Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammmasamzupelnie

POWIĘKSZONY WĘZEŁ CHŁONNY- POMOCY! CZY TO MOZE BYC JAKIS NOWOTWÓR?

Polecane posty

Gość sammmasamzupelnie

mam powiekszony węzeł pod pachą, nie boli, mam to już od pół roku. Ostatnio byłam u ginekologa, zbadał mi piersi, powiedział,że nie wyczuwa żadnego guzka, zrobił mi usg jajników itd i wyszło,że wszystko ok. Powiedział,że faktycznie mam wyraźnie powiekszony węzeł chłonny pod pachą i powinnam isc na usg dołu pachowego. Zamierzam isc w przyszłym tygodniu, ale boje się:( Gdyby to było bolesne, to wiadomoby było ze infekcja a tak to nie wiadomo co to:( miałam badania krwi, ale wyszły w normie. Jejku, boje sie, bo mam 20 lat:( i tyle planów:(

Gość ededev
bierzesz pigułki?

Gość sammmasamzupelnie
nawet, jesli badania krwi są dobre????

Gość sammmasamzupelnie
nie, nie biorę pigułek

Gość sammmasamzupelnie
:(

Odpowiedz Kochanie mi na kilka pytań: - Czy nocą pocisz się obficie ? - Czy masz rano mdłości ? - Czy tracisz na wadze ? - Czy ostatnio masz częste infekcje ?

Gość jumbo hipermarket
nie panikuj, ludzie maja rozna budowe ciala i czasami takie male mankamenty to twoja uroda. jesli tak sie martwisz to idz do lekarza, ale nie wariuj. nie zyjemy w sredniowieczu, medycyna jest zaawansowana i nic ci nie bedzie :P

Gość frt6hgfd
ja miałam wielkiego na szyi przez rok, a potem zmalał, no ale to na szyi

Gość jumbo hipermarket
no przeciez :P

Gość sammmasamzupelnie
Master: -nie pocę się w nocy, no moze czasami -na wadze straciłam troszke ostatnio przez wakacje, wazyłam 52kg, a teraz waze 48-47kg tak sie waha -nie mam mdłości raczej - ogólnie to siły nie mam, słaba jestem, szybko się męcze itp.

Gość sammmasamzupelnie
Master i co?

Gość sdsdsddsdsdsdssdsdsdsadadadada
idz do lekarza. nikt ci nie odpowie na 100% poza tym kazdy moze sie mylic i ktos cie np niepotrzebnie nastraszy ze masz raka i bedziesz umierac z nerw a okaze sie ze jest wszystko okey. to moze byc rak ale nie musi, moze to byc rownie dobrze 100innych przyczyn

Gość A...........
czesc sammmasamzupelnie... moze cię nie pocieszę ale miałam to samo... miałam te same obiawy... i miałam zaiarnicę złośliwą, węzeł chłony powiekszył się również na szyji... a szkoda gadac. miałam ziarnicę złośliwa... leczyłam się ponad 2 lata... ale jestem zdrowa... jutro biegam do LEKARZA!!!!!!!!!

Gość A...........
JUTRO BIEGIEM DO LEKARZA... NIE MASZ NA CO CZEKAC TO MOŻE BYC POWAŻNA SPRAWA

Gość sammmasamzupelnie
A-- ale miałas badanie krwi dobre???

Gość niezalogowana furgonetka
ej ja tez tak mam, a po opalaniu albo salrium to boli, byam na badaniu usg pach i nic nie wykazało tylko ze mam naczynia krwionosć płytko pod skóra , ale w sumie tez pójde jak tylko wypłate dostane

Gość sammmasamzupelnie
angel from hell ja mam zgrubienie tylko pod prawą pachą

Gość sammmasamzupelnie
jak to hiv, ale ja nie miałam kontaktu z krwia innej osoby ani stosunku czy cos:(

wez mnie nie strasz co??? ja nie roiłam testu na HIV...mam jedną pache poiwekszoną, mam to już od jakis 3 lat i nc poza tm mi nie jest...

a ja miałam stosuenk bez gumki, raczej nie podejrzewam ,zeby on był zarazony, ale kurcze noc nigdy nie wiadomo:/ help!!!!!!!!!!!!!!!

Nie jesteś chora na nowotwór. To jakaś drobna infekcja układu limfatycznego. Minie.

To po co się tu pytasz każdy radzi ci co masz zrobić najlepiej idz do dobrego lekarza powiedz jak się czujesz itd on skieruje cie na wszystkie badania tu nikt nie postawi ci właściwej diagnozy ,każdy może tylko podejrzewać co ci jest ja lekarzem nie jestem napisałam jakie badania bym wykonała pisałam zrób testy na hiv to odpowiedziałaś,że nie miałaś kontaktu z krią itd ktoś inny napisał,ze możesz mieć raka też ci miałaś jakieś obiekcje jak mamy ci pomóc musisz iść się zbadać jeszcze raz i to wszystko

Gość sammmasamzupelnie
master11 ale to moze tez byc jakas cysta, tak? cos tak mi tez lekarz zasugerował

Furgonetka, gdybyś była zarażona HIV to wystąpiło by u ciebie długotrwałe powiększenie węzłów chłonnych w pachwinach.

Nie. Nie uważam żeby to była jakaś cysta. Wygląda na typowy stan zapalny gdzieś w obrębie organizmu. To powinno minąć, chociaż może się przez jakiś czas utrzymywać. Będzie OK.

[zgłoś do usunięcia] Master111 Nie jesteś chora na nowotwór. To jakaś drobna infekcja układu limfatycznego. Minie. Master z układem limfatycznym nie ma żartów nie może czekać aż minie musi się zbadać może to nic poważanego,ale nie powinna czekać aż samo ustąpi