Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Panirozst臋powa23

Pomocy - rozst臋py

Polecane posty

Go艣膰 Panirozst臋powa23

Witam Serdecznie Kobiety i Dziewczyny :) Mam problem kt贸ry by艂 ju偶 tutaj nie raz poruszany ale porusz臋 go jeszcze raz problem jak wiadomo w temacie chodzi o rozst臋py, kt贸re maja ju偶 ok.3 lata s膮 widoczne mam je na nogach kiedy艣 sie tym nie przejmowa艂am z reszta wa偶y艂am 60 kg przy wzro艣cie 160 niby waga prawid艂owa ale jednak wygl膮dam na grubsz膮 nie mai艂am faceta a teraz go pozna艂am dok艂adnie 7 mie艣 temu zakocha艂am sie na zab贸j i powoli dochodzi do zbli偶e艅 ale nie potrafie sie otworzy膰 problemem sa w艂asnie te ochydne roztepy kt贸re s膮 i nadal powstaj膮 co zrobi膰 by by艂y niewidoczne by je zmniejszy膰 i zapobiega膰 dodam ze mam 23 lat i piszce dziewczyny jakie kremy i zabiegi stosowa膰 z g贸ry wam bardzo dzi臋kuj臋 i serdecznie pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Sylwiunka
Ja stosowa艂am parafin臋 ciek艂a i 艂adnie sie zabliznily i sa prawie nie widoczne do tego oczywiscie duzo balsamu !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Panirozst臋powa23
Parafine powa偶nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwiunka
tak powa偶nie! poradzi艂a mi z 5 lat temu to taka kobieta co w szko艂ach zaj臋cia o dojrzewaniu prowadzi ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Panirozst臋powa23
Ok podejd臋 do lekarza :)

Udost臋pnij ten post

Masc kosztuje 10 z艂 za 200 ml, ja smaruje sie od miesiaca i jeszcze zosta艂o sporo. Stare rozstepy zla艂y sie ze skora, tylko przy dotyku czuc nierownosci, a te nowe, czerwone praktycznie zniknely ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Panirozst臋powa23
To super dzieki za rad臋 :)

Udost臋pnij ten post

Aha i jak stosowa膰 ta parafin臋 ca艂膮???? Kupic j膮 gdzie艣??? przepraszam byc moze za g艂upie pytania

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuje z pewno艣ci膮 spr贸buje tego. Mam rozstepy na pupie ale one sa takie bia艂e to jeszcze nie najorzej. Gorsze jest to ze na udach tu od 艣rodka takie czerwone mam :( jak mi by艂o wstyd przed facetem ... z reszt膮 kt贸ra ma to wie jaki to problem

Udost臋pnij ten post

Wiesz na biodrach ukryjesz je w naturalny spos贸b ubraniem a ja na tych udach???? sp贸dcice r贸wno do kolan bo inaczej to widac :( a no i kilka mam na boczkach i pod kolanem.... mam strasznie such膮 sk贸re i to chyba przez to

Udost臋pnij ten post

moje na udach nie lepiej. Skoro ten krem ci pomaga to nastepnego lata problemu powinno nie byc.

Udost臋pnij ten post

ja uwa偶am 偶e to od twardej wody , sk贸ra jest sucha i ka偶de jej naci膮gni臋cie powoduje 偶e p臋ka i zostaja pami膮tki. Przecie偶 nasze matki nie mia艂y rozst臋p贸w no chyba 偶e na brzuchu ale kto kiedys s艂ysza艂 o rozst臋pach na nogach????

Udost臋pnij ten post

W艂asnie ja zawsze jak sie kapie to olewam do wanny oliwki bambino, a jak biore prysznic to zawsze po smaruje sie oliwka, wiec juz nie mam pomyslow:PP

Udost臋pnij ten post

Wyczyta艂am na jakims forum dla paker贸w, smarowali tym ramiona i bicepsy :P Ogolnie to jest masc mocno nawilzajaca, nie z przeznaczeniem na rozstepy, ale dziala ;)

Udost臋pnij ten post

Najwa偶niejsze 偶e dzia艂a. Ja stosowa艂am oczywi艣cie kremy dostepne w drogeriach ale nic to nie da艂o.... nawet nie zblad艂y :( p贸藕niej smarowa艂am oliw膮 z oliwek i si臋 poprawi艂o o dziwo ale zaprzesta艂am. jaka艣 dziewczyna pisa艂a o parafinie ale nie mam pojecia sk膮 to wzi膮艣膰 i jak to u偶y膰 a ch臋tnie bym spr贸bowa艂a je艣li to naprawde dzia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blumarine
Te rozst臋py, kt贸re maj膮 ju偶 kilka lat, s膮 pewnie jasno-per艂owe i przypominaj膮 blizny. Kremy na rozst臋py na niewiele mog膮 si臋 zda膰, je偶eli b臋d膮 stosowane przez innych "wspomagaczy". Takie kosmetyki mog膮 by膰 skuteczne, ale przede wszystkim s艂u偶膮 zapobieganiu rozst臋pom oraz ich redukowaniu we wczesnej fazie zapalnej (rozst臋py s膮 wtedy ciemne - czerwone, sino-fioletowe, itd). Tobie mog膮 raczej pom贸c zabiegi przeprowadzane w salonach dermatologii estetycznej. Pono膰 skuteczna jest mezoterapia, ale ig艂owa, stosowanie kwas贸w (najlepszy b臋dzie tr贸jchlorooctowy, czyli tzw. chemabrazja). Dermabrazja laserowa jest te偶 bardzo skuteczna, ale ma jeden minus - jej koszt mo偶e si臋ga膰 kilku tysi臋cy z艂otych, w zalezno艣ci od rozleg艂o艣ci rozstep贸w. Je偶eli masz sk艂onno艣ci do powstawania pr膮偶k贸w, mimo zabieg贸w, smaruj si臋 kremami. Dzi臋ki temu wzmocnisz dzia艂anie kuracji i zapobiegniesz kolejnym pr膮偶kom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matylla
Ja mam per艂owe rozst臋py i faktycznie kremy prawie w og贸le nie dzia艂aj膮, pr贸bowa艂am r贸偶nych i bez efekt贸w. Ostantio by艂am na konsultacji w la perla, chcia艂am si臋 zdecydowa膰 na laser, ale powiedziano mi, ze lepszym rozwi膮zaniem dla mnie b臋dzie ten zabieg Bi-one, kt贸ry ma odwraca膰 proces powstawania bia艂ych rowk贸w.

Udost臋pnij ten post