Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wisniowy jogurt

mamy doradzcie - koszmarne zabkowanie nie wiem co robic

Polecane posty

Gość wisniowy jogurt

moja mała od 3 dni ma goraczke powyzej 38 , jest marudna płaczliwa i ciagle chce na rece ,podejrzewam ze wychodza jej zeby trzonowe przechodzimy obydwie gehennę nie mam juz siły i nie wiem co robic , jak długo to moze potrwac czy wasze dzieci tez tak to przechodziły i co ewentualnie moge jej podac , na goraczke dałam nurofen dla dzieci troche pomogło , a dodam ze od 2 dni nie zrobiła mi kupki - czy moze miec przy zabkowaniu zaparcia raczej słyszałam o biegunkach mamy doradzcie cos bo nie mam pomysłu jak moge dziecku pomóz

Gość wisniowy jogurt
nikt mi nie doradzi ??? bede wdzieczna za odp

Gość goska co ma ktoska
a skąd ta pewnosc ze to od zabków??? moze to np.zapalenie drog moczwych, zapalenie gardla?? nie zwalaj wszystkiego na zabki, jesli ma temp w okolicy 38 stopni 3 dzien to juz powinnas konsultowac sie z lekarzem a nie szukac pomocy na forum!

ja używałam żel bobodent- ulga natychmiastowa ale na krótko a przeciwbólowo czopków z paracetamolem

Gość nic w glowie buu
dokladnie podaj jej czopki ..pomoga tez sie dziecku wyproznic.-)

Gość wisniowy jogurt
nie wymadrzam sie tu absolutnie tylko podejrzewam ze to zabki bo wszystko wkłada do buzi i zagryza , gdyby bolało ja gardło nie jadłaby mi raczej i widziałabym ze przy połykaniu ja boli , to po co jest to forum skoro nie mozna zapytac sie doswiadczonych mam i prosic o porade opinie , dla mnie jest to wazne w tym momecie a na tym forum nieraz zakładane sa rózne tematy czasem mniej powazne a za odp dziekuje

Gość goska co ma ktoska
ok,spoko ja rozumiem ale to juz stan do skonsultowania z lekarzem,nawet telefonicznie . zdrowia dla maluszka:)

Gość wisniowy jogurt
no własnie w tym cała rzecz ze jestem po konsultacji z pediatra i to ona zaleciła mi podanie nurofenu a ztego co jej powiedziałam stwierdziła ze to zabki ze dzieci goraczkuja nawet do 40 stopni przez kilka dni myslałam ze moze wy mamy cos mi doradzicie macie jakies sprawdzone sposoby a do lekarza napewno sie wybiore jeszcze raz jesli nie bedzie poprawy tylko musimy poczekac do poniedziałku wiec jeszcze trochu sie pomeczymy

Gość rady na zabkowanie
Podnies dziecku wyzej glowke do spania (moja ciagle spi na takim materacu z podniesionym wezglowiem), mniej krwi bedzie doplywac do dziasel i mniej ja bedzie w pozycji lezacej bolalo ( w nocy). Podaj lek homeopatyczny na zabkowanie, bez recepty w aptekach nazywa sie jakos tak chyba Camilia. To sa takie plastykowe kapsulki z ciecza latwe do podania do buzi, trzeba tylko zachowac duzy odstep czasu przed lub po jedzeniu. Przyjmuje sie to przez 3 dni 3 razy dziennie. U mnei tylko to skutjowalo, po masciach do dziasel nie widzialam zadnego efektu. Zaloz na szyje specjalne korale dla dzieci z bursztynu. Zajoma pani biotechnolog po najlepszej uczelni w kraju zarzekala sie ze jej corke to tylko te bursztyny uratowaly. Jesli temperatura utrzymuje sie przez ponad 3 dni koniecznie idz do lekarza. Podczas zabkowania dzieci maja otwarta rane w buzi i czesciej niz zwykle lapia rozne infekcje.