Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniśkaaaaa

czy ktoś otrzymał becikowe dla ubogich?

Polecane posty

Gość moniśkaaaaa

witam, mam pytanie dot. becikowego dla ubogich, jeżeli dziecko jest urodzone w listopadzie w tym roku, to zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodach, muszę mieć z roku poprzedniego i mam pytanie, czy mam liczyć do osób w rodzinie to dziecko, które się urodziło w tym roku?, i jeszcze mam pytanie czy najpierw muszę zgłosić u pracodawcy dziecko do zasiłku rodzinnego i dopiero potem zgłosić się po becikowe dla ubogich. i jak długo się czeka na to becikowe?

Gość moniśkaaaaa
czy ktoś wie?

A dlaczego uważasz,że to jest becikowe dla ubogich??po prostu dla ludzi o niższych dochodach.Zarobki za zeszły rok i wlicza się już dziecko ale najpierw musisz dziecko zarejestrować w Urzędzie Stanu Cywilnego.Później idziesz do opieki razem z tym zaświadczeniem z Urzędu Skarbowego o zarobkach bierzesz papiery które wypełniasz i składasz wniosek o świadczenia rodzinne oraz dodatek z tytułu urodzenia dziecka 1000zł.Pieniądze zazwyczaj są w ciągu miesiąca.Jeśli złożysz teraz to w grudniu dostaniesz.

Gość moniśkaaaaa
bardzo ci dziękuję za informacje, faktycznie dla ,,ubogich'' to brzmi nie dobrze. pozdrawiam:)

Gość stac mnie na dzieckoooo
jak się jest ubogim to się nie robi dziecka