Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anosiak

mój 16 m-czny syn waży 13,5 kg przy wzroście 89 cm-czy to nie za dużo?

Polecane posty

Gość anosiak

jw

Twoj syn jest wysoki jak na swoj wiek, mysle ze wazy ok jak na ten wzrost :)

Gość anosiak
zaznaczam, ze nie jest gruby, po prostu duży i taki widać masywnie zbudowany, nie mogę powiedzieć, ze jest drobny, wygląda na ponad dwuletnie dziecko no i przy tym dość wysoki, kiedy jednak slyszę ile ważą dzieci w jego wieku, to czasem jest to róznica 4 kg!

Gość moja ma 21 miesiecy
i wazy 12,5 kg i ma 88cm - tez mowia ze jest wysoka - a rodzice niscy. Jak rosnie caly czas rowno to ok.

Gość dziecko powinno pic mleko
moja droga, moj syn wazyl 15 kg w wieku 15 miesiecy i wzroscie 88 cm i rowniez na grubego nie wygladal, teraz ma 20 miesiecy,prawie 18 kg i 95 cm, ponoc wg siatek centylowych rozwija sie prawidlowo i waga jest proporcjonalna do wzrostu dla...3 -latkow,ale mysle ze ma to po nas-rodzicach. Rowniez do ulomkow nie nalezymy :)

fajnie ze Wasze dzieci maja prawidlowa wage, moja jest drobna (2 lata, 10 kg, 84 cm) czasami jak czytam ile waza i mierza inne czasami mlodsze dzieci to zaczynam sie martwic :-(

na placu zabaw wzrostem dorownuje 3-latkom i jest masywny, ma identyczna budowe jak jego tata. Im starszy tym bardziej to widac :)

nie,mój ma 80cm wczoraj skończył rok i ma gdzieś 13kg ;) jest na 97 centylach,ale on duży się urodził,a nawet teraz nie widać po nim tej wagi

Evi-czemu sie martwic, jesli poza tym sie prawidlowo rozwija to moze taka jej uroda :) Pomysl ze masz nade mna spora przewage kiedy np. trzeba podniesc takiego kloca jak moj syn :D

moja w podobnym wieku ma podobne wymiary... 13,4 i 86 cm... także spoko jest :)

wiem, lekarz tez to mowi, mala miala juz porobione badania typu krew, mocz, cukier, od siebie zbadalam ja na pasozyty i wszystko ok :) mozliwe ze corka "wdala" sie w rodzine meza, siostry meza maja ledwo 160 wzrostu i po 40 pare kg

Gość ciężko wyczuć
moj wazy 14 kg przy wzroście 92 i ma 26 miesięcy. Wszystko mu leci z dupki. Nie wygląda jeszcze jak mały Ugandyjczyk, ale niewiele mu brakuje.

Gość anosiak
ufff to mnie uspokoiłyście, troche mnie to zastanowiło po ostatniej wizycie brata mojego ojca kiedy syn był właśnie u dziadków, mama mi potem zrelacjonowała, ze ów wujek stwierdził, ze synek ma nadwagę, ze jego wnuczek 5 letni niewiele więcej od niego waży. wściekłam się z początku i pomyślalam, ze mają problem skoro 5 letnie dziecko wazy trochę ponad 13,5 kg, ale potem zaczełam myśleć i czytać...ehhh wiem, ze głupota, trzeba zlewać durne komentarze, zwłaszcza, ze u lekarza nigdy nie bylo problemów i synek plasuje się w normie na swój wzrost.

Gość amabgxv
Myślę, że przy tym wzroście wazy prawidłowo !! Duży jest chłopak :) Moja to taka drobinka. Ma 2 lata i 3 miesiące. Waży 12 kg przy 88 cm

Gość amabgxv
A ten pięciolatek o którym piszesz autorko to drobny jest. Mój ma 4 lata, waży 17 kg przy 105 cm. Jest szczupły i wysoki. My na niego pajączek wołamy bo takie chude nóżki ma :D A ten 5 lat i 13,5 kg ? To dopiero chudzina musi być

Według siatki centylowej waga/wiek orz waga/wzrost jest w około 90 centylu. Dość wysoko, ale w sumie w normie. Nie przejmowałabym się zbytnio.