Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help help help

lista prezentów ślubnych

Polecane posty

Gość help help help

za 3 tyg. mam wesele i znajomi "męczą" mnie o to żebym określiła jaki prezent chce dostać. A ja nie mam pojecia jak do tego podejsc, z jednej strony jest mnostwo takich rzeczy, a z drugiej troche mi głupio bo nie mam pojecia o jaka chodzi kwote mniej wiecej. wiem, że może wydać się to dla kogoś głupie, ale jestem w kropce a chciałąbym wybrnąc z tej sytuacji tak, aby nikogo nie urazic. macie jakies pomysły

*satynowa pościel 200X220 *zastawę stołową *zestaw ręczników *żelazko * kuchenkę mikrofalową *ekspres do kawy * robot kuchenny *zestaw kieliszków do wina Tak na prezent od znajomej z osobą towarzyszącą dostaję się od 300 do 500zł.

Skromnie napomknijcie co by Wam się przydało, nie żyjemy w Ameryce i tutaj mentalność ludzi jest całkiem inna, listy prezentów zamieszczane na stronie internetowej czy wręczane wraz za zaproszeniem mogą ich urazić ... Lepiej nie ryzykować, bo wtedy ktoś na złość może dać mniej. Sami się zastanówcie na spokojnie i jeśli ktoś pyta to możecie powiedzieć co konkretnie, ale listy nie rób ...

Gość ama_torka
z jednej strony racje ma osoba nade mna - ze lista moze kogos urazic. z drugiej, - liste zrobic zawsze mozna, z wieloma pozycjami w wielu przedzialach cenowych - w zaleznosci od tego, czego potrzebujecie. moze jakies reczniki, posciel, szlafroki, ksiazki kucharskie - to z 'tanszych', sztucce, komplety naczyn, czy wreszcie sprzet agd (mikrofalowka, zelazko, czajnik el.) - z drozszych. nie trzeba przeciez listy dolaczac do kazdego zaproszenia - ale jesli juz ktos pyta, to mozna ja udostepnic :) przeciez jesli pytajacego nie bedzie stac na dany prezent, to i tak zrobi po swojemu (czytaj: kupi cos innego, albo da kase). tylko pamietajcie o wykreslaniu pozycji z listy ;) w przeciwnym wypadku moze sie skonczyc otwarciem sklepu z recznikami na allegro :P ja akurat listy prezentow nie mialam, bo mam tak male mieszkanie, ze nie pomiescilibysmy tych rzeczy. od wiekszosci gosci dostalismy pieniadze (przeznaczylismy je na kupno mieszkania, bo obecnie wynajmujemy kawalerke tylko), od paru osob wlasnie reczniki, jakis album na zdjecia, od kumpli dostalismy swietny prezent- bilety na koncert ac/dc :D

Gość miałam to samo
Też jakieś 3 tygodnie przed ślubem dużo osób pytało się co chcielibyśmy dostać (głownie znajomi i młodzież z rodziny, bo starsi zamierzali dać nam pieniądze). My spisaliśmy sobie na kartce rzeczy które byśmy chcieli dostać, a ta kartka była u mojej mamy. Poza tym my również podawaliśmy kilka propozycji prezentów naszym znajomym, tak by mieli możliwość wyboru - też nie mieliśmy pojęcia ile zamierzają przeznaczyć pieniędzy. Na naszej liście znalazły się drobne sprzęty kuchenne (w stylu toster, filtr do wody, czajnik, młynki do kawy, przypraw i inne tego typu drobiazgi), sprzęty kuchenne nieco większe - robot kuchenny, ekspres do kawy, garnki, urządzenie do gotowania na parze), sprzęt sportowy, rtv - wieża, kino domowe, poza tym odkurzacz, żelazko, szkło - pucharki do lodów, kieliszki; książki. Pewnie coś pominęłam ale z grubsza tak to wyglądało. Muszę przyznać że dostaliśmy same trafione prezenty, oczywiście nie wszystko co było na liście (ale się z tym oczywiście liczyliśmy). Kilka osób wpadło też na świetny pomysł żeby nam dać bon upominkowy do sklepu. Myślę, że z internetową listą byłoby znacznie prościej, bo im bliżej ślubu, tym bardziej gubiliśmy się w tym co komu powiedzieliśmy :P ale jak Ci zostało 3 tygodnie to z internetem możesz nie zdążyć.