Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Furaginum

Furaginum ! !

Polecane posty

Gość Furaginum

Dopadło mnie dziś coś dziwnego, siusiam bardzo często i czuję dziwny ból przy oddawaniu moczu, dwa razy pojawiła się czerwona wydzielina. Znajoma po farmacji dała mi furaginum, jednak w sobote mam dawno wyczekiwaną impreze. Czy mogę ten lek łączyć z alkoholem?

Gość fvdsfgsgsgds
masz zapalenie pecherza moczowego. zglos sie natychmiast do lekarza. mozesz dostac drgawek i wysokiej temp.

Gość Furaginum
długo**

Gość bikakala
mozesz ja bralam ten lek pare razy,po jednym dniu mi przeszlo.

Gość Furaginum
Wziełam jedną tabletke, już jest lepiej bo ostatnie pary razy jest sam, słomkowy mocz :) nie róbcie ze mnie narkomanki, poprostu pytam czy jak wypije drinka to nic się nie stanie

Gość japąneczka
a do kiedy bedziesz to brała? mi furaginum szybko pomógł, jednak piszesz o czerwonej wydzielinie, to pewnie krew w moczu. radziłabym iść do lekarza, bo z tym nie ma przelewek.

Gość bikakala
zapalenie pecherza moczowego to nic powaznego,nie sluchaj tych bredni.matko swieta skad wy takie informacje bierzecie

Gość lulcia piękna
Możesz brać i nawet pić alkohol, to nie antybiotyk. Najlepiej bierz 3 razy po 2 tabletki. Mi przeszło po 2 dniach, a ból mialam okropny.

zadnych lekow nie powinno sie laczyc z alkoholem, ale jesli chodzi o furagin to mozesz sobie tam wypic piwo, ale zeby sie nawalic czy tez pic duzo to nie radze bo nie wiadomo jak twoj organizm zareaguje

Gość Furaginum
Na ulotce nie ma o tym mowy. Dzieki bardzo ;)

nie nic ci się nie stanie śmiało możesz wypić a radze wziąć sobie 2 tabl.w niedługim odstępie czasu po furaginum mi zawsze przechodziło

Gość japąneczka
tak krew w moczu to nic poważnego :o

Jeśli bierzesz sama i nie przeszło przez 3 dni , to jazda do lekarza . jeśli na 2-gi dzień przejdzie (3-dawki) to pijesz ale bierzesz nadal . on nie koliduje z alkoholem

Gość adiare
ja to brałam i raz wypiłam drinka i dostałam strasznych wypieków i zaczełam sie strasznie pocić ;/ nie wolno tego łączyć z alko

Gość agulandia
nie rób tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skończ branie furaginum najlepiej z dzień czy 2 przed impreza, moja koleżanka ostatnio miała zapalenie pęcherza, rano wzięła furaginum, a wieczorem postanowiła leczyć sie piwkiem, po kilkunastu minutach zrobiła siębordowa, pomijając to , że ogólnie czuła się jak przed zawałem, mój tato miał podobnie, to jest bardzo silna reakcja alergiczna bo nie można łączyć furaginy z alkoholem

jedna tabletke tylko? to za malo, furagin bierze sie w wiekszej ilosci przy zapaleniu pecherza. Ty pewnie nie mialas zapalenia a jedynie przeziebienie pecherza i stad jedna tabletka juz zaczela ci jakos pomagac

Gość ksinni
Trzeba brać 3 razy dziennie po 2 tabletki, zeby zatrzymać infekcję, czyli zapalenie. Jest moczopędny, więc żeby drogi moczowe szybko się oczysciły z bakterii wypij wieczorem jedno piwko. Na imprezie możesz wypić inne alkohole.

ibuprofenu tez nie wolno laczyc z alkoholem:P sile reakcje alergiczne moga wystapic zawsze i przy kazdym leku, bo skad kazdy ma wiedziec na co dokladnie jest uczulony?

Gość o ludzie uczcie się
terapia Furaginem powinna trwać przynajmniej 7 dni, możesz poczuć się lepiej już po jednej tabletce, ale nie powinno się przerywać terapii, bo stan zapalny może powrócić

Gość markiza eliza
hej, jedna tabletka to mało. Furagin powinnaś brać 3x dziennie po 2 tabletki i do soboty powinno Ci przejść. Jak będziesz piła, to już lepiej nie bierz furafinu, a w poniedziałek idź do lekarza, zrób sobie wyniki, nie lekceważ sobie tego.

Gość Furaginum
wezmę tabletke dziś, jutro i czwartek, jesli przejdzie to do soboty wydale go z organizmu i bede mogła pic. jesli nie, trudno, odpuszcze alkohol

jeśli takie są reakcje alergiczne . to nie bierz . ja sie nie spotkałam . ale jesli ma sie cos złego stać to nie pij.

Gość ;- [[
jeżeli pojawiła się w moczu czerowna wydzielina , powinnaś udać się prędko do lekarza , to prawdopodobnie krew . miałam coś takiego strasznie mnie piekło itp /. udałam się do lekarza powiedział że to poważne zapalenie pęcherza , dał mi antybiotyk i kazał odczekać dziesięc dni od furaginum i dać swój mocz na posiew .

Chcę tylko dodać, że jeśli już zaczęłaś brać Furaginum, to mimo że po jednym dniu, czy tez jednej dawce przeszło, nie należy zaprzestać dalszym braniu leku. Więc jeśli np. lek jest przepisany na 7 dni, w określonej dawce, to pomimo, że po pierwszym dniu Ci przeszło to musisz brać do końca:)

Gość Furaginum
Furaginum mam zazywac przez 5 dni 3 razy dziennie po 2 tabletki lub jesli nie boli bardzo (tak jest w moim przypadku) to 4 razy po jednej. 5 dni to akurat do soboty :/

Gość weź dziś na noc 2 nie jedną
to bierz tak, najpierw po 2, a np. w piątek już po jednej i w sobotę już nie bierz. Nie wolno tak brać kilka i przerwać, bo tylko bakterie uodparniasz na furagin i kiedyś Ci on już nie pomoże.

Gość Furaginum
Ok, dzieki za odpowiedzi :)