Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna idiotka

mam straszny problem z byłym,błagam przeczytajcie

Polecane posty

Gość naiwna idiotka

Byłam z kimś,prosił mnie o wzięcie telefonu na abonament na moje nazwisko,bo on już miał jeden z tej sieci i nie mógł drugiego. Po rozstaniu karta została u niego,a on teraz grozi,że nie będzie jej płacił. Mnie na nią nie stać,nie pracuję,na zapłacenie kary też nie. Mogę coś w związku z tym zrobić? On nie chce jej oddać,ani jej płacić,wymyślił sobie,że się zemści

Gość a co to ma do rzeczy
po co ci ta karta??? Jezeli nie stac cie na placenie abonamentu, to nawet jak juz bedziesz miala karte nic nie poradzisz. Jezeli wzielas telefon na siebie, to do ciebie nalezy splata abonamentu i to ciebie obciaza jezeli nie bedziesz sie wywiazywac z platnosci. Niestety, ale nie beda az tak wyrozumiali, zeby z takiego powodu podarowac ci ten telefon zanim go splacisz. Nie widze wyjscia z tej sytuacji. Bedziesz musiala ponosis koszty do konca trwania umowy.

Gość a co to ma do rzeczy
jesyne co mozesz zrobic, to pojsc do oddzialu sieci, wytlumaczyc sytuacje i splacic telefon jednorazowo. Byc moze zgodza sie zakonczyc umowe wczesniej. I byc moze nie przywala kary za zerwanie. Ale to ma sens tylko wtedy, jezeli twoj byly nabija dodatkowe oplaty poza abonamantem.

Gość nic sie nie boj
chyba nie mozna tak sobie zrezygnowac; obowiazuje czas na jaki podpisujesz umowe.Zrywajac placi sie dodatkowo kare . W sytuacji twojej to tak, jakby ktos ukradl Ci telefon i powinnas na moja logike zablokowac numer, bo Ci nadzwoni duzo i dodatkowe koszty. Biegnij jutro do operatora i powiedz dokladnie sytacje , moze podpowiedza .

Mozesz powiedziec w punkcie obslugi, ze ukradziono ci telefon z ta karta i ja wylacza. Tylko szybko, bo nabije ci kochas rachunek na gruba kaske.

Gość w każdej sieci na innych
zasadach naliczają Ci karę za niepłacenie(bądź odstąpienie od umowy przed wymaganym czasem), niestety kwota kary zwykle jest mniej więcej taka ile wyniosłaby suma abonamentu przez czas, który miałabyś jeszcze płacić. Więc najlepiej dla Ciebie będzie jesli były odda Ci kartę a Ty będziesz opłacała abonament do końca trwania umowy. Jeśli nie będzie chciał Ci oddać, to mu powiedz, że zgłosisz na policję przywłaszczenie karty a w punkcie operatora poprosisz o jej wyłaczenie i wystawienie duplikatu. Niestety inaczej sie nie da.

ty nie masz problemu z bylym tylko ze swoja glupota. dowiedz sie ile by Cie kosztowalo zerwanie umowy i przelicz, czy nie oplaca Ci sie to bardziej niz placenie abonamentu, albo znajdz osobe na ktora mozesz scedowac umowe

Gość olaboga moiściewyyy
Po pierwsze, zablokuj kartę jak tu ci już ktoś radził. Wtedy będziesz płaciła tylko abonament a to z reguły nie są wysokie koszty.

Gość 5433089549568ke
rozwiaz umowe?

Gość jaki problem???
powiedz gosciowi ze zgłosisz na policje kradzieź telefonu i po sprawie. W końcu to Twój telefon... A u operatora tez bym zgłosiła zaginięcie, zablokuja karte i po kłopocie. Eh...

Gość dobry pomysl z blokada karty
zrob tak i juz nie masz jakiegos znajomego ktory chcialby ewentualnie wziac od Ciebie nowa karte do konca umowy? Moze ktos z rodziny?