi z tolerancja, a ja tylko zapytalam czemu mylisz pojecia?? co ma piernik do wiatraka?? ty wiesz w ogole o czym ja pisze??

Gość ja jakbym
mial rodzcow ateistow to chyba bym sie powiesila albo od nich uciekla, czego dobrego oni moga dziecko nauczyc?

Gość lajlana29
Tak,bo 7letnie dziecko bardzo świadomie jest katolikiem.Bardzo.Tak samo świadomie mój syn jest obecnie ateista,co nie sprawia że za 7 lat nie będzie mógł wejść w jakąś religię. Dżizas,masz człowieku jakieś problemy emocjonalne,serio.

moje dzieci też nie były ani chrzczone ani nie były u komuni - i wierz mi to wcale nie jest takie straszne . nie poddawaj sie tej komunijnej histerii .

Gość Albo na YouTube
Po co robisz problem tam gdzie go nie ma? Nie idzie do komunii i finito . Masz takie prawo! I chuj z reszta!!

i nigdzie nie jedź , zaproś koleżanki jeśli rodzina nie che - zorganizuj jakaś wycieczke , maj to piękny miesiać , można znaleść wiele alternatywnych imprez :)

Gość ee tam nie widze problemu
nie bylam ochrzczona, nie mialam komunii ani parcia na biala sukienkę, nikt mi zadnych preentow zastepczych nie dawał, ani nikt w szkole nie przsladowal. Ale ja mam dosc mocny charakter, przekonanie do tego , co robię, i rownie mocne oparcie w rodzinie

Gość
bazienka kurwo ty nie masz o takich rzeczach pojecia to sie nie wypowiadaj i spie**alaj do odrabiania lekcji gowniaro! buahahah gowniara to ja bym chyba o tobie powiedziec mogla mam wyksztalcenie wyzsze podyplomowe i 2 fakultety 🖐️ coralick zeby w cos wierzyc trzeba miec podstwy, jesli ona go ich nie uczy , podstaw religii czy wiary, to dziecko nie wierzy i tyle nie mozna wierzyc troche albo wierzysz albo nie

Gość kuytfh
do czego tu przygotowywac, do nie przystąpienia do pierwszej komunii?:P nie pójdzie i tyle. jak pisałas jest ateistą, więc raczej przygotowany jest do tego, ze nie idzie:D kup prezent jakiś, co tam chce:) zrób przyjęcie, najlepiej same dzieci, ze starszymi się przeciez nie będzie bawił, i tylko będziesz głupiego gadania musiała słuchać:) ja tak zrobię jak będę miała dziecko:)

Gość lajlana29
Nie no...urosło z tego jakieś monstrum.Czy ja robię problem?Czy ja rwę włosy i histeryzuję?Odpowiedziała właściwie tylko bazienka,a reszta ma jakieś dziwne problemy.WTF? Coralick...Ty uważasz,że ja wszystkie wypowiedzi do Ciebie kieruję? Nie mam zamiaru się kłócić.