Gość anex27 Napisano Listopad 10, 2010 Witam wszystkich!!!!! Mam problem bo niewiem co mam doradzic mamie . a wiec moze zaczne od poczatku. W maju 2009r zmarl nagle moj ojciec . mial wziety bardzo duzy kredyt na 90 tysiecy ale razem z odsetkami jest 130tysiecy. rat bylo 96 a zostalo splaconyc przez niego tylko7 malo tego pozyczka byla nieubezpieczona. po zrobieniu spadku mieszkanie zostalo podzielone po 1/3 bo mam jeszcze brata. banki wydzwanialy do mamy i ona w styczniu tego roku wyslala im 10 tysiecy ktore dostala za smierc ojca pozatym wplaca po 500zl miesiecznie ale znowu zaczeli dzwonic ze to za malo ze procenty gonia procenty zeby wziela kredyt hipoteczny . ale nigdzie nie uzyska takiej sumy na dzien dzisiejszy jest 91 tysiecy bez odsetek. mama dostala rente rodzinna w wysokosci 1800zl . i tu jest moje pytanie czy komornik moze jej zajac mieszkanie ? jestesmy jeszcze ja i brat . a jesli juz bedzie komornik to ile moze jej zabrac z renty ? bardzo prosze o odp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach