Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mydestinationnn

Czy psychologia czy socjologia lub pedagogika to ciekawy kierunek studiów???

Polecane posty

Otóż w tym roku szkolnym mam maturę. Jestem w 4 klasie technikum . Zdaję maturę z polskiego, matematyki, angielskiego i WOSu. wszystko na poziomie podstawowym. Ewentualnie mogła bym sie porwać na angielski rozszerzony bo bardzo dobrze sobie radzę ale myślę, że na studia o tym kierunku nie będzie mi to potrzebne. No i polski rozszerzony mogłabym zdawać ale się boje więc poprzestalam na podstawie. Czy ktos z was studiuje któryś z tych kierunków? Czy są interesujące? Ja bardzo lubię pracę z ludźmi dlatego chciałabym studiować jeden z tych kierunków tylko zastanawiam się jaki. Jestem w technikum ekonomicznym ale żałuje, że tam poszłam bo poprostu mnie to nie interesuje. I i tak chcę isć w innym kierunku, chociaz wiem, że gdybym poszla na studia związane z tą szkołą to na początku napewno byłoby mi łatwiej.

Co do polskiego rozszerzonego, to jest latwiejszy niz podstawa, bo nie musisz praktycznie znac lektur na niego, gdyz zazwyczaj do wypracowania sa podane jakies artykuły itp. :P

bazienka - mój były chłopak studiuje socjologię i cos tam z resocjalizacją i powiedzial mi kiedyś, że psychologia ma o wiele mniejszy zakres niż socjologia. NIe wiem nie znam się. A sowja droga seksuologia to ciekawy kierunek. Ot to mi pomysl podsunęłaś :P no ale to moze w dalszej przyszłości ;)