Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietkaaa3

Ciąża?

Polecane posty

Gość kobietkaaa3

Witam. Nie mam okresu od 2 miesięcy. Nie niepokoiłam się tym, ponieważ czasami tak miałam, lekarz stwierdził, że to normalne. Jednak ostatnimi dniami zaczynałam się niepokoic. Nakręcałam się, że to może byc ciąża. I wtedy pojawiły mi się objawy: -ból w lewym podbrzuszu a raczej takie jakby ciągnięcie. -co do piersi nie widzę większych zmian, jedynie trochę pobolewają -odczuwam czasami nudności, ale często takie miałam więc sama nie wiem -powiększył mi się trochę brzuch, a raczej tak jakby zaznaczył kształt bliżej spojenia łonowego. Jeśli byłabym w ciąży to byłby to gdzieś skończony 2 miesiąc. Czy wtedy już zmienia się brzuch ?? Więcej objawów nie mam, wczoraj mierzyłam temp w pochwie i wynosiła 36.4, temperatura ciała 36. W poniedziałek zrobię test ciążowy. Czekam jednak na wasze opinie

Gość 23 latka
Nie lepiej iść do ginekologa?

Gość laska bez wyobraźni
a po cholerę Ci nasze opinie chyba ważniejsze co pokaże test i ewentualne badanie krwina betę czy jesli 10 lasek napisze że nie jesteś w ciąży to będzie bardziej prawdziwe i wiążące od wyniku testu ? skoro do dwóch miesiecy nie masz okresu i współżyłaś bez zabezpieczenia to chyba oczywiste że możesz być w ciąży wszelkie objawy typu bolące piersi, wzdęcia, ciągnięcia w janikach, kłucia, powiększony brzuch to objawy subiektywne, ktoś może je dostrzegać ktoś inny nie....jak ktoś uważa że jest w ciąży to nawet ruchy jelit uzna za objaw ciąży....

Gość 23 latka
I dlaczego czekasz z testem aż do poniedziałku?

Wg mojego niezawodnego wahadełka jesteś w ciąży, natomiast szklana kula nie jest do końca przekonana. Coś bredzi, że pól na pół. Może więc urodzisz Minotaura:classic_cool:

Gość gość
Czasem okesu się nie ma jak są problemy ginekologiczne niekoniecznie ciąża mówie z doświadczenia wcześniej też tak miałam i okazał się to torbiel ..

To ja może wyjaśnie, czym jest "Alzheimer macicy"! Są to zaburzenia pamięci, orientacji i problemy z wykonywaniem wyuczonych czynności. W tym przypadku problem z wykonywaniem krwawienia:P

No, ja się domyśliłam, że endometrium zapomniała o złuszczeniu się:classic_cool: Może jakiś peeling złuszczający? Ja takie domowej roboty polecam - z kawy i soli z dodatkiem żelu pod prysznic:p

I jeszcze ci napisze taka niunia, że lekarz jej powiedział, że 2 miesiące bez okresu to normalne. No chyba, że ma się 14 lat i dopiero zaczęło miesiączkować. Ale u dorosłej baby, to nie jest normalne.

Gość kobietkaaa3
no rzeczywiście bardzo się uśmiałam Chodziło mi raczej o to, żebyście napisały jakie miałyście objawy u siebie. Co do seksu to zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Nigdy nie pękła, bo zawsze po sprawdzamy.

Gość Od kiedy brak okresu
przez dwa miesiące jest normalny??? Chyba że jesteś nastolatką i dopiero rozpoczynasz przygodę z tą comiesięczną przyjemnością kobiety :P Jak Wy możecie jej wróżyć z fusów albo ze szklanej kuli, przecież te odpowiedzi nie są wiarygodne! Zjedz śledzia, zagryź całym tortem czekoladowym, popij sokiem pomidorowym i na deser trzy czekolady - jak Ci będzie smakować, to jesteś w ciąży Jak zrobi Ci się niedobrze po tym...To w sumie też oznaka ciąży! :classic_cool:

Gość kobietkaaa3
Oblubienica mam 21 lat. Nie mam jeszcze regularnych miesiączek. I rzeczywiście ginekolog powiedział, że nie mam się czym martwic. Moja siostra miała podobnie, podejrzewano u niej zespół policystycznych jajników, ale nie potwierdzono. Może to śmieszne i mało dojrzałe, ale najpierw chcę zrobic test, zanim pójdę do lekarza, nawet gdyby wyszło, że jestem w ciąży. A czekac muszę do poniedziałku, bo teraz nie mam możliwości zakupu...

Kochana, tak na poważnie, nie chcę wchodzić w kompetencje twojego lekarza, ale masz powody do zmartwienia. A twoje objawy to jest to, co ja na własny użytek nazywam "przebijaniem się miesiączki". Jakoś ci się przebić nie może. Ale przebije. Zjedz śledzia, zagryź całym tortem czekoladowym, popij sokiem pomidorowym i na deser trzy czekolady - jak Ci będzie smakować, to jesteś w ciąży Jak zrobi Ci się niedobrze po tym...To w sumie też oznaka ciąży!:D:D:D:D:D

przebijanie sie miesiączki - dobre określenie :P Boli Cię brzuch i piersi, jest Ci niedobrze, brzuch Ci urósł - ja tak mam co miesiąc, typowe objawy zbliżającej się @ , a nie ciąży, nie wkręcaj sobie

Ja tak czasem kurde mam, że mnie męczy i tak właśnie przebić się nie może:p Cycki mnie bolą, brzuch wzdęty, jem jak głupia:o Potworność:o Na dodatek te bóle i brak regularności cykli.

To ja chociaż po tabletkach anty mam okres jak w zegarku, prawie że co do minuty :P I jak kiedyś chodziłam zgięta wpół (w pół? nie wiem ;) ) podczas pierwszych dni, tak teraz jest nieporównywalnie lepiej... Jedyny minus: PMS jest mimo wszystko bardziej uciążliwy :o Teraz mi się też właśnie przebija :P

Ja tam anty nie biorę, jakoś nie ma ochoty, ale kiedyś brałam i rzeczywiście - niebo a ziemia:) Teraz tylko ketonal pomaga. Ale skąd go wziąć:(

Gość plosion21
przepisac u lekarza

Sądzisz, że tak łatwo? Nie, moja droga. Nie bardzo chcą dawać receptę na tak silny i niezbyt bezpieczny lek.

Ja juz też nie biorę, a właśnie po odstawieniu jest lepiej... Jakiś lekarz rodzinny Ci nie przepisze? Albo ginekolog?

Nie chcieli przepisać, prosiłam. Mojej mamie ukradłam, dostała go na bóle kręgosłupa, ale brać nie mogła, bo ją żołądek bolał.

Ech, no to nie wiem... A byłaś u ginekologa- bo żeby @ były tak bolesne, ze tylko ketonal pomoze, to też nie jest chyba normalne..