Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ponury_zniwiarz

Seks ze swiadkiem Jehovy

Polecane posty

W żadnym wypadku nie jestem ekspertką :) W sumie niewiele wiem. Wiem po prostu jakimi są ludźmi na co dzień :) Mój mąż też zazwyczaj ich zagina jak przychodzą :) I wcale nie trzeba bardzo dobrze znać Biblii :) Mój mąż nie zna jej w ogóle, bo nie jest chrześcijaninem, ale mimo to lubię się przysłuchiwać jak dyskutuje ze świadkami :)

A co do interpretacji Biblii to interpretacja każdego wyznania jest prawdopodobnie daleka od oryginału :)

Gość biblia to ja moge palic
w ognisku, krotka pilka.

:D Wiesz, raczej nie zapytam o to mojej prawie 80letniej cioci :D Zresztą młodszych też raczej nie :D Jakoś mi głupio. Jednia mają tylko jedno dziecko-już dorosłe-dziewczynę, a drudzy dwoje dziecie, też dorosłych-chłopca i dziewczynkę. To wszystko co wiem :D

Gość amantka451
Swiadkowie Jehowy nie uprawiają sexu przedmałżeńskiego ponieważ kontaktu seksualne zastrzeżone są wyłącznie dla małżeństw, ale sądzę z obserwacji, że dziś wszystko ulega zmianie i oni tez sobie pozwalają na małe conieco tylko nie mówią o tym. Gdyby o tym mówili sciągnęliby na siebie gromy hihhi

"Swiadkowie Jehowy nie uprawiają sexu przedmałżeńskiego ponieważ kontaktu seksualne zastrzeżone są wyłącznie dla małżeństw" A czy tak samo nie jest w religii katolickiej? :) Po prostu katolicy niezbyt restrykcyjnie przestrzegają przykazań.

Rajtaru, pewnie jest :) Na pewno/prawdopodobnie nie wszyscy przestrzegają przykazań. Wydaje mi się, że ze względu na to, że wielu wybiera to wyznianie świadomie to bardziej poważnie podchodzą do przestrzagania zasad ;) Niż katolicy, którzy zazwyczaj dostają wyznanie w spadku po rodzicach :)

Gość amantka451
widzę, że nieco zaskoczeni jesteście. Oficjalnie tak jest że nie urawiają sexu, ale jak napisałam nie bardzo wierzę, że wszyscy się tego trzymają. Jednak trzymaja buzie na kłódki. Ale coraz częściej zdarzaja się wpadeczki i pani młoda z brzuszkiem i wtedy nie ma wykładu na sali królestwa

Zapodalem temat z ciekawosci, zastanawiajac jak sie rozwinie... w firmie zatrudniam 2 kobiety swidkowe, z tego jedna mi sie podoba... Co prawda mezatka, trojka dzieci, ale maz niby katolik... Jak jedzie na "spotkanie" to sie bardzo stroi :D Za bardzo nie wnikalem w szczegoly, ale pracownicy z nich bardzo dobrzy no i uczciwi... Tylko ten ich sex nie daje mi spokoju;)) Nie chce pytac wprost, bo mi jeszcze sprawe zalozy o molestowanie:D

Ja myślę,że są dobrymi pracownikami,bo są mniejszością relig. A katolicyzm też nakazuje uczciwość,rzetelność. Ale łatwiej zginąć w tłumie. Seks-to sprawa tak silnych namiętności,że też chyba u nich różnie bywa. Ale w tym wypadku nie akceptuję tylko fundamentalizmu relig.-ten zakaz transfuzji mnie przeraża,poświęcić życie dziecka dla swych przekonań? Jestem katolikiem,ale też mam 2żonę,po rozwodzie cywilnym. I jakoś księża nas szanują,tylko bez sakramentów. Podobnie u ortodoksyjnych Żydów,koszerne telefony kom-czy nieuznawanie własnego państwa. Albo u nas własnego prezydenta;-)

Gość Gastryczne_problemy
Seks przed slubem jest zakazany, mozna zostac za to wykluczonym ze zboru, sex nie jest tematem tabu. Ostatnio starszy zboru Sam zaproponowal taki temat. Co do pozycji, dowolnie, byle bez przemocy. Anal, oral, polyk wszystko jest dozwolone. Seks przedslubny to grzech, ale wystarczy zal I nie ma problemu, wazne by nie bylo cudzolostwa. Generalnie nie jest zle.

Gość Tak, tak to ja
"byle bez przemocy." A jak ja lubię przemoc? I od kiedy to jest przemoc? Jak dostanę klapsa? Jak zostanę przez męża mocno i boleśnie zerżnięta na własną prośbę?

Gość Armida oo
Wbrew woli

Gość Tak, tak to ja
Czyli jeśli ja mam ochotę to może mi nawet dać klapsa? :) To mnie się podoba :D I można połykać spermę i nie będzie się miało grzechu za zmarnowanie tysiąca(miliona) prawie ludzi? :D

Gość Armida oo
Nie ma problemu, antykoncepcja takze jest akceptowana. Wiec niech wali, malo dupala nie rozwali

Gość Tak, tak to ja
Już go wołam :D A jak przyjdzie do mnie znowu Pan Artur to go zapytam o więcej :p

Gość Starszy Zboru
Nie praktykujemy seksu z niegodziwcami, czyli pozostajacymi poza nasz wspolnota.

Gość Starszy Zboru
Jestem Starszym Zboru; wg naszej wykladni tak. Tylko Swiadkowie beda zbawieni. Niegodziwcy zostana straceni w otchlan

Panie Starszy..wiesz, że musisz mi na pewne pytanie odpowiedziec prawde..czy to jest w realu, czy w necie..jestes gotów udzielić mi takiej odpowiedzi?

Gość Starszy Zboru
Przepraszam za niobecnosc, mielismy zebranie. Kolego Rajtar, co Cie trapi?