Gość gromalla Napisano Listopad 9, 2010 końskie buty zdecydowanie tak, kozaki typu damskiego w Polsce będą postrzegane jako transwestytyzm, niestety. W naszej rzeczywistości facet który ma apaszkę albo żółte okulary podejrzewany jest już o zboczenia. Stroje do jazdy końskiej są bardzo piękne, sama jeżdżę na koniu to zdaję sobie z tego sprawę, jak faceci patrzą na kobiety wysokie błyszczące oficerki, strój koński..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnie nie przeszkadza Napisano Listopad 9, 2010 a mi podobają się takie wysokie buty u faceta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylko wojskowe Napisano Listopad 9, 2010 mój mąż takie nosi wojskowe do kolana na spodnie z materiału, wygląda bardzo ciekawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość booogieman Napisano Listopad 9, 2010 a co on, na wojne sie szykuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fajne te kozaki Napisano Listopad 12, 2010 takie kozaki są fajne ale chyba tylko pod spodnie, w Polsce to nadal zjawisko mało spotykane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ola ciekawe czy stopa będzie Napisano Listopad 12, 2010 odpowiednia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pod spodnie Napisano Listopad 12, 2010 tylko i wyłącznie pod spodnie, albo podobny model ale krótsze wtedy nie będą tak kobiece Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madźka. 0 Napisano Listopad 12, 2010 o żesz ty kurna. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość faceci to mają problem.. Napisano Listopad 12, 2010 ja jestem kobietą i tych pierwszych bym w życiu nie zalożyła, bo wyglądają typowo jak męskie. glany sa sto razy seksowniejsze dla kobiety. te pierwsze wyglądają na męskie, ale jakby facet w nich wyglądał nie wiem...wiem na pewno, że kobieta wyglądałaby okropnie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość faceci to mają problem.. Napisano Listopad 12, 2010 a jak pod spodnie to wydaje mi się, że powinno w porządku wyglądac. Wyglądają wtedy jak normalne buty, które noszą faceci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Męskie_Pytanie Napisano Listopad 12, 2010 To jak oceniacie te buty dla faceta http://www.cozabuty.pl/product-pol-1939-Kozak i-Rylko-G3858.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej kup sobie do jazdy Napisano Listopad 17, 2010 końskiej te są jednak zbyt kobiece Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łąkowa Napisano Listopad 17, 2010 Jak zrobić tutaj buźkę, że płaczę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego płaczesz Napisano Listopad 18, 2010 co się stało że płaczesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcinowaty Napisano Grudzień 6, 2010 a ja sobie śmigam w takich butkach juz drugi rok i zupełnie mnie to nie obchodzi co sobie ludzie o mnie myslą (dla mnie istotne jest tylko to co moja żona ma do powiedzenia na ten temat, reszta świata się nie liczy ;)mam 2 pary takich oficerek do kolan ok 50cm i na zimę są super.jedne to www.duoboots.com model ROVINGO tyle że odciołem te ozdobne elementy. mogą sobie ludzie o mnie mysleć że jestem pojeb... ale nie na tyle żeby po śniegu i w mróz zasuwac w połbutach albo niby kozaczakch dla mężczyżn kupiłem sobie takie 3-4 lata temu i miałem 2 razy na nogach ciepło w nich tak sobie a troche więcej śniegu i nogawki mokre i pełno śniegu w butach brr do dup... mieszkam w małym miasteczku ok 5tys głów i jak narazie sąsiedzi sie do mnie odzywaja i krzyży przed domem mi nie palą :) widok zdziwionych małolatów... bezcenny :) godziu00@interia.