Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

namiro

Leczenie zaburzeń odżywiania

Polecane posty

Witajcie ;) Wiem, że mogę na Was polegać, dlatego proszę o pomoc. Zdałam sobie sprawę, że jestem chora na zaburzenia odżywiania - żarłoczność psychiczna/ kompulsywne odżywianie. Próbowałam sama z tym walczyć, jakoś sobie radzić, ale nie umiem. Przeczytałam kilka książek, które teoretycznie mają pomóc jakoś wytrwać, pokonać tą chorobę. Wszystko na nic. Ciągle jem. I mam ochotę na więcej. Jestem w kiepskim stanie psychicznym, zajadam smutki,po prostu mam ogromnego doła . Zdaję sobie sprawę, z czym mam do czynienia. Znam przyczyny tej choroby, jednak sama nic nie zdziałam. Postanowiłam udać się do specjalisty, psychologa. W mojej okolicy jest tylko jeden psycholog, który w "ofercie" miał napisane " pomoc w zaburzeniach odżywiania [ anoreksja, bulimia itp] ". Przyjmuje w piątki, także mam dokładnie tydzień, aby poinformować rodziców [ którzy nic nie wiedzą o moim problemie ] i jakoś się przygotować wewnętrznie. Z rodzicami nie mam dobrych kontaktów, dlatego jest to dla mnie BARDZO, BARDZO trudne. I właśnie tutaj mam pytanie. Bardzo chciałabym jakoś skontaktować się z osobą, która leczy się bądź walczyła z tą chorobą. Nie wiem dokładnie jak to wygląda w praktyce, czego mam się spodziewać. Chciałabym dowiedzieć się kilku rzeczy. Dodam, że jestem niepełnoletnia [ 15 lat ] Z góry dziękuję ;)

Gość U.Srinivas etlethien
ale co chcesz wiedziec konkretnie?