Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcacapracowac

Czy warto zatrudniac sie na umowe-zlecenie? Wasze doswiadczenia...

Polecane posty

Gość chcacapracowac

prosze o odpowiedz. czy warto zatrudniac sie na umowe zlecenie? czy nie jest to krzywdzące dla pracownika? proszę o odpowiedz, jakie macie doswiadczenia??

Gość abrakadabra trzy kije
mialam zlecenie na trzy kije obrobilam 150 zarobilam w trzy kwadranse a wiec warto

Gość taka tam studentka
taka praca nie liczy się do emerytury, a chyba to jest najbardziej dołujące

Gość chcacapracowac
ja wyslalam aplikacje i zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjną. boję się, bo czytalam z czym wiaze sie umowa zlecenie... pracownik nie ma tylu praw ile na umowe o prace... nie wiem co robic... czy probowac?

Gość chcacapracowac
?

Gość paschalina
Jak jesteś studentką, to się opłaca- oddajesz państwu tylko podatek dochodowy, a wszelkie inne składki są pomijane. Jak nie studiujesz, to trochę mniej korzystne, wiadomo, do lat pracy się to nie wlicza (chyba ??? bo miało się coś zmieniać w tej kwestii) i nie wiem jak z ubezpieczeniem... ale w sumie jak nie masz innej opcji, to chyba lepiej zarobić na zleceniu, niż wcale.

Gość chcacapracowac
jestem studentką zaoczną.... zastanawiam sie także czy nie bede poszkodowana w sensie dni wolnych urlopu.. wiem ze czesto jest tak iz umowa zlecenie powinna byc umowa o prace ale pracodawcy stwarzaja fikcje by mniej placic za pracownika...

Gość na umowie zleceniu
nie przysluguje ci zaden urlop!

Gość na umowie zleceniu
masz stawke za godzine i to mnozy sie przez ilosc przepracowanych godzin. I to tyle. Do stazu ci sie nie liczy, nawet swiadectwa pracy nie dostaniesz

Gość chcacapracowac
wlasnie wiem... a czy jesli jestem studentka a nie przeszlam stazu, czy w UP czas na umowy-zleceniu beda mi liczyc do stazu pracy (wiem ze staz z UP otrzymuje sie jak czlowiek nie przepracowal 3 m-cy ) zlecenie nie wpisuje sie w staz pracy :/ ale czy UP tez tak to traktuje?

Gość chcacapracowac
czyli jesli jestem studentka zaoczna i zalezy mi na doswiadczeniu zawodowym warto jest podjac takie zajecie czy szukac pracy na umowe o prace? .. sama juz nie wiem...

Gość na umowie zleceniu
ja mysle ze musisz spytac w urzedzie, bo pewnosci nie mam a nie chce Cie w blad wprowadzic. Ale ogolnie to nawet jak masz umowe zlecenie to musisz to zglosic w UP bo osiagasz dochody i wtedy nie mozesz byc w rejestrze bezrobotnych. A jak jest ze stazami to nie mam pojecia

Gość na umowie zleceniu
zawsze lepiej pracowac na zleceniu niz nie pracowac wcale. Miej oczy otwarte i jak znajdziesz prace na umowe to po prostu przejdziesz. Co za problem.

Gość chcacapracowac
dzieki wielkie... wiec czy jesli zalezy mi na doswiadczeniu zawodowym warto podjac taka prace... bo nie wiem czy wpisanie potem tego w cv bedzie dobrze rozpatrywane u innych potencjalnych pracodawcow... ( w koncu to nie umowa o prace... )

Gość na umowie zleceniu
jako doswiadczenie zawodowe jak najbardziej mozesz to potraktowac i w rozmowie wspomniec, ale generalnie w CV powinnas wpisywac to co mozesz udokumentowac.

Gość chcacapracowac
czyli po samym zakonczeniu umowy-zlecenia nie dostaje kompletnie nic na papierze? (wiem ze swiadectwa sie nie otrzymuje, ale czy jakies potwierdzenie ze pracowalam tez nie?)

Gość na umowie zleceniu
No raczej nic nie dostaniesz, chyba ze pokazesz sie z dobrej strony to moze Ci firma wystawic referencje. To tez jest mile widziane na rozmowach wstepnych.

Gość chcacapracowac
dziekuje serdecznie za pomoc :) teraz juz wiem co i jak Pozdrawiam i zycze milej nocy

Gość paschalina
nie dostaniesz potwierdzenia pisemnego, ale przy żadnej rekrutacji takiego ode mnie nie wymagano,a w CV mam wpisane wszystko- niezależnie od rodzaju umowy. możesz np. podać kontakt do kogoś, kto wystawi Ci referencje i tyle.

Gość na umowie zleceniu
Rowniez milej nocki zycze :)