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ArekMiz Napisano Styczeń 19, 2011 Ja też miałem problem z morkrymi nogawkami spodni w dni deszczowe czy pośniegową chlapę. I po prostu patrząc na kaloszową modę (na razie tylko damską - panie mają setki wzorów kaloszy do wyboru) kupiłem w Decathlonie gumowe oficerki do jazdy konnej za ok. 70 zł. I spełniają swoją rolę jak należy, oczywiście nogawki do środka butów. Nie rzucają się w oczy, bo są czarne i noszę je z czarnymi spodniami. Jeśli idę w nich do pracy to oczywiście w pracy je zdejmuję, pracuję w farmacji i jest obowiązek zmiany obuwia, także z tym nie ma problemu. Co ciekawe na ulicy widuję często panie, które też mają na nogach takie gumowe oficerki i wygląda to bardzo fajnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Polska to dziwny kraj! Napisano Listopad 21, 2011 Temat stary ale odświeżam. Kobiety z mody męskiej już wszystko ukradły a nam pozostają ochłapy! Jeszcze nie tak dawno lata 70te 80te mężczyźni nosili kozaki męskie - a teraz to obciach, nie męskie! Kto tak powiedział - producenci?!!! Moim zdaniem noś jak ci się podobają! Bądź sobą! Byle byś nie chodził w kozakach na obcasach bo i wtedy ja posadzę Cie ostro o tranzwestycyzm! Mi ten styl prosty się bardzo podoba! W Daichmanie można kupić rozm. 44 i pasuja na stopę 28.5 cm spokojnie - polecam bo przymierzałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kalkien Napisano Grudzień 5, 2014 Nie bardzo - śmiesznie to wygląda. Noszę sztyblety, i to wygląda fajnie, męsko, estetycznie. Te mam od Merg, ale i w tym temacie wcale nie tak łatwo znaleźć estetycznie wyglądające obuwie, prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 26, 2015 Wyglądają takie kozaki całkiem spoko. Na allinside.pl widziałam bardzo fajne kozaki męskie, za niską cenę, a także bardoz fajnie się prezentowały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gggosccc Napisano Luty 13, 2016 I ja dołączę się do tematu. Wysokie buty męskie mogą wyglądać świetnie. Niestety mało jest w Polsce oryginalnych mężczyzn nie bojących się czegoś nowego. To typowo militarny styl i może wyglądać to naprawdę dobrze. Ciężko znaleźć niestety modele męskich wysokich butów. Ostatnio na alle... (wiadomo usmiech.gif ) natknąłem się na ciekawy okaz i sam się nad nim zastanawiam. Wygląda kapitalnie. allegro.pl/show_item.php?item=59877339 35 tyle w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 18, 2016 Kozaki typu damskiego to na ogół taniocha i tandeta. I nie ma potrzeby szukania w ofertach tzw klientów z katalogu wysokich butów dla facetów. Albowiem tradycyjnym męskim i polskim obuwiem są właśnie oficerki. Buty z cholewami to również tradycja nie tylko żołnierska ale i ziemiańska; szlachecka. Cholewy przyszyte do jakiś damskich czółenek to tani kicz. Niestety wszyscy masowi producenci obuwia nie oferują z niezrozumiałych powodów oficerek a także kozaków dla mężczyzn. To smutne, że wielu facetów w zimie chodzi w tanich tzw adasiach, albo sznurowanych trzewikach; w katalogach zwanych z uporem oficerkami! Na szczęście są jeszcze w Polsce szewcy, którzy wykonują doskonałe buty na zamówienie, ze skóry i na skórzanej podeszwie. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 4, 2018 Moim zdaniem kozaki dla mężczyzny, to nie jest najlepszy pomysł. Jest teraz tak duży wybór obuwia na różne okazje. Ostatnia kolekcja Kulig jest świetna, wygląda jak naprawdę wysoka półka a ceny nie zwalają z nóg. Kupiłam aż dwie pary mężowi, ale kozaków bym mu nigdy nie zamówila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 11, 2018 Kozaki to rzeczywiście obuwie ludowe, dla kobiet z gminu. Dla Panów jedyne sensowne obuwie to oficerki. Obecnie firmy obuwnicze zaczęły produkować klasyczne , męskie oficerki. Póki co dla wojska i na prywatne zamówienia. Ale te buty nie mają nic wspólnego z wyrobami dla pań, które są nazywane oficerkami. To niestety masowa tandeta ze skaju, ceraty czy skarpety. Zasada jest prosta; facet w butach z cholewami jest Panem, czasem arystokratą. Kobieta na pewno nie. Oby nie tirówką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KptzS_Friedrich Napisano Styczeń 2, 2019 Ty gość gość to sam z gminu jesteś, co rusz na jakimś forum widzę agitujesz przeciw kobietom w kozakach. Buraku ty cuchnący, tobie świnie pasać a nie w Internecie pisać. Polaczku zasrany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dario30 0 Napisano Grudzień 22, 2021 Wysokie kozaki typu męskiego do wysokości 34 cm wyglądają dobrze i praktyczne zimą nie czuć chłodu .Coraz więcej firm obuwniczych zaczyna takie buty robić w stylu militarnym męskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach