Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wera23

wada zgryzu

Polecane posty

Gość wera23

Czy ktoś wie może do jakiego lekarza udać się w sprawie leczenia tyłozgryzu? Słyszałam coś o operacyjnym wysunięciu żuchwy i aparacie herbsta ale nie od dotychczasowych lekarzy (ortodontów,chirurgów szczękowych,protetyków, lublin) którzy tylko naciągaja mnie na różne elastyczne aparaty po których nie ma nawet minimalnej poprawy. Jestem po 3-letnim leczeniu aparatem ortodontycznym (7 lat temu) miałam ekstrakcje górnych czwórek, tyłozgryz jest a od ponad roku doszły potworne bóle mięśni twarzy (przy stawie skroniowo-żuchwowym).jestem strasznie obolała,mam kłopoty z mówieniem, zdominowalo to całe moje życie:(

Niestety nie wiem. Powinnaś w necie poszukać jakiegoś fora właśnie gdzie opisywane są problemy tego typu i tam zobaczyć jakiegoś polecanego chirurga szczękowego, bo to najlepiej jak Ci ktoś poleci kogoś Własnie to jest chore, trafi sie na paru naciągaczy i się potem głupieje

Gość gość
Widzę, że masz poważny problem ze swoim zgryzem. Jeśli jest tak źle jak mówisz to moim zdaniem powinnaś skontaktować się z www.clearaligner.pro jest to klinika, w której zajmują się leczeniem tego typu wad.