Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietkaaa3

Ciąża?

Polecane posty

Gość Od kiedy brak okresu
No bo w sumie też słyszałam, ze tak po prostu niektóre kobiety mają...Ale mimo wszystko powinni wtedy przepisać jakieś silniejsze leki, skoro normalne nie pomagają! A nie co miesiąc masz sie męczyć...Ja bym chyba zjebała takiego co mi nie chce przepisać, on sie nie musi zwijać z bólu :o

Bo muszę co 4 godziny brać 2 nospy i dwie przeciwbólowe. W nocy wstaję i biorę, więc chyba jeszcze gorzej wychodzę na tym, niż kiedy wezmę jedne ketonal i ma spokój na cały dzień.

Przebadaj sie pod kontem endometriozy - m.innymi daje takie objawy. Mojej siostrze pomaga lek o nazwie VEGANTALGIN H. Co do ketonalu nie polecam, moja matka bierze go 4 rok (nowotwór) , uzależnia, skraca czas życia - takie info uzyskalam od onkologa matki.

Gość Od kiedy brak okresu
A może znasz, znacie jakieś sposoby na te mdłości i nastrój typu: "tak źle, a tak niedobrze" i "wyjdź stąd i nie wracaj" ?? Bo ja juz sobie momentami nie mogę ostatnio poradzić z tym :o Nie wspomnę juz o tym, że inni ze mna też już nie wytrzymują :P

Gość kobietkaaa3
mój lekarz rodzinny by przepisał ketonal. Widac zależy od lekarzy. Może znajdź ginekologa który ulży Ci w cierpieniach i poradzi coś zamiast wzruszac ramionami ;)

To nie jest tak,że łykniesz ketonal i już :O Ból ustąpi ale gwarantuję Ci,że zrobi z Twojego żołądka masakrę z czasem :O

Ostra ma rację, dlatego ja się przy tym ketonalu nie upieram za bardzo. A czy twojej mamie pomaga? Bo ona przy nowotworze to na pewno ma o wiele silniejsze bóle, niż ja. A EGANTALGIN H. jest na receptę? Kiedyś miałam takie czopki...

Kiedyś nie był na 100% teraz nie wiem, nie chcę glupot pisać. Ale na pewno chętniej Ci będą przepisywać niż ketonal. Nie , już nie pomaga - bierze tramal, lub dorete {tramal z apapem] potem tylko morfina zostaje. Bóle ma związane z uszkodzeniami kostnymi,zwyrodnieniami.

Tramal to już półnarkotyk, jak słyszałam:( Bardzo współczuje:( Ale moje koleżance kiedyś na nerki tramal nie pomógł, a ketonal zadziałał.

Pamiętam, kiedy mój wujek miał nowotwór. To bardzo traumatyczne dla mnie jako dziecka było i ogólnie dla całej rodziny. Jemu już morfina nie pomagała. W każdym razie życzę twojej mamie, żeby udało jej się wrócić do życia bez katonalu:)

Gość sloown
mam pytanie. Mam w miare regularne cykle ale bez przesady nie co do dnia. ostatnie dwa miesiące wypadało równo 27 dzień i okres. Biorąc przyklad z tego kochalam sie z chlopakiem jakieś 5 dni przed spodziewana miesiaczka bez zabezpiecznia. nie dostalam jej po pięciu dniach tylko po trzech. Myśle, ze to chyba normalne bo zdażaja sie krótsze cykle. Pozniej bylam chora na angine a po chorobie bardzo bolal mnie brzuch, pozniej przestal, bolaly mnie jajniki. myslalam ze to moze byc ciąza. zrobilam test ciązowy bo prawie 3 tygodniach od stosunku i wyszedl negatywny ale kilka godzin pozniej pojawila sie druga cienka kreska w obszarze T. na tescie pisalo aby nie odczytywac wyniku po dluzszym czasie. Zrobilam kolejny test po jakis 3 dniach i tez wyszedl negatywny ale po kilku godzinach równiez na nim pojawila sie bardzo bardzo blada druga kreska, ze nie wiem czy ktokolwiek inny by ja zauwazyl. Czy moge być w ciąży. juz tyle sie naczytałam ze nie wiem co jest prawda a co nie? nie mam innych objawów. nie czuje mdlosci, nie mam wstretu do papierosów - bo pale, nie bola mnie piersi. czasami kreci mi sie w glowie ale to mi sie nie raz zdarzalo. okres powinnam dostac najpozniej 2 grudnia wiec czekam. nie wiem.

Gość Monka03
Cześć! Mam pewien problem od jakiegoś czasu bolą mnie piersi i odnoszę wrażenie że są jakby nabrzmiałe, jest mi niedobrze,jestem senna, ostatnio mam ochotę na ogórki kiszone czy to moga byc objawy ciąży? Trochę się boję że tak czy powinnam zrobić test?