Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milion szczescia

ciężarówki jakich kremów, balsamów używacie?

Polecane posty

Gość milion szczescia

jakich balsamów przeciwrozstępom używacie? czy wiecie, które są najskuteczniejsze?

Ja używam dax mama, jestem w 35 tc i nie mam ani jednego rozstępu. Brzuch smaruję regularnie od momentu kiedy dowiedziałam że o ciąży. Odkąd brzuch zaczął się robić coraz większy to smaruję go 2x dziennie.

Ja miałam Balsam przeciw rozstępom z Zaji przeciw rozstępom i nie mam ani jednego, więc mogę spokojnie polecić:)

Gość musiak
ja niestety prepartów na rozstępy stosować nie mogę. zapachy ( nawet te delikatne mnie cały czas dobijają) ale co jakiś czas i tak wcieram Galenic krem dla kobiet w ciąży. na co dzień stosuję balsam z avene Trixera- uwielbiam go bo doskonale nawilża i natłuszcza, dzięki czemu wzmacna skórę. no i jest jednym z niewielu preparatów, które można stosowac od pierwszego dnia życia u dzieci:) dlatego jestem pewna, że mi i maleństwu nie zaszkodzi.

Gość musiak
a jesli chodzi o rozstępy to jeśli mogę coś polecić to bardzo ważny jest masaż skóry. najlepiej zainwestować w szorstką rękawicę i delikatnie masować brzuszek, piersi i pośladki pod prysznicem. to wzmacnia syntezę kolagenu elastyny czyli elementóe podporowych skóry. a właśnie pękanie włukien kolagenu i elastyny powoduje powstanie rozstępów. po kąpieli najlepiej nasmarowac się tłustym balsamem. nie istone czy to balsam na rozstępy czy nie. najważniejsze, żeby miał sporo składników, które poza nawilżeniem będą zatrzymywać wodę w skórze. może też być dobra oliwka. niestety z rozstępami jest tak: jedne dziewczyny mają tendencje, inne nie. jednak lepiej zapobiegać zwłaszcza gdy ma się jasna i cienką skórę ( tak jak ja) wtedy naprawde polecam masaż bo inaczej ciężko uniknąc rozstępów

Gość jak masz dosac rozstepow
to dostaniesz, zaden krem temu nie zapobiegnie... Niektore po prostu nie dostaja i to nie jest zasluga zadnych mazidel ;)

wiele zalezy nie tylko od kremow, ale trzeba duzo wody pic, robic masaze tz tak bardzo delikatnie uciskac albo pomiedzy palcami( nie umiem tego wytlumaczyc), zalecany tez jest ruch i nie obrzeranie sie no i regularne smarowani. ale prawda jest taka ze jak bedzie ktoras miala miec to bedzie miala- geny + elastycznosc skory z przed ciazy. Jesli chodzi o kremy to ja stosuje w sumie za kazdym razem inny, ale przez caly czas oliwke dla dzieci tak raz albo razy dziennie. Ponadto rano i wieczorem krem. Jestem w 25 tyg i poki co nic mi sie nie pojawilo a brzuszek mam juz pokazny. wiec tak, kremy ktore stosowalam do tej poty: Mustella - nie klei sie, mily w zapachy szybko sie wchlania mila skora po nim jest. polecany przez wiele kobitek ale slyszalam ze mimo jego regularnego stosowania sa takie ktorym pojawily sie rozstepy. minusem jest cena bo w okolicach 90 zl dr Ireny Eris os na PHARMA.... nie pamietam nazwy. podobnie jak wyzej tyle nizsza cena kolo 40 zl Fissan - brzydko pachnie, okropnie tlusty, nie wchlania sie, kosztuje ok 25 - 30 zl. ale polecany przez wiele osob na forach, wsrod znajomych i w aptece.pono o to hodzi zeby dobrze natlusic skore. wiec teraz uzywam 2 tubke no i zwykla oliwka bambino- rowniez polecan przez wiele osob, w sumie najbardziej. nasze mamy i babcie nie mialy takiego wyboru z kremami i uzywaly oliwek i tez nie maja rozstepow. wiec cos w tym jest ze jest najskutezniesza.

używam od samego początku ciąży perfecta mama krem do biustu przeciw rozstępom dostępny w rosmanie i babydream fur mama emulsja przeciw rozstepom smaruje sie 2 razy dziennie nie ma zlituj dzien w dzien jestem w 32 tyg ciazy i nie mam ani jednego rozstepa dodam tylko że w okresie dojrzewania całe cialo miałam pokryte w rozstepach teraz sa białe i robie wszysto żeby nowe nie wyszły

Gość pinesssssska27
Elasti-q , obecnie 37 tydzien, zadnego rozstepa na brzuchu, biodrach itp, na piersiach bardzo cienkie i niewidoczne, ale to calkowicie z mojej winy bo kremem nie smarowalam sie tam w ogole przez bardzo dlugi czas, dopiero po fakcie,

używałam Mustele 9 Miesięcy. Nie mam ani jednego rozstępu, natomiast moja Mama ma wszędzie, obawiałam się, że i ja będę miała a tu miła niespodzianka. Nie wiem czy to zasługa tego kremu, ale ja się nim smarowałam.

Gość fissan
ja uzywam fissan fakt smierdzi troszke jak masc ale ladnie nawilza skore jestem zadowolona:)

rosmann babydream, a teraz jak mi sie skonczyl to mam mocno nawilzajacy balsam garniera- hydro urea.. narazie nic nie mam..

Jak piszesz to do ciezarowek to pewnie jakichs smarow, tawotu ewentualnie czegos do smarowania i oliwienia samochodow ciezarowych. :D

Gość evita:-)evita
używam musteli 9 miesięcy, ale rozstępy niestety i tak są, chociaż po tym kremie jest troche lepiej

BABYDREAM OLIWKA DLA KOBIET W CIĄŻY - polecam, jestem 3 tygodnie po porodzie i mam zero rozstępów. tanie i dobre oraz wydajne. polecam tez chusteczki dla dzieci z babydream z olejkami - pupa dzieciaka jest super po nich. lepsza niż po innych "mokrych"

Gość dla ciężarówki
używamn tych samych środków co dla samochodu osobowego.

Gość zabobonna1234
to geny kochaniutkie jak wasze matki miały to i wy też