Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kupic keyboard

YAMAHA czy CASIO, który keyboard wybrac????????????????

Polecane posty

Gość chce kupic keyboard

Przymierzam się do kupna keyboardu, jestem w tej dziedzinie laikiem, zależy mi na dzwięku, nie potrzebuje żadnych tzw. bajerów. Wolałabym kupic pianino, fortepian ale z róznych względów nie mogę sobie na taki zakup pozwolic. W związku z tym, postanowiłam zakupic używany keyboard, przeglądam oferty i nie wiem, na którą firme się zdecydowac, yamaha czy casio. Weszłam sobie na you tube i jak na razie, mam wrażenie że yamaha ma ładniejsze brzmienie. Może wypowie się ktoś, kto ma jakies doświadczenie. Zanalazłam kilka ofert, które wg. mnie zaslugują na uwage. Która oferta najlepsza? -yamaha psr 500 - za 500zł -yamaha psr e 313 - za 550zł -casio ctk 611 - za 500zł

Gość marajjah87
roland a jak nie to juz yamahe

Gość buraczysko ćwikłowe
miałam oba modele i byłam zadowolona z obu, yamahe miałam już bardzo mobilny model, porządny, casio nieco prostsze w obsłudze ale dlatego że to były początki

Gość chce kupic keyboard
dzięki za uwagi, czekam na inne....

Gość Mieszka88
Yamaha, casio to zabawki wiele razy słyszałam takie opinie od fachowców. Tylko yamaha.

Gość Mieszka88
z tych modeli najlepsza będzie yamaha psr 500.

Gość miastowy
zdecydowanie yamaha

Gość Mieszka88
yamaha, roland, korg- to są świetne sprzęty. Casio to zabaweczka, dobra dla dzieci.

Dlaczego Yamaha? Nie ma sensu kupować klawiszy dla marki, powinno się je kupować dla siebie, jeśli Jesteś laikiem i chcesz mieć przyjemność z grania to Casio będzie lepszą opcją... ma wgrane wiele utworów których pomaga się uczyć przez wyświetlanie klawiszy na ekranie. I dodam, że używane nie znaczy tańsze, do wyeksploatowanych klawiszy więcej się dokłada, a jeśli nie masz wiele kasy to radzę się zastanowić nad tańszym modelem casio z 3 letnią gwarancją... np.CASIO LK-120 (cena ok 600zl)

Gość dudus79
Ja to w sumie piszę tak na przyszłość. Keyboard to nie pianino! To dwa różne produkty. Jeżeli zależy na pianinie, a nie możesz sobie na nie pozwolić to wybierz pianino cyfrowe, są tańsze a i mają podobne funkcje jak klasyczne pianino. Chociaż nic nie zastapi prawdziwego pianina :)

zastanawiam się czy można znaleźć dobrą klawiaturę w kwocie ok 600 zł, lepiej kupić nówkę a nie lekko używany sprzęt. Co prawda Keybord to nie szczyt marzeń, ale na pewno spełni Twoje podstawowe wymagania, te najnowsze modele mają naprawdę fajne brzmienie i nie potrzebujesz wydawać kilku tysięcy na sprzęt żeby mieć dobry klawisz. Co do Casio to rzeczywiście jest to jedyny producent, który daje 3 letnią gwarancję, inni producenci instrumentów dają tylko 2 lata.

Gość gość
Mi w sklepie music-concept polecali yamaha. A że jestem ich częstym klientem i wiem, że znają się na rzeczy, to trzymam się ich rad i jestem zadowolona ;)

Gość gość
Znam sklep music concept - jeśli oni coś polecają, to wiedzą co mówią, trzeba ich słuchać! ;)

Gość 92 niezalogowany
On prezenty jej słał aż się biedny stał - keyboard mi się koajrzy z takim ordynarnym disco polo

Gość asia_s90
Ja miałam Casio jak byłam dzieckiem i byłam bardzo zadowolona. Teraz właśnie planuję kupić keyboard dla córki, która uczy się dopiero grać i myślę nad Casio CTK-3200. Cena 649 zł za taki keyboard jest bardzo korzystna, poza tym ten model świetnie sprawdzi się do nauki gry.