Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marciocha927

MICROGYNON 21 a przerwa w braniu

Polecane posty

Gość marciocha927

Witam wszystkie kobietki :) Biorę microgynon 21 od ponad dwóch lat. Mój problem polega na tym,że wczoraj powinnam była wziąć 1 tabletke z nowego blistra i tu zaczynają się schody...... przez tydzień nie mogłam zapisać się na konsultacje ginekologiczną ( niestety nie miałam szansy zapisać się na wizytę u mojego gina ze względu na przeprowadzkę ) jak na złość wszystkie wizyty nawet te prywatne były już zajęte a lekarz 1-go kontaktu , która wypisywała mi receptę na jedno opakowanie na urlopie . Moje pytanie brzmi : Czy mogę zrobić miesiąc przerwy w braniu tabl. i ponownie zażyć pierwszego dnia nastepnego okresu te same tabsy bez konsultacji z ginekologiem...??? dodam,że ,,mój,, ginekolog przyjmuje w innym mieście a ja niestety nie mam mozliwości zapisania się na wizytę. Proszę o poradę

Gość krucafuks
Możesz, ale pamiętaj o innym zabezpieczeniu.

czyli w przyszłym miesiącu pierwszego dnia miesiączki wracam do microgynonu i dalej ,,lecę,, jak poprzednio ? :)

Gość microgynonka25
też jestem ciekawa czy po miesięcznej przerwie mozna wziąć pierwszego dnia okresu przyszłej miesiączki czy tak jakbym brała microgynon 21 dni + 7 przerwy i wziąc 29 dnia???

Gość microgynonka25
czy któraś z dziewczyn może pomóc ????

Gość ewolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hej mozecie sobie przesunac ten dzien brania tabletki ja tez tak kiedys mialam i lekarz powiedzial ze moze wziasc dzien puzniej ta pierwsza tabletke