Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagna231

Chcę przekształcić ziemie rolną na budowlaną ale nie wiem jak?Pomocy!!1

Polecane posty

Witam.Mam 26 lat i odziedziczyłam po mamie 6,5 ha ziemi rolnej klasy IIIc.Obecnie nie posiadam żadnych oszczędności ani nawet swojego mieszkania.Chciałabym tą ziemie przekształcić na działki budowlane aby troche podreperowac swój budżet ale nie zbyt wiem jak.Byłam w gminie ale za bardzo się nie dogadałam bo była straszna baba.Sprawdziła w komputerze i powiedziała mi tylko że nie będzie w tym miejscu problemu z postawieniem domu,obok są inne domy.Dostałam wniosek w którym mam podać metraż domu itd ale mi nie chodziło o postawienie domu tylko o przerobienie tego całego i sporego kawałka na działki budowlane bo wiadomo że można na tym więcej zarobić.Podam jeszcze że ziemia ma kształt trójkąta i 1/3 tej ziemi jest przy drodze asfaltowej.Proszę pomóżcie mi bo nie stać mnie na radców ani prawników.Co mam robić aby wyjść na tym dobrze bo w urzędzie nie są zbyt rozmowni.Będę naprawdę wdzięczna za każdą wskazówkę i radę:)Może ktoś był w podobnej sytuacji.

Gość on**
najpierw zapoznac sie w gminie z PLANEM ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO bo byc może gmina w planach ma zaplanowane zmiany dotyczace przeksztalcen, oczywiscie trzeba wystapic z pismem do gminy o zmiane klasywikacji dzialki z rolnej na budowlana , najkorzystniej jest podzielic grunt na dzialki i sprzedawac

Gość on**
najpierw zapoznac sie w gminie z PLANEM ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO bo byc może gmina w planach ma zaplanowane zmiany dotyczace przeksztalcen, oczywiscie trzeba wystapic z pismem do gminy o zmiane klasywikacji dzialki z rolnej na budowlana , najkorzystniej jest podzielic grunt na dzialki i sprzedawac

Gość on**

Gość jagna31
Dzieki za te 3 odpowiedzi.Moze jeszcze ktos?

Gość feloww
jagna31

Gość michaellaaa
no tez by mnie to interesowało bo potem zdaje sie za przekształconą działke płaci sie dużo większy podatek