Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DawidkowaMama

Nie chce jeść i spać...

Polecane posty

Witajcie, mam taki problem ze swoim 3,5 mc synkiem.. od kilku dni zaczęłam podawać mu soczki dla dzieci jabłkowy gerber, mieszam go z woda bo wydaje mi się za słodki. I oto od ok 2 dni mały nie chce jeść tylko pić!! wczoraj np. jadł o godz, 12 w dzień a potem o 21!! Oszukiwałam go samą wodą ale tę też pił a mleka nie chciał:( Do mleka dosypuje mu troszkę kaszki malinowej (zalecenie pediatry). Wydaje mi się to troszkę dziwne.. a jeszcze jedno, co zrobić żeby spał w nocy? idzie spać ok 18, budzi się o 2-3 w nocy i spania nie ma... głodny nie jest, bo jak daje my jeść to nie chce... w dzień nie śpi za dużo no chyba że na spacer idziemy... Doradźcie.. Z góry dziękuję..

Gość rose**
po 1 po co juz soczki? do 4 msc jezeli dziecko jest na mm to jeszcze daleko,wystarczy mu samam woda, po 2 kaszki juz??? przeciez to zapycha zoladek a malenstwo jest jeszcze za male na takie rzeczy, moze boli go brzuszek?

Gość rose**
acha i co do snu to powiem ci tak ze moj 6 msc synek bardzo malo spi w dzien sa to 3 drzemki gora po 30 min a w nocy budzi sie co 2 godz,karmie go piersia wiec moze dlatego,ale ogolnie twoj bobas jest bardzo malutki nie oczekuj od niego ze bezdie juz przesypial cale noce,sa takie dzieci ktore spia wciaz,i sa takie jak np moi ze spia bardzo malo

Gość rose**
ja dla spokoju podeszlabym do lekarza,dziecko powinno jesc,przestan dawac mu smoczki,tylko sama wode,moze wlasnie temu nie chce mleka gdyz posmakowalo mu cos nowego,slodkiego tj soczek

tak jak pierwsza odpowiedz: po co soczki i kaszki w ty wieku? Odstaw na jeszcze ze 2 miesiace. dziecko zasmakowalo slodkiego soczku i teraz jest problem bo mleko przeciez slodkie nie jest. Nawet poleca sie zeby np wprowadzanie pokarmow zaczac od warzyw (marchew, ziemniak) aby dziecko nie poszlo na latwizne i nie przyzwyczailo sie do slodkiego tylko.

mój synek ma 6 miesięcy. Też nie chce jeśc. Zjada wieczorem przed snem, potem dopiero gdzieś 2-3 w nocy i potrafi spokojnie wytrzymac bez jedzenia do pożnego popołudnia (ok 15), co bardzo mnie martwi. Siłą wpycham mu 120 ml zupki łyżeczką. Zrobiliśmy podstawowe badania. Morfologia ok, niski poziom żelaza, mocz ogólny ok, USG brzucha ok. Cóż, sama nie wiem?! Może taka jego uroda! Mąż mając pół roku ważył 6kg. Synek ma 7kg, przy wadze urodzeniowej 2950.

Gość rose**
strasznie mnie to szokuje jak dziecko ktore ma niecale 4 msc pije juz soczki,dostaje kaszke,jestem przekonana ze albo boli go brzuszek albo poprostu zasmakowal soczku i podziekowal mleku, kochana mamao dawidka-wiem ze ejst ciezko ze chcialybysmy aby nasze maluchy jadly anjlepiej o stalej porze,nie marudzily,nie plakalay,byly spokojnie i przesypialy cale noce,ale to nie lalka na baterie tylko zywe malenstwo ktore samo co poznaje swiat,moze miec tez skosk rozwojowy,zaczal reagowac nap na zywsze kolory,na odglosy wasze,na szelest papieru,na wszystko i moze to tez byc powodem jest lekkiego niepokoju bo dla niego wszystko jest takie nowe

Kaszkę daje na zalecenie lekarza i nie dużo bo na 120 ml mleka jedna miarka kaszki , ja też uważałam ze za wcześnie ale nie jestem medykiem.. A kazała dlatego że mały potrafił zjeść 200 ml mleka i za pół godziny płakać że głodny!! A co do soczku to też pediatra mówiła że mogę dać, że wcześniej dawałam herbatkę rumiankową albo po prostu samą wodę.. ale to raczej nie ich wina, bo jak pisałam wróciłam do samej wody i dalej to samo ... także raczej nie chodzi że są słodkie i dlatego nie chce mleka .. wszystkie wyniki ma ok, brzuszek go nie boli.. może jakiś skok rozwojowy się szykuje? Jutro idę na konsultacje do innego pediatry, mam nadzieje ze mnie nie pogoni jako nadopiekuńczą mamuśkę...

zapomniałam napisać że mały jest na bebilonie, który jest naprawdę smaczny i do tej pory mu smakował.. testowaliśmy masę mlek i dopiero to podpasowało..

Rzeczywiście z tymi soczkami to lekka przesada:o Nawet rozcieńczonymi. Dziecko w wieku 3,5 miesięcy ma jeszcze czas na soczki. Możliwe, że te soczki mu tak zasmakowały, że teraz mleka pić nie chce. Jeżeli wcześniej nie było problemu z mlekiem to jaki byłby inny powód jak nie soki. Ja mojej córce dopiero teraz wprowadziłam soki. Skończyła 8 miesięcy wczoraj. Do tej pory piła tylko herbatkę koperkową i też nie dosypywałam do wody dużo. Teraz podaję soki na zmianę z herbatką. Jeżeli chodzi o kaszki to moim zdaniem nie powinno jej się podawać codziennie, bo jest za słodka i tucząca. Po co kaszka w wieku 3 miesięcy? :o Ja zaczęłam podawać kaszki jak moje dziecko miało 4,5 miesiąca i podawałam je tylko 1 raz w tygodniu, góra 2 razy. Nigdy butelką tylko łyżeczką. Autorko twoje dziecko powinno jeść mniej więcej o stałych porach i co 3 godziny. Oczywiście w zależności od tego kiedy wstaje. W nocy też podawaj butlę jeżeli się budzi i jest głodne. Odstaw na jakiś czas te soczki, bo napewno to one są powodem problemu.

szczerze to mnie też zdziwiło zalecenie pediatry... ale ona stwierdziła że najwidoczniej mój mały to głodomorek i potrzebuje więcej niż samo mleko.. no nic, będę próbować wciskać mu to mleko.. a soczków dzisiaj nie dawałam tylko samą wodę i nie było problemu.. także to raczej nie wina soczków.. no nic, odstawię te kaszkę jeszcze i zobaczymy.. mały za 10 dni kończy 4 miesiące. A w nocy to jest tak że on się budzi i wcale nie chce jeść!! Tylko raczej... bawić się!! Tak jakby już się wyspał i wystarczy... Może ten typ tak już ma??

Gość ___rodzice__
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Gość ___rodzice__
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